Ha már minden készen áll az esküvőre, épp csak az utolsó simítások hiányoznak, a forgatókönyv szinte teljes, akkor itt az ideje lefixálni, hogy milyen esküvői játékokat vessetek be a násznép szórakoztatására. A játékoknak két fő típusa van. Az egyik, amikor a feladatot a menyasszony és a vőlegény teljesíti, így a vendégeknek jut a néző szerep, meghatódhatnak vagy jókat nevethetnek. A játékok másik fő típusa, amikor a meghívottakat is bevonják az esküvői programokba, nekik is részt kell venniük egy-egy játékban. Következzen most a három-három leginkább szórakoztató program!

Legyen feledhetetlen a nyitótánc! Amikor vége a szertartásnak, a vendégsereg visszatér a terembe és helyet foglal, jöhet a vőlegény és a menyasszony nyitótánca. Ez általában egy romantikus zenére eljárt keringő. Nagyon szép és megható a fiatal pár tánca, minden szem rájuk szegeződik. Ha viszont nem áll tőletek messze a rendhagyó, formabontó magatartás, akkor a nyitótánc kiváló alkalom a násznép szórakoztatására. Indulhat a tánc a szokásos keringővel, majd egy perc után jöhetnek a különféle zenei stílusok, így a country, rock, diszkó, hip-hop, salsa és minden, amit csak szeretnétek. Persze a koreográfiát jól be kell gyakorolni, forduljatok bátran egy tánctanárhoz.

Az esküvői játékok násznépnek a fiatal pártól nem csak romantikusak lehetnek, hanem viccesek is. Kérdés, hogy a vőlegény vajon bekötött szemmel is megismeri-e szíve választottját. Ebben a játékban nem igaz a mindent a szemnek, semmit a kéznek elv, hiszen itt pontosan a tapintáson van a hangsúly. Lehet, hogy a vőlegény megnézett már élete során pár női lábat, itt viszont kiderül, mennyire ismeri szereleme lábát. A feladat egyszerű. A vőlegénynek bekötik a szemét. Ezután felsorakozik négy hölgy vendég és persze a menyasszony. Felállnak sorban egy-egy székre, az újdonsült férjnek pedig vádli tapogatásból ki kell választania a feleségét. A játék hangulatát fokozni lehet, ha egy férfi is beáll a sorba.

Szerelmi vallomás, de nem akárhogy! Ennek az esküvői játéknak a célja, hogy a násznép megtudja hogyan ismerkedett meg a pár és miként szerettek egymásba. Természetesen ez így egymagában könnyű feladat lenne. A lényeg, hogy a menyasszony szívjon be egy héliumos lufit az elbeszélése előtt és így mondja mikrofonba, hogy mindenki jól hallja, miért is szereti férjét. Ezután jöhet a vőlegény. Neki egy nagyobb szelet almát vagy bármilyen más ételt kell a szájába tennie és úgy kell minél érthetőbben és minél nagyobb beleéléssel szerelmet vallania választottjának. A vendégek szórakoztatása itt garantált!

Az esküvői játékok násznép részére persze akkor igazán szórakoztatóak, ha ők maguk is részesei egy-egy mókás feladatnak. A hamupipőke játék egészen sok vendéget megmozgat. Először is a vőfély vagy a ceremónia mester kérje fel hangosan a hölgyeket, hogy a terem közepére gyűjtsék egy halomba a cipőiket, majd fáradjanak vissza a helyükre. Amint ez megtörtént a férfiakon a világ szeme! A feladat, hogy a kupacból kiválasztott cipő tulajdonosát megtalálják. Az a nyertes, akinek ez sikerül. A hölgynek, aki visszakapta a cipellőjét, ezután egy táncot kell eljárnia a becsületes megtalálóval, természetesen akkor is, ha az nem a saját párja.

A hullámzó ivás a vagány esküvői játékok egyike belevaló vendégeknek. A feladathoz kell tíz férfi és tíz női vendég, valamint a menyasszony és a vőlegény. A női és férfi csapatnak egymással szemben sorfalat állva fel kell sorakozni. Ha ez megvolt, akkor a pincérek hoznak egy-egy tálcán különféle röviditalokat. Természetesen mind a két csapat ugyanazt a válogatást kapja. Mindenki vesz magának egy felest és leteszi maga elé a földre. Amikor eldördül a rajt, akkor a sorban az első játékosnak mind a két csapatban meg kell innia az italát, az üres poharat pedig földre kell tennie és csak aztán jöhet a második. Ezután a pincérek hozhatnak martinit, bort, pezsgőt és jön az újabb kör. A harmadik körben már sör, spriccer vagy valamilyen hosszabb ital a tét. Az a csapat nyer, ahol az utolsó játékos először teszi le üres poharát a földre. Ennél a feladatnál a játékosok általában igen komolyan veszik a versenyt, így nagyon jókat lehet nevetni.

A szórakoztató esküvői játékok násznépnek nem csak viccesek, hanem akár tanulságosak is lehetnek. Erre jó példa a kvíz. Ezzel a játékkal arra is fényt deríthettek, hogy ki ismer benneteket a legjobban. A vőfély feladata, hogy minél érdekesebb kérdésekből állítson össze egy csokrot még a nagy nap előtt természetesen. Aztán, ha eljön a lagzi napja és a játékok ideje, akkor mikrofont ragad, csendet kér és záporozhatnak a kérdések. A kérdések lehetnek ilyenek például: hol dolgozott a menyasszony, amikor megismerkedtek, milyen hónapban találkoztak, mikor van a születésnapjuk… Aki a legtöbb helyes választ adja, az a nyertes, aki ezért jutalmat érdemel!

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!