Az esküvő számtalan, tökélyre fejleszthető, apró részlete közül az egyik legnagyobb kaliberű, és az esküvő alapjait meghatározó dolog, annak helyszíne. A nagy nap mindenkinek élete talán egyik legfontosabb eseménye, a jól megválasztott helyszín pedig keretbe foglalja az egészet, valamint hangulatot és stílust is ad.

De hogyan válasszunk? Milyen kritériumoknak feleljen meg az ideális esküvői helyszín?

A dátum választása az alapja mindennek!

Miután az időjárásban csak bízni lehet, érdemes más, Számotokra fontos szempont alapján dátumot választani. Példának okáért álmotok esküvői helyszíne mikor szabad, vagy a legjobb fotós, vagy a vőfély, akit mindenképpen szeretnétek, mikor ér rá. Ilyenkor nem cserélődnek fel a szerepek, a Ti Nagy Napotok a fontos, de ahhoz, hogy minden úgy történjen, ahogy elképzeltétek és azokkal a szolgáltatókkal, akiket szeretnétek, a dátumválasztásnál érdemes lehet figyelembe venni az ő időbeosztásukat is.

A Nagy Nap kiválasztásakor szinte mindenki szombatban gondolkodik.

Ez érthető, ez a hagyomány, picit talán így is vagyunk „kódolva”, de érdemes lehet elszakadni a szokásjogtól. Egyre gyakoribbak a pénteki időpontok az esküvőkön. Kis negatívuma ennek, hogy előtte a násznép egy része dolgozik, bár a legtöbben tudnak szabadságot kivenni az adott napra, míg pozitívum, hogy a lakodalom után két egész nap van pihenni. Érdemes végignézni az adott év munkarendi beosztását a dátumválasztás előtt, hiszen a hosszú hétvégék és ünnepnapok több lehetőséget is rejtenek.

A költségvetés nagyságán túl gondolni kell a vendégül látottak létszámára is. Egy népesebb vendégsereg nem nyomoroghat egy nem megfelelő nagyságú helyen, még akkor sem, ha az álmaink kedvence. Minden vendéget meg kell tisztelni elegendő mozgástérrel. Emellett legyen elegendő hely pl. a tánctérnek és a zenekarnak is.  Ha kültéri esküvőt szeretnénk, feltétlen biztosítani kell védett helyet a vendégeknek arra az esetre, ha az időjárás rosszra fordulna (pl. rendezvénysátor, közeli épületek). Számításba veendő a nyári kánikula is, amit sokan nem viselnek jól, ezért a megfelelő hűtés, szellőzés vagy árnyék nagyon fontos.

Nem elhanyagolható részlet az elhelyezkedés és megközelíthetőség. Lenyűgöző helyszín mellett is könnyen kellemetlen élménnyé válhat az esküvő, ha túl sokat kell gyalogolni, főleg, ha rendezetlen terepen (pl. kavicsos, saras utak, emelkedők). És az sem ideális, ha a szertartások és a lagzi helyszíne időt és energiát rablóan, nagy távolságra esnek egymástól. Ezen felül mindenkinek saját ízlésvilága, stílusa, álmai mutatják az irányt a tökéletes helyszín felé. Érdemes figyelni azonban a belső sugallatokra, hiszen nem minden nap esküdünk, és feltenni maguknak néhány kérdést. „El tudom ott képzelni magamat és a páromat, a vendégeket?”, „Érzek a hellyel kapcsolatban valami pluszt?”, „Van bármi, ami zavar, és az megoldható, kiküszöbölhető-e?”, „Látom lelki szemeim előtt a legszebb napomat itt, felhőtlenül boldogan, hiányérzet nélkül?”.

Ha a válaszok ezekre a kérdésekre nem kielégítőek, akkor inkább keressünk tovább, bármennyire tetszik is elsőre a hely.  

Nézzük hát a kedvenc helyszíneket Eger területén.

Gróf Buttler borászat és rendezvényközpont

Az egyik legjobb választás lehet véleményem szerint A Gróf Buttler borászat és rendezvényközpont. A borászat Egerben több, mint 100 éves, tradicionális pincesoron, a Nagykőporoson helyezkedik el. A különleges, mediterrán hangulatú épületből csodálatos panoráma tárul elénk a városra.

A rendezvényterem 150 főig nyújt egyedülálló lehetőséget esküvői vacsorák lebonyolítására. Van lehetőség a teraszon rendezni az esküvőt, de rossz idő esetén a pincében a szertartás is megtartható.

Hotel Korona

A Hotel Korona sem maradhat ki a felsorolásból. Eger történelmi belvárosának legcsendesebb részén, zöld övezetben található Eger első magánszállodája. Az elmúlt években számos szolgáltatással és szállodai kapacitással bővült, (52 szoba), szem előtt tartva azt a célt, hogy a vendégeket minél magasabb színvonalon és minél szélesebb körű szolgáltatásokkal tudják kiszolgálni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy mára Egerben az egyik legtöbb szolgáltatással rendelkező szálloda lett. Tökéletes esküvői helyszín lehet a kényelem és a finom borok kedvelőinek. 

 

Bolyki szőlőbirtok

A Bolyki szőlőbirtok valami egészen mást nyújt, mint a hagyományos helyszínek. Ha szeretnétek egy különlegesen szép szabadtéri szertartást. Ha szeretnétek a nagy napot egy igazán gyönyörű helyen megünnepelni. Ha azt szeretnétek, hogy a nagy nap valóban csak Rólatok szóljon, ez a helyszín biztosítja az esküvői helyszín kizárólagosságát számotokra. Itt ténylegesen Ti vagytok a legfontosabbak.

Ezért mindent elkövetnek, hogy lehetővé tegyék, hogy az esküvőtök pont olyan legyen amilyennek elképzeltétek. 

 Eger mindenképp jó választás, legyen szó akármelyik helyszínről is, biztosan nem fogjátok megbánni.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!