A tökéletes helyszín kiválasztása minden pár számára az egyik legnehezebb feladat.

A bőség zavarába kerülnek az ifjú házasulandók, amikor álmaik helyszínét keresik, hiszen az egyszerűbb éttermektől az extravagáns luxusszállodákig terjed a kínálat. Álmaink helyszínének megtalálása mellett azonban arra is érdemes figyelnünk, hogy várhatóan a helyszín költsége lesz a legnagyobb szelet az esküvői költségek tortájából. Ennek fényében egy okos választással vágyaink teljesülése mellett például a nászútra is több pénzünk maradhat.

Érdemes egyszerre több helyről is árajánlatot kérni és ennek ismeretében válogatni a bőséges kínálatból.

Ha van lehetőségünk személyesen is nézzük meg a különböző helyeket! Egy- egy étterem vagy vendéglátó egység ételeit meg is kóstolhatjuk. Az ajánlatkérésnél érdemes feltüntetni, hogy hány fő a felnőtt, illetve mennyi gyerek lesz jelen, mert a helyszínek szoktak gyermek kedvezményeket is adni.

Ajánlatkérésnél érdeklődjünk, hogy van-e lehetőség süteményt, tortát vagy italt bevinni.

A helyszín igénybevétele szinte minden esetben jár valamilyen költséggel. A terembérleti díj sokszor akár ugyanakkora összeget is felemészthet, mint egy 50 fős vendégsereg fogyasztása. Azonban ez nem törvényszerű. Vannak olyan időszakok, amikor ezt a költséget nullára redukálhatjuk, ez pedig nem más, mint a szezonon kívüli esküvő. Tudom, tudom, hogy mindenki jó időt akar, meg nyári esküvőt, de álljunk meg egy pillanatra és gondolkodjuk el a nyári esküvő hátrányain is (mert bizony van, nem is kevés). Terembérleti díj szempontjából pénztárcabarát a november és március közötti időszak.

Az esküvői helyszín választást befolyásolja, ha egy adott téma köré tervezzük az esküvőnket. Ha egy hagyományos vidéki lakodalmat szeretnénk, semmiképp ne válasszunk egy nagyvárosi éttermet. Ha hercegnős, hintós esküvő az álmunk, jó választás lehet egy kastély rendezvényterme. Egy modernebb esküvő helyszíne lehet egy szálloda. A természet közelségére vágyók választhatnak lovas tanyát is, a borok szerelmeseinek pedig egy borvidéken tartott lakodalom a legideálisabb választás. A hagyományos, vidéki lakodalmat egy sátorban, művelődési házban vagy községházban érdemes megrendezni. Kültéri esküvőknél jó, ha van egy B-terv is rossz idő esetére.

A helyszín kiválasztásakor fontos tisztában lennünk azzal, hogy mik a lehetőségeink az ital (főként a rövidital terén). Ha a rövidital bevihető, egy kisebb vagyont spórolhatunk. Azonban ne örüljünk korán, mert ennek sok helyen ára van. Ezt pedig úgy hívják, hogy dugópénz vagy dugódíj, esetleg még külön felszámolhatnak felszolgálási díjat a nem helyszíni ételek-italok kitálalásáért. A dugópénzt leggyakrabban már minden bevitt italra felszámolják, pl.: 400 Ft/fő áron. Hallottam már ebből is extrém esetet: egész estére csak a dugópénzért kértek a kiválasztott helyszínen 250 000 Ft-ot. Ha emellett döntötök, fontos, hogy kérjetek számlát az italról és a kereskedésnél is érdemes tájékozódni, hogy a bontatlan üvegeket visszaveszi-e az esküvő után.

Fráter Tanya-Rendezvényház

Debrecen és Haláp között található a Nagycserei erdőben a 48-as számú főút közelében.  A tanya 4 hektáros területen fekszik egy 100 hektáros szigorúan védett viztározó partján. Körülötte 8 ezer hektár fenyő és akác erdő található. A közelben van a Zsuzsi kisvasút, a Hármashegy, a Bodzás tó.  Az egyik legjobb pedig az egészben, hogy vállalják beltéri, kültéri illetve kültéri amerikai esküvők lebonyolítását.

Mindenképpen nagyszerű választás, hiszen elképesztően romantikus.

Hotel Óbester***

Debrecen történelmi belvárosában található impozáns szálloda a Hotel Óbester, esztétikus rendezvénytermeivel és kellemes, virágos kerthelyiségével egyszerűen tökéletes. A Szálloda belső miliője, arisztokratikus hangulata felejthetetlen élményt jelent vendégeink számára. Igényes belső kialakítás, nyugalom jellemzi a szálloda atmoszféráját. A Hotel szakképzett személyzete alkotja a szálloda lelkét, akik a nap minden órájában vendégeink rendelkezésére állnak. 

Paripa Csárda

A Paripa Csárda Debrecen természetvédelmi övezetében, oxigéndús levegőjű fenyőerdő közepén újult meg. A közelben lévő Vekeri és Mézeshegyi tavak kiváló horgászati és túra lehetőségeket biztosítanak vendégeink számára. A konyha a hagyományos magyar ízekre alapul, kemencében főtt, sült ételekkel, házi kenyérrel, hal és vad ínyencségekkel várják a házasodni vágyókat. Borospincében megtalálható Magyarország minden borvidékének kínálata. Esküvők bonyolítását kedvezménnyel vállalják.

  Rengeteg helyszín van még ami kielégítheti az igényeket, véleményem szerint ezek a legjobbak között vannak, így senkit nem érhet csalódás.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!