Életed szerelme megkérte a kezedet? Elrebegted a legcsodálatosabb választ számára? Akkor most valószínűleg lázasan keresgéltek a helyszínek, ételkiszállítók, ismerőslista és egyéb esküvői teendők között. Viszont esetleg kicsit aggódsz, hogy hogyan is fog ez valójában beleférni a költségvetésbe? 

Válaszd a legolcsóbb, de elegáns megoldást és válassz egyszerű esküvői ruhát! Nézz szét kollekcióink között, így biztosan megtalálod a számodra tökéletes választást
Egy egyszerű esküvői ruha vásárlása számos előnnyel jár. Először is azért, mert sokat lehet vele spórolni. Az esküvői árak az egekben vannak, mire a helyszínbérlés, a vendégek számára biztosított étel- és italellátás, a fotózás és még számos dolog rendezve lesz. Így érthető, hogy mindenki ott igyekszik spórolni, ahol tud. Ezért érdemes egyszerű menyasszonyi ruhát választania. De fontos
tudnia, hogy attól, hogy egyszerű, még nem slampos, vagy unalmas a ruha. Csupán kevesebb aprólékos részletet tartalmaz, mint díszítettebb társai. Az egyszerű esküvői ruhák ugyanolyan gyönyörűek lehetnek, mint a többi ruha. 

Olvassa tovább, hogy megtudja, hogy melyek azok a szempontok, amelyekre mindenképpen figyeljen, ha ruhát vásárol!

 Attól, hogy egyszerű egy esküvői ruha, még nem unalmas!

Ha a konzervatívabb megjelenés kedvelői közé tartozik, sokan úgy ítélik meg, hogy az öltözködése prűd és a legkevésbé sem lehet divatos. A konzervatív esküvői ruhák is lehetnek elbűvölőek és lélegzetelállítóak, de még trendik is és szerencsére manapság könnyebb is ilyet találni. Először is, mi tesz egy ruhát „szerénnyé”, vagyis egyszerűbbé? Noha erre konkrét válasz valójában nincs és személyenként változik erről az elképzelés. Talán a legsarkallatosabb elképzelés erről, a hosszú ujj és a magas nyakkivágás, mivel ez jól takar, és nem mutat túl sokat.
Azonban nem csak ezek a ruhák tartoznak ebbe a csapatba. Valójában szolidnak tituláljuk nagyrészt az olyan ruhákat, amelyek nem tartalmaznak túl sok díszítést, így szerényebb kellemes hatást keltve. Valójában ezért is olcsóbbak ezek a típusú ruhák, mert kevesebb időt töltenek a varrodák ezeknek az elkészítésével, hiszen általában nem tartalmaznak olyan elemeket, amelyek hosszadalmas és aprólékos munkát igényelnek.
Tehát egy dolgot mindenképpen vegyünk figyelembe, ha ruhaválasztásra kerül sor. Ne menjünk el megtekintés nélkül az „egyszerű” szabású és stílusú ruhaszakasz mellett. Hiszen nagy esélyünk van arra, hogy megtaláljuk köztük jutányos áron álmaink ruháját. Hiszen alakra viszont ebben az esetben is határ a csillagos ég. Az empire szabású ruhákon keresztül az egyenes vonalú, A-vonalú, hercegnő-, sellő, harang, de még tea stílusú ruhákat is találunk. Tehát mindenki megkaphatja az alakjára a leginkább illő ruhát.

 Ruhaujj

Jelenleg tendencia a tervezők körében, hogy hosszú ujjú ruhákat terveznek. Ha esetleg templomi esküvője lesz, akkor ez a trend éppen a kedvébe járhat. Hiszen templomban illetlenség olyan ruhát hordani, amiben a hölgy válla kilátszik, azonban ha mégsem kedveli a hosszú ujjú menyasszonyi ruhákat, akkor is van lehetősége a megfelelő opció kiválasztására.
Ha álmai ruhájának pántnélküli, vagy esetleg vékonyabb pántos, akkor választhat egyszerű stílusú köpenyt, vagy akár bolerót is hozzá és máris meg van oldva a probléma.

Díszlethez öltözve

Talán a legizgalmasabb dolog abban, ha valaki egyszerű esküvői ruhát választ magának, az az, hogy úgy dobja fel a ruhát, ahogyan csak akarja. Ha kevésbé egyszerű ruhát választunk, akkor könnyen előfordulhat, hogy olyan ruhába szerelemesedünk bele, amely például nem illik a dekorációhoz. Például mostanában egyre gyakrabban találkozunk a festett aljú ruhákkal esküvőkön. Azonban ez már kérdéseket vet fel. Hiszen a dekorációnak van egy fajta stílusa és színvilága. De ha a ruha színvilága nem egyezik meg a díszítéssel, az könnyen diszkomfort érzést nyújt a jelenlévőknek és úgy különülhet el a menyasszony a „háttértől”, hogy az valójában kissé előnytelen is lehet.

Ha viszont egyszerű esküvői ruhát választunk, akkor sokkal könnyebb a helyzet. Hiszen akármilyen témájú és hangulatú dekorációhoz könnyen fel lehet díszíteni a ruhát. Néhány példa erre:

I. Vintage témájú esküvő

Jelenleg divatját élik az élő virágok az esküvőkön. Legyünk merészek és mi is használjuk őket. A vintage témájú esküvőknél a legjobb virágok, amelyeket használhatunk például a rózsaszín rózsa, hortenzia, craspedia és a gypsophila.
Ezeket akár a ruhához tűzve is hordhatjuk, de csodálatos koszorút is készíthetünk belőle magunknak, ha esetleg leengedett, vagy félig leengedett hajkoronát választunk magunknak. Ha viszont a kontyokat és a fonatokat preferálják, nekik pedig ajánlott pedig a kontyba, esetleg a fonatba beletűzdelni és a hatás egyszerűen varázslatos lesz. Illetve ékszerek terén a dupla gyöngysorok halvány rózsaszín, vagy esetleg csontszínű kiadásban, illetve ezek megspékelve némi csillogó díszekkel egészen biztosan nem okoz csalódást. De a rózsaarany is kitűnő választás ruhájának kiegészítőjeként.

 II. Fekete-fehér témájú esküvők

Tavaly óta egyre népszerűbben a fekete-fehér dekorációjú esküvők. Ennek szépségét a két szín elegáns fonata okozza. Viszont az ehhez a stílushoz illő ruhák meglehetősen drágák szoktak lenni. Éppen ezért ajánljuk, hogy ezt a finom eleganciát egyszerű esküvői ruhával vigyék tovább és a kiegészítők azok, amelyek ebben az esetben ugyancsak hangsúlyt kapnak. Természetes a fekete ékszerek azok, amelyekkel ilyenkor dolgozni kell. Viszont a gyöngyöket nem érdemes erőltetni. Inkább a köves ékszerek, illetve a merészebbeknek pedig a fekete letisztult gallérnyakláncot ajánljuk, fekete lógó fülbevalóval.
Azonban egy tipp a ruha feldobására, hogy egy szép fekete hosszabb kendővel a derék résznél érdemes megkötni, hiszen egyrészről karcsúsít, másrészről pedig finomítja az eleganciát, amit a ruha biztosít.

III. Lombok alatt témájú esküvők 

A harmadik leggyakoribb esküvői téma pedig jelenleg a természetbe szervezett esküvő. Itt a legfőbb dekorációt az élővilág adja, így a ruha kiegészítését is érdemes ebbe a világba beilleszteni. Használjunk bátran laza virágkoszorút vadvirágokból összeállítva, vagy olyan növényből, amilyenből csak szeretnénk, illetve használhatunk sok zöldet is, úgy mint például dús borostyán. Azonban lehetőségünk nyílik a „valami kéket” is így megoldani. Például akár borzaskatát is tűzhetünk a hajunkba, de érdemes fehér virággal felváltva, hogy a kellő kontrasztot elérjük.

 IV. Pastel színek

Jelenleg a pastel színek is divatjukat élik. Ha az esküvő ilyen témájú, akkor valószínűleg a dekorációban is használ rózsát. Bizony remek döntés az Ön ruhájának kiegészítőjeként is használni. A halványkék, halványrózsaszín és krémszínű rózsák csodálatos részlete lehet Önnek. De nemcsak a rózsák remek választások, de a tulipánok és egyes vadvirágok is tökéletesek.

  V. Tündérmese

Ha kislány kora óta álmodozik a mesékben látott esküvőről, akkor sem kell elszomorodnia, ha egyszerű esküvői ruhát engedhet meg magának. Hiszen az ördög a részletekben rejlik. Hercegnő szabású ruhát az egyszerű menyasszonyi ruhák között is lehet bőven találni. A legjobb kiegészítők pedig ilyenkor a csillogó köves ékszerek. A luxuskivitelt tehát el lehet érni akár kisebb költségvetésből is úgy, hogy nem kell az igényeket alább adni.

A legszebb egyszerű esküvői ruháinkért kattintson IDE! Válogasson, hogy megtalálhassa nálunk álmai ruháját!
Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!