Balaton mindenkinek a szíve csücske, hiszen ez a mi magyar tengerünk.

Ez a gyönyörű hely azonban, nem csak nyaraláskor, kiránduláskor, vagy bulizáskor megfelelő, de a nagy napunkon, az esküvőnk helyszínének is tökéletes lehet.

Az esküvőhelyszín kiválasztása fontos, de egyben nehéz feladat is.

Érdemes esküvőtök megszervezését álmaitok esküvői helyszínének lefoglalásával kezdeni, mert a kedvelt rendezvénytermek, éttermek, helyszínek sokszor már fél évvel hamarabb elkelnek.

Mielőtt belekezdtek a helyszínkeresésbe, gondoljátok végig, hogy hány vendéget szeretnétek meghívni. Ez az első szűrő, amin sok helyszín fenn fog akadni. A legtöbb helyen van egy maximum létszám, attól függően, hogy hány embert tudnak leültetni.

 

 Alternatív megoldás lehet a sátor építés, amivel ezt ki lehet küszöbölni, érdeklődjétek meg, hogy engedik-e. Akkor is fontos tényező a létszám, ha pont hogy kevesen lesztek, hiszen egy óriási térben elveszik 30-40 ember, ráadásul vannak helyszínek, akik csúcsszezonban, hétvégéken bizonyos létszám alatt nem adják ki a helyet.

Ami nagyon fontos, a leszűkített esküvői helyszín listát érdemes végigjárnotok. Tehetitek ezt akár a helyszín értékesítői kollégájával vagy adott esetben egy romantikus esti séta alkalmával is. Érdemes a közösségi médiában megnéznetek, van-e oldala az adott helyszínnek, onnan is számtalan hasznos információ beszerezhető. Érdemes körkérdésben érdeklődni a facebookon ismerőseitek körében, volt-e valakinek az adott helyszínen már esküvője, vagy esetleg vendégként próbálta-e már. Eközben már javasolt a helyszíntől árajánlatot bekérni, hogy tudjatok számolni és tervezni a költségekkel.

Fontos kérdés:milyen környezetet, hangulatot képzeltek el az esküvőtöknek?

Természetesen lehettek nyitottak többféle lehetőségre is, de az olyan helyszíneket húzzátok le a listáról, amik semmiképp se passzolnak a megálmodott stílushoz. Például egy rusztikus vagy bohém esküvőt nem szerencsés egy elegáns kastélyba szervezni. Nem feltétlen azért, mert ütik egymást, hanem mert nagyon sokat kellene költeni ahhoz, hogy az enteriőr hatását megváltoztassák a dekorosok.

Minél jobb állapotban van egy helyszín, annál kevésbé kell majd drága dekorációval takargatni a szépséghibákat. Nézzétek meg a mosdókat és a konyhát is, azokat a helyiségeket, amik nincsenek mindig a vendégek szeme előtt, mégis sokat elmondanak a tisztaságról és az odafigyelésről. Gondoljátok végig, hogy a nap minden programjának találtok-e megfelelő helyszínt a területen belül, mint a vendégvárás, a szertartás, a vacsora és a buli. Fontos, hogy rendelkeznek-e széffel vagy zárható szobával, ahová az ajándékokat tehetitek.

Minden párnak van elképzelése, hogy maximum mennyit szeretnének ráfordítani az esküvőre. A helyszín és a catering általában a két legnagyobb tétel, de fontos, hogy maradjon büdzsé a többi esküvői szolgáltatásra is, hiszen a sok kicsi is sokra megy a végén. Mivel a helyszínek általában viszonylag összetettebb, különböző opciókból álló ajánlatokat küldenek, ezért számolgassátok ki a lehetséges verziók összegeit egy Excel táblázat segítségével.

Sok helyszínnek van saját konyhája, de szintén sokan külsős catering cégekkel dolgoznak. Amennyiben saját maguk főznek, mindenképp menjetek el egy kóstolóra, mielőtt meghozzátok a végleges döntést. A finom vacsora minden esküvőn fontos, ezért ne bízzátok a véletlenre. Külsős catering esetén pedig járjatok utána, hogy kikkel dolgoznak együtt és kérjetek be minél több ajánlatot, hogy lássátok az ezzel járó plusz költségeket.

ECHO Étterem és Kávézó

Az egyedülálló balatoni panorámával büszkélkedő ECHO Étterem és Kávézó története víztoronyként kezdődött. 

A nyaralók nagy örömére sikeres vendéglátó egységként üzemelt évtizedeken keresztül, azonban az évek során az épület elhasználódott, lelakottá vált. 2013 tavaszán családi vállalkozás keretein belül felújították és újra megnyitották ezt a páratlan gasztronómiai élményt nyújtó és csodálatos kilátással rendelkező “ékszerdobozt”.

Kitűnő választás esküvők lebonyolítására, hiszen csodálatos az egész.

A Hotel Club Tihany

A Balaton legszebb helyén, a tihanyi félsziget nemzeti park ölelte csücskén, közvetlenül a tó partján kötheti össze bárki életét, aki ezt a helyszínt választja. A Hotel Club Tihany az ideális balatoni esküvőhelyszín, tényleg bárkinek, aki szereti a szép dolgokat és a szép helyeket. Polgári szertartás és vacsora a Balaton partján, egyházi szertartás a festői szépségű Tihanyi Apátságban, esküvői torta készítése, menüajánlatok tradicionális és egyedi igények, kívánság szerint személyre szabva és persze szálláslehetőségek, szállodai szobában vagy több fős bungalókban egyaránt, ahol a fárasztó előkészületeket mindenki kellemesen ki tudja pihenni, ezek mellett az 1200m2-es wellness részleg számtalan lehetőséget kínál.

Aquilo Hotel Panoráma

Ha szívesen mondanád ki a boldogító igent szíved választottjának egy varázslatos balatoni szigeten, akkor válaszd a tihanyi Aquilo Hotel Panorámát, és teljesülnek vágyaid. A lehetőségek sokrétűek, legyen szó hajókirándulásról, vitorlázásról, kisvonatos városnézésről, kerékpártúráról, gyalogtúráról. 

A szállodához tartozó nyírfákkal és fűzfákkal borított sziget egyedülálló a Balatonon, kiválóan alkalmas a polgári szertartás lebonyolítására. Az Apátság körülbelül 5 kilométerre található a szállodától. Gyalogosan 40 perc séta, autóval megközelítőleg 5 perc.

 Balaton mindenképp tökéletes választás, legyen szó bármelyik évszakról, bármelyik stílusról.
Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!