Az esküvői zene, akkor kezdődik, ha mindenki elfoglalja a helyét az

esküvői szertartás kezdete előtt.

Mindig van egy nagy lejátszási lista, amit előre megterveznek az erre kijelölt személyek.

Az esküvő a legfurcsább dolog a világon. Megmagyarázhatatlan hangulatba kerülünk és sokszor a sok boldog pillanatot felváltja a szomorú érzelgősség, amit ez az állapot hoz felszínre az emberbe.

Akkor is képes megríkatni, ha tudjuk, hogy ennek ellenére boldogok vagyunk.

De tudjuk, hogy épp erre az állapotra vágyunk és ezt a hatást keressük. Az esküvőn már a bevonuló zene is pontosan ilyen érzéseket képes kiváltani belőlünk. Ami nagyon lényeges, hogy a bevonuló zenét is úgy kell kiválasztani, hogy az tükrözze a személyiségeket és mindkét fél magára ismerjen a zene hallatán. Ahány ember, annyiféle stílus és a zenei kínálat többrétű és szerteágazó. Lentebb olvasható 4 db válogatott zene, ami tökéletes választás lehet a bevonuláshoz.

1. Rúzsa Magdolna és Presser Gábor: Egyszer

Magdolnához tartozik egy erős kifejező hang, ami egy tisztaságot is sugall. Presser Gábor nevét talán nincs is olyan ember az országban, aki ne hallott már zenei pályafutásáról. Gábor a könnyűzene kiemelkedő személyisége. Közös daluk az Egyszer címet kapta.

Ebben a zenében van valami izgalmas és szívszorító.

Csodálatossága abban rejlik, hogy egyszerű mégis érzéki. Megjelenik a dalban az álomszerűség. Nagy hangsúly van a szenvedélyen. Az ész ebben a zenében most nem foglal szerepet. Presser Gábor saját maga kíséri billentyűs hangszereken a dallamot. Egy kitűnő zeneválasztás lehet természetesen akkor, ha mind a két fél magáénak érzi a zenét.

2. Kovács Ákos: Érintő

A magyar zenei élet egyik legmeghatározóbb személye.

Kossuth-díjas magyar dalszerző.

Hatalmas sikert aratott, amikor megjelent ez a műve. A dalszövegben rávilágít arra, hogy a szerelem nem mindig boldog és felhőtlen, de vigyázni kell rá. „Akad, aki érti mit jelent, hogy az a húr csak megfeszülve zeng”. Énekli Ákos. Összegezve, ha sikeresek szeretnénk lenni a párkapcsolatban is és az életben fontos, hogy tiszta szívvel küzdjünk meg az álmokért. Ehhez elengedhetetlen, hogy mindkét fél akarja, és együtt győzzék le az akadályokat. Az idő rohan és csak kevés idő marad a pillanat megélésére. Ezt az időt pedig nemes lélekkel kell megélnünk, ha a boldogság a cél. Bevonulás alatt mélyről jövő érzéseket is a felszínre hoz. Remek választás!

3. Csézy Erzsébet: Szeretlek

Csézy néven ismert magyar énekesnő.

Ezt a dalt férjének írta és élete legszebb zenéjének tartja.

Ez a dal röviden és egyszerűen gyönyörű. Hatalmas érzelmeket indít el az emberben szinte lelke van az egész zenének. A refrénje pedig nagyon meghatározó. „Súgd meg kérlek százszor még, rám találsz, ha elvésznék. Két karomban érzem, megnyugszik a szívem, nem kívánhatnék mást csak téged” Tele van érzelemmel és törődéssel. Az örök szerelem nem is kérdéses. A dal hihetetlen érzékiséget közvetít a hallgatóknak, melyet szóval semmiképp sem lehet kifejezni. Azoknak a pároknak, akik az érzelmesebb számokat kedvelik és úgy érzik ebben teljesülnek ki igazán megfelelő választás lehet.

4. Demjén Ferenc: Hogyan tudnék élni nélküled?

Az Álmodj királylány slágerrel egyidőben robbant be ez a dal.

A több mint 20 éves dal a mai a mai napig megunhatatlan.

Akkora értékkel bír, hogy az emberek a 21. században is szívesen hallgatják. Ez a dal inkább szomorúbb, mint vidám mégis nagyon sok mondanivalóval szépíti meg. Az érzelem itt is a középpontban van. Ki ne örülne annak, ha valaki azt mondaná neki, hogy nem tud nélküle élni. Remek választás lehet, azoknak a pároknak, akiknek nagyon erős és mélyek az érzelmeik továbbá ezt szeretnék kiközvetíteni a nagyvilág felé ebben az esetben a vendégsereg részére. Ennél a számválasztásnál a szertartás résztvevőinél is biztos, hogy könny fog kiszökni a szemükből.     

 

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!