Minden hölgynek kiforrott, határozott elképzelése van arról – amennyiben megtalálja az igazi társát – hogy milyen körülmények között szeretné kimondani az életre szóló boldogító „igent”.

Napjainkban egyre inkább népszerű, hogy az ifjú pár a külföldi álomesküvőt válassza opcióként. Ma már szinte nincs olyan akadály, ami meghiúsíthatja az országhatáron túli örömteli frigy megkötését.Statisztikai adatok alapján a magyar párok legtöbbje inkább az egzotikus tengerparti helyszíneket választja erre a meghitt eseményre. 

És hogy mi a vonzó egy külföldi álomesküvőben?

Gazdaságos és takarékos, hiszen megspórolható egy nagy létszámú itthoni esküvő, valamint a nászút költsége is, mivel az esküvő helyszíne egyben a nászút helyszíne is. Mondhatni two in one. 

Kényelmes, mivel nem kell bajlódni a ruhakölteménnyel, és a frakkal. Nem kell szembesülni a kevésbé elismerő rokoni véleményekkel a választott ruha tekintetében. Nem kell a szokásokra és az elvárásokra támaszkodva ruhát választani. Csakis a napsütötte, fehérhomokos tengerparthoz kell alkalmazkodni.

Nyugodt és problémamentes, hiszen az ezer apró tennivalót elvégzi a külföldi partner és a hivatásos esküvőszervező. A fiatal párnak már csak meg kell jelennie a házasságkötés helyszínén, és élveznie az örömteli eseményt. 

Bensőséges és romantikus, mivel a pár maga dönti el, hogy kit visz magával az esküvő helyszínére. A meghittség tükrében választhatják, hogy csak ők maguk édes kettesben vannak jelen a ceremónián. Így a meseszerű pillanatot semmilyen negatív tényező nem veszélyezteti. 

Különleges, mert a helyszín, a körülmény is egyedi és megismételhetetlen. Legyen az egy romantikus kisváros utcája, egy homokos tengerpart, egy vízesés, vagy egy óceánjáró.

Ám mielőbb egybekelne a fiatal pár a paradicsomi helyszínen, vannak olyan tényezők, melyek időbeli tervezést kívánnak. Ilyen a hivatalos iratok beszerzése, az ügyintézés és a helyszín kiválasztása. Ezeket érdemes legalább fél évvel a kiválasztott időpont előtt megkezdeni. És természetesen nem elhanyagolandó tényező a megfelelő tőke biztosítása ennek a megismételhetetlen eseménynek a megvalósítására. 

 

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!