Az esküvő az egyik legmeghatározóbb nap egy pár életében és egyben az egyik legszebb. Azonban míg eljutnak a jegyesek odáig, hogy a boldogító igent kimondhassák a család és barátok előtt, nagyon hosszú és izgalmas utat kell megtenniük. Azonban a sok rendezői és szervezői munka mellett rengeteg pénzbe is kerül egy esküvő. Spóroljon velünk, hogy több jusson oda, ahova kell! Válasszon jó árú, egyszerű stílusú menyasszonyi ruháink közül!

Egy esküvő megszervezése rendkívül fontos, de nem egyszerű feladat egy pár életében. Először is meg kell határozniuk az esemény időpontját és helyét. Vendéglistát kell írniuk, meghívót választaniuk, menüt választaniuk. Választ adni arra a kérdésre, hogy zenekar, vagy DJ? Megtervezni a díszítést, dekorációt, fotóst, vagy videóst választani és temérdek más feladatuk van még.

Ugyanakkor még szót sem ejtettünk azokról a momentumokról, ami pedig valóban a párról szól. Ruha, cipő, illetve a menyasszony esetében frizura és smink. Mire mindennek a végére érünk, rengeteg pénzbe kerül. De hol is lehet lecsípni az összegekből, úgy, hogy mégis a tökéletes esküvőt élhessük át életünk szerelmével? Menyasszonyok, jó hírünk van! Menyasszonyi ruháinkkal rengeteget lehet spórolni.

egyszerű menyasszonyi ruha olcsón

Megéri az egyszerű menyasszonyi ruhával spórolni?

Az egyszerű menyasszonyi ruhának valójában nincs pontos definíciója. Mi úgy határoztunk, hogy egyszerűnek vélünk minden olyan menyasszonyi ruhát, amely kevésbé aprólékos, tehát a kevés részlettel rendelkező ruhákat soroljuk ide. Alapvetően az egyszerű menyasszonyi ruha menyasszonyonként mást jelent. Gyakran gondolják úgy, csupán csak az egyenes vonalú letisztult ruhák tartoznak ide, ám valójában ez nem feltétlenül igaz. Egyszerű menyasszonyi ruha lehet a sellő fazonú is, a hercegnő stílusú, az A vonalú, az empire stílusú, de természetesen az egyenes vonalú is. Lehet hosszú vagy rövid, ujjal rendelkező, pántos, pánt nélküli, szív alakú felsős, a garbós, a mélyen kivágott. Tehát lényegében minden féle és fajta fazonban találhatunk egyszerűbb stílusú menyasszonyi ruhákat. 

Ami valójában feljebb szokta vinni a ruhák árát, azok inkább az aprólékos motívumok. Itt a gyöngyberakásokra, finom hímzésekre, illetve például a különböző csipkemunkákra gondolunk. Ugyanis ebben az esetben maga az óradíj is nagyon megnöveli a ruha árát. 15-48 órán keresztül is készülhetnek ezek a ruhák. Ha belegondolunk, így már érthetőbb azért, hiszen a varrónők azzal a ruhával akár egy hétig is foglalkozhatnak, úgy, hogy más ruhát nem is varrnak. 

Persze ebben az egyszerű, akár olcsó menyasszonyi ruhák esetében sem kell mindenről lemondanunk. Ha valamely motívumhoz ragaszkodunk, akkor is tudunk viszonylag egyszerű menyasszonyi ruhát találni magunknak, úgy, hogy még így se legyen az ára a csillagos egekben. Azonban természetesen, ha valaki a nagyon díszített ruhát szeretne, akkor az már mindenképpen kiesik az „egyszerű menyasszonyi ruha” rangjától.

Mi az előnye az ízlésen kívül, ha valaki ilyen típusú ruhát választ magának?

Egy ruhát kap, ami valójában olyan, mintha egy hófehér tiszta vászon lenne és az, hogy a menyasszony miként dobja fel, annak határai a csillagos ég között vannak. Tehát, akármilyen témájú is legyen az esküvő, sokkal könnyebben tud alkalmazkodni így hozzá az ara. Az egészen extrémtől a teljesen natúrig. Csodálatosak szoktak lenni a Gyűrűk Ura témájú esküvők és egy egyszerű menyasszonyi ruhát csodálatosan ki lehet dekorálni növény színekkel, hogy az ara lehessen a legszebb tünde. Divatossá váltak a Csillagok háborúja esküvők is és némi sminkkel, jól megválasztott hajjal és kiegészítőkkel feldobva ruhánkat könnyen elérhetjük azt a hatást, mintha most érkeztünk volna a Nabooról. 

Ha az egyszerűbb, letisztult témákat kedveljük, akkor is tökéletes választás egy egyszerű menyasszonyi ruha. Aki ilyen ruhát választ egy meglehetősen izgalmas ajándékot is ad magának. Méghozzá úgy, hogy magának tudja összeválogatnia a díszítőelemeket a ruhához

Díszítőelemek?  Ékszerek, frizura, smink!

Jól megválogatott ékszerekkel olyan külsőt kölcsönözhetünk magunknak, amilyet csak szeretnénk. Tehát, ha a már említett Gyűrűk Ura témát választották, akkor egy jól megválasztott fejdísz és frizura nagy segítségére lehet, és persze talán egy hegyes fül, de ez már igény kérdése. Illetve valami natúr világos smink és már készen is van J. R. R. Tolkien leggyönyörűbb mesebeli lénye a meseszerű esküvőjére. Ha pedig a Star Warsos esküvő mellé tették voksukat, akkor pedig egy jól feltűzött hajkorona, esetleg egy a stílushoz illő fejdísz és kellemes meleg hatású smink merészen kiemelheti a menyasszony szépségét. 

Azonban ha valaki nem ilyen extravagáns esküvői témát választ, nekik is vannak természetesen ötleteink, hogy mivel dobhatja fel egyszerű menyasszonyi ruháját. Itt is előtérben a hajdíszek, smink és az ékszerek adják az alapot. Napjainkban meglehetősen népszerű élő virágot fonni, vagy éppen tűzni az ara hajába. Gyönyörű natúr szépséget kölcsönöz egy szolid sminkkel és kellemesen összeválogatott kiegészítőkkel.

egyszerű menyasszonyi ruha olcsón
Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!