Acél karikagyűrű

 

Időtálló, egyedi, bőrbarát. Ez a 3 alapvető ismérve az acélnak! Arany, ezüst, gyémánt, Swarovski, titánium, miért éppen acél legyen? Az arany örökérvényű, az ezüst sokoldalú, szolid, mégis elegáns, de könnyen kifakul a színe. Ezzel szemben az acél különleges és időtálló.  Sőt, mi több, az acél az örök fény záloga. Ha azért gondolkodtok az ezüstön, mert sokoldalú, akkor az acélt egyenesen imádni fogjátok! Mivel sav- és vízálló, ráadásul igencsak ellenálló fém, így nagyon közkedvelt ékszer alapanyag. Nagyon erős, strapabíró, nem oxidálódik és nem allergizál, így a fémallergiában szenvedők is nyugodtan hordhatják a nemesacél ékszereket. A mindennapi viselés során sem változtatja meg a színét, hosszú ideig csillogó marad. A természetes elhasználódásból adódóan érheti kopás és karcolás is, de ez nem befolyásolja negatívan évek múlásával sem a gyűrű megjelenését.

De miért essen a választás az acél anyagból kovácsolt karikagyűrűre? Nektek találták ki, ha

  • egyszerűen imádjátok a különleges formákat és anyagokat
  • fémallergiában szenvedtek
  • nem szeretnétek komolyabb összeget költeni a karikagyűrűkre, mégis időtállót, jó minőségűt kerestek, akkor stop, megtaláltátok az igazit.

 

Jó hír, hogy az acélt is lehet kombinálni.

 

Az acélon belül milyen acél legyen?

Az acélon belül, a nemesacél egész jó minőségű, és manapság nagyon divatosak a nemesacél ékszerek.

De vajon könnyű ápolni, vagy nem? Ki akarna olyan ékszert viselni állandóan, amit még a tavaszi széltől is óvni kell?

– A nemesacél, mint alapanyag, rendkívül tartós, nehezen kopik és karcolódik, valamint nem színeződik el. Azonban a bevonatos, ill. kövekkel díszített darabok némi odafigyelést igényelnek.
– Ha hosszú életű ékszert akarsz, kerüld az erős vegyszerrel való érintkezését, ne viseld mosogatáskor, takarításkor, ill. minden más olyan esetben, ahol vegyszer érheti. A vegyszerek hatására a kövek ragasztása meglazulhat, ami a kövek kieséséhez, valamint a bevonat kopásához vezethet.
– Az ezüst-, ill. aranyszínű bevonat nem megfelelő használat, pl. erős fizikai igénybevétel esetén megkarcolódhat, lekophat. Az ékszer tartóssága érdekében kerüld az ékszer viselését olyan helyzetekben, ahol karcolódás, kopás, ill. egyéb károsodások veszélyének van kitéve! Tehát egyedül a fizikai igénybevételt, valamint a vegyszereket nem bírja, ezekkel kell vigyázni.

Valamint nem kötelező, de szigorúan ajánlott szüneteltetni a viselését:

  • úszás és fürdés közben
  • gyógyvízben és tengervízben
  • alvás közben
  • sportolásnál
  • mosogatásnál
  • kézzel végzett fizikai munkánál.

 

Milyen árban vannak az acél karikagyűrű párok?

Ezek a gyűrűk 10 és 15.000. Ft között mozognak. Amennyiben webshopos vásárlásban gondolkodtok, úgy erre még rájön a szállítási költség, ami 1-2000ft.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!