Ha már egy ideje tervezgeted, hogy milyen legyen az esküvői bevonuló zene a polgári szertartáson, de még nem találtad meg a megfelelőt, akkor most adunk pár remek tippet. A különböző stílusú és hangulatú szertartáshoz más és más zene illik, de igyekeztünk egy olyan romantikus összeállítást elkészíteni, melyben mindenki meglelheti a számára ideális dalt.

Mariah Carey és Luther Vandross: Endless love – Igazán szép, dallamos és lassabb ritmusú zenéről van szó. Ha a romantika hangulata végigkíséri az esküvőtöket, akkor ez a dal jó választás lehet. Kifejezetten ajánlott a szabadtéri, parkban, virágok között megtartott esküvőkhöz. Amikor hallgatja az ember ezt a zenét és közben lecsukja a szemét, szinte eltudja képzelni, ahogyan a rózsaszínű virágok között, a szirmokon lépkedve vonul be mesés fehér ruhájában a menyasszony.

Pachelbel: Canon – Ha a hagyományosabb esküvői bevonuló zenék tetszenek, ahol a dallam varázsol el és nincs ének, akkor ez az emelkedett hangvételű, méltóságos melódia tetszeni fog. Nem csak a bevonuláshoz jó választás, hiszen már a szertartás megkezdése előtti öt perben is indítható. Ha sok a vendég és számítasz rá, hogy fészkelődés, ültetési zavarok lehetnek, akkor épp kapóra jöhet ez a hosszabb dal, hiszen amikor meghallják a vendégek, akkor biztosan gyorsan helyet foglalnak és neked még akkor is bőven marad időd bevonulni. Múzeumban, kastélyban tartott esküvőkhöz tökéletes.

Vicente Avella: Bridal march – Szintén a klasszikusabb vonalat követők figyelmébe ajánlott ez a magával ragadó zongora szóló. Lassú, romantikus, de nem túl édes, elegáns, de mégsem rideg. Ha egy nagyobb teremben, egy díszes önkormányzati épületben vagy régebbi stílusú kastélyban tartjátok az esküvőtöket és olyan zenét keresel, ami megfelel a hely szelleméhez, ugyanakkor szívbe markolóan szép és érzelmes, akkor ezt a dalt mindenképp hallgassátok meg, lehet ez lesz számotokra az esküvői bevonuló zenék legjobbika.

Csézy: Akarsz-e – Amennyiben magyar dalt keresel a bevonuláshoz, akkor kifejezetten jó választás lehet az Akarsz-e című szám hazánk egyik legszebb hangú énekesnőjétől. A dal épp az esküvőről, vagyis azt megelőző pár óráról szól, így nem is lehet kérdéses, hogy jó választás-e egy polgári szertartáshoz. Kissé vontatott, de dallamos zene, szépen cseng Csézy hangja, magával ragad a hangulat és szinte kívánja az ember lánya, hogy végre kimondja a boldogító igent.

Bruno Mars: Just the way you are – Ha a klasszikus zenékért nem rajongsz különösebben, az esküvői bevonuló zenédet is inkább modernebb stílusban tudod elképzelni, akkor ez a szerzemény megér egy próbát. Igazán könnyed, laza hangvételű, garantáltan felkelti a násznép figyelmét és a kellő pillanatban minden szem rád fog szegeződni. Ha ez a dal megszólal, még az idősebb vendégek is megfiatalodnak. Nem is véletlen, hogy manapság az egyik legtöbbször választott bevonuló zene, különösen szabadtéri és modern esküvők esetében.

Ed Sheeran: Perfect – Ez a másik legkedveltebb bevonuló dal napjainkban a polgári esküvőkön a bevonuláshoz. Ha tehát divatosabb, frissebb zenét keresel, akkor ez a romantikus muzsika tetszeni fog. A szöveg maga is meseszép, de a zenével az összhang valami csoda. Ha eddig szárazak is maradtak a szemek, akkor ez változni fog, amint felcsendül a dal és te megjelensz fehér ruhádban az oltár felé vonulva. Érdekes választás lehet a Perfect című szám, ha gyerekkori szerelemről van szó vagy legalábbis régóta alkottok egy párt kedveseddel, hiszen a dal a gyerekkori szerelemről is szól.

Alejandro Fernández: Hoy Tengo Ganas De Ti – Ha se magyar, se angol zenét nem szeretnél a bevonuláshoz, ha valami egészen rendhagyó, de ugyanakkor mégis klasszikus dalt keresel, akkor bátran ajánlom figyelmedbe ezt a latin dallamot. Igazi romantikus filmbe illő dal, egyszerűen monumentális lesz ilyen zenei aláfestéssel a bevonulásod. Van ebben a zeneműben minden, ami kell, szimfonikus zenekar, hárfa, erős férfihang, és amikor már nem is várnád, a dal felénél felcsendül a női hang. Ehhez a zenéhez egészen komoly bevonulást lehet koreografálni. Egy dologra azonban figyelj, ha emellett teszitek le a voksotokat, mégpedig a hangosításra. Ez az esküvői bevonuló zene ugyanis akkor üt nagyot, ha komoly hangosítás is adott hozzá.

Israel Kamakawiwo’Ole: Somewhere over the rainbow – Végül, de nem utolsó sorban álljon itt egy esküvői bevonuló zene azok számára, akik valami egészen frisset szeretnének, egy olyan dalt, ami szerelmes és dallamos, boldogsággal tölti el a szíveket, amikor megszólal. Ha játékos és bohém, de az aranyos és érzelmes stílus közel áll hozzátok, ha nem szeretitek túltárgyalni a dolgokat, de mégis figyeltek a részletekre, akkor nem is kell tovább keresnetek, ez a dal nagyot fog szólni a ti nagy napotokon, kifejezetten akkor, ha a szabadban tartjátok a szertartást.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!