Egy olyan lakodalomra, ahol a buli nagyon fergeteges volt, minden vendég jó érzésekkel emlékezik vissza. Ezt mindenekelőtt profi zenészekkel lehet garantálni, akik felejthetetlen műsorral, jó hangulattal tudnak szolgálni a násznépnek. A kiválasztás viszont mindig az ifjú pár ízlésétől és pénztárcájától is függ. Fontos tudni, hogy a zenekar kiválasztásán nem szabad spórolni, mert az esküvő hangulata az emlékeiket is meghatározza később, amikor visszagondolnak rá. Soha ne a pénzen múljon a minőség, mert, ha rosszul választanak zenekart, azt az esküvő helyszínén már nem fogják tudni megváltoztatni. Volt ilyen személyes tapasztalatom, nem lett vidám az esküvő vége.

Pontosan meghatározott igényekkel könnyebb zenekart választani. Érdemes lehet kikérni egy esküvőszervező tanácsait, ajánlatait. Ha több tagú zenekart szeretnének választani, akkor legyen megfelelő hangtechnika, akár fényeffektekkel variálva, hiszen nem mindegy, hogyan szól a zene és ez sokat lendíthet a hangulaton is. Alkalomhoz illő öltözetben jelenjen meg minden tagja a zenekarnak, ez a tisztelet megadásának legalapvetőbb jele az ifjú pár nagy napjához méltó módon. Az esküvő szelleméhez igazodva, vidámságban, szórakoztassák örömmel a vendégeket, teljesítsék a kívánságokat és esetleg be is tanulhatják az előre egyeztetett kedvenc zeneszámokat, ha van erre igény.

Mire elkezdődik az esküvői ceremónia, a zenekar és a hangolás álljon teljesen készen. Készüljenek kellemes, a vacsorához illő zenével is, amelyet az ifjú pár és a vendégek is szívesen hallgatnak étkezés közben. A szünetek alatt is szóljon halk, fülbemászó muzsika, erre készüljenek külön cd vagy pendrive használatával. Ezeket a zeneszámokat is egyeztessék le előre. Ne tartsanak hosszú pihenőket, mert azzal megtörik a folyamatos, jó hangulatot. Tudják hogyan épül fel az esküvő menete, és ennek megfelelően mikor, milyen zenei stílussal tudják a legtöbb vendéget a táncparkettre csábítani. Beszéljenek a vendégekhez, vigyenek humort is a hangulatba, és vonják be a közönséget is, ha kell, énekeljenek együtt is, persze ha beleegyezik az ifjú pár.

Ha van ceremóniamester az esküvőn, mindent vele egyeztessenek, hogy az ifjú pár zavartalanul élvezhesse a saját esküvőjének a hangulatát. Az esküvői tortához, a menyasszonytánchoz, a megfelelő stílusú zenét játszák, és segítsenek a játékok felkonferálásában, vegyenek részt aktívan, legyenek kedves segítők, házigazdák. Fontos, hogy a zenekar minden tagja maradjon teljesen józan, szívből zenéljenek, és legyen ez a zenekar nászajándéka, hogy felejthetetlen hangulatot teremtenek az esküvő ideje alatt. Nem mellesleg ez mindig egy újabb pozitív referencia, kitűnő ajánlólevél is a zenekar számára.

Eddig csak arról esett szó, hogy milyen legyen egy profi zenekar hozzáállása egy esküvőn. De emellett még nagyon fontos szempont a kiválasztásnál, hogy milyen típusú zenét is szeretnének az esküvőre. Mulatós, Party-zene, cigányzene, Retró zenék, mai slágerek vagy többféle stílus vegyesen? Esetleg jazz vagy könnyebb akusztikus zene, azoknak, akik nem szeretnének túl fergeteges bulis zenét. Kérdés, hogy már a ceremónia alatt is a zenekar zenéljen, esetleg felváltva szóljon cd és élő zene? Hány főből álljon a zenekar, milyen hangszereken játszanak?

Több különböző weboldalt találhatnak az interneten, ahol akár megyékre lebontva is szemezgethetnek a jobbnál-jobb zenekarok közül. Persze azt soha ne feledjék, hogy egy pár perces videó megnézése nem mindig adja vissza és tükrözi valóságosan azt a hangulatot, amelyet a saját esküvőjükön is szeretnének átélni. Ezért mindenképpen, mielőtt végső döntést hoznának, ha tehetik, nézzék meg személyesen is a legszimpatikusabbnak vélt zenekart.

Természetesen mások a hagyományok, az igények és a szokások is az ország különböző területein. Ezen szempontok alapján igyekeztünk kiválasztani néhány olyan zenekart, akik nagy gyakorlattal és jó referenciákkal rendelkeznek egy fergeteges esküvői buli hangulatához.

A „Radio-Live” zenekar egész éjjel vállal élő zenét vagy éppen Dj-vel közösen is dolgoznak esküvőn. Az élő zene varázsát 6 fő nyújtja.

A „Cocktail-Band” zenekar nem csak esküvőkön játszik, ezért nagy rutinnal, tapasztalattal rendelkeznek a jó hangulat megteremtésében. Hat kiváló zenész alkotja a csapatot.

A „Koktél 4U” zenekar több, mint 500 sikeresen lebonyolított esküvőt tudhat maga mögött. Változatos hangzással, közvetlenségükkel, kiváló hangulatot tudnak teremteni. Hat szuper zenészből állnak.

A „Tequila” zenekar 4 tagja már 2003 óta járja az országot. Nagy rutinjukkal és széles repertoárjukkal jó hangulatot biztosítanak.

A „Soulful Party” zenekar az elegáns esküvők állandó résztvevője. Megújulási igényük és a zene iránti szerelmük garancia lehet egy jó hangulatú bulihoz. A zenekar 5 tagból áll.

Az „Á’la Carte Showband” zenekar országszerte és külföldön egyaránt vállal esküvői rendezvényeket. Magyarország tíz legjobb esküvői zenekarában tartják számon őket.

Ezen kívül több száz kiváló zenészek és zenekarok közül választhatnak még, akik hasonló rutinnal, tapasztalattal rendelkeznek, és élő zenéjükkel egy fergeteges esküvői hangulatot varázsolnak a nagy nap estéjére. Reméljük megtalálják a legjobb választást és fantasztikus, felejthetetlenül örök emlék marad az esküvői buli.

Sok boldogságot és jó szórakozást kívánunk előre is.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!