Eljegyzési gyűrűt választani egyszerre bonyolult és egyszerű feladat. Az eljegyzési gyűrűnek általában mindenki örül, hiszen az eljegyzés a pár életének egyik legszebb pillanata. De ahhoz, hogy az öröm az igazán lessen, az eljegyzéshez használt gyűrűt nem árt alaposan átgondoltan megvásárolni.

Az eljegyzési gyűrű választását nem könnyíti meg az sem, hogy ma már a piacon nagyon sokféle gyűrűvel találkozhatunk a legkülönbözőbb árkategóriákban, egészen az pár ezres daraboktól a milliós kategóriáig vásárolhatunk eljegyzési gyűrűt szerelmünk számára.

Az eljegyzési gyűrű általában egy köves, többnyire ezüstből vagy fehéraranyból készülő gyűrű, de színük lehet sárga, ezüst, rozé, illetve sárga-fehér is. Kő szerint is különbséget teszünk, kaphatók cirkónia, illetve gyémánt kövesek is. 

Ezt a gyűrűt a menyasszony minden nap viselni fogja, ezért kiemelten fontos, hogy időtálló, tartós darabot keressünk, lehetőleg olyat, amely nemes anyagból készült, mint az ezüst és fehérarany Az eljegyzési gyűrű általában fehér kővel készül, de ma már színesebb darabok is elérhetőek.

Milyen stílusú gyűrűt válasszunk?

Az eljegyzési gyűrű milyenségét csak a párunk ízlése és stílusa határozza meg. A legtöbben az egyszerűbb, letisztultabb formákat szeretik, hiszen ez a gyűrű a kedvesünk ruhatárának alapdarabja lesz, és a jelentése miatt sem praktikus, ha túlságosan hivalkodó.

Mivel minden nő mást szeret, emiatt érdemes olyan eljegyzési gyűrűt választani, amely passzol a leendő feleségünk életstílusához. Így például, egy olyan személy, aki az elegáns viseletet részesíti előnyben még a hétköznapjaiban is, biztosan jobban fog örülni egy nagyobb kővel díszített, elegánsabb eljegyzési gyűrűnek. Azonban egy olyan nő számára, aki pedig inkább a sportos, laza stílust kedveli, annak célszerűbb egy kisebb kővel ellátott, praktikus viseletet nyújtó eljegyzési gyűrűt választani.

Fontos a gyűrű kiválasztásánál a szerelmünk egyéniségét figyelembe venni, hiszen míg vannak olyan nők, akik a sok apró köves, csillogó gyűrűket szeretik, vannak olyanok, akik a visszafogottabb, egy apró köves gyűrűket kedvelik, de találkozhatunk olyanokkal is, akik a hatalmas köves eljegyzési gyűrűkért rajonganak.

Milyen méretű gyűrűt válasszunk?

Sok férfi számára jelent problémát az, hogy mekkora méretű eljegyzési gyűrűt válasszon menyasszonyának. A gyűrű méretét egy szám jelöli. Ez a szám a gyűrűsujj körfogata milliméterben mérve. A jó méretű gyűrű általában 1-2 milliméterrel nagyobb, mint az ujjunk, így kényelmesen tapad a bőrünkhöz, és kicsit szorul, amikor le szeretnénk venni. Amennyiben van rá lehetőségünk, érdemes titokban lemérni az egyik gyűrűjét, amit általában a gyűrűsujján hord, hogy biztosan jó legyen majd a méret. Azonban akkor sem kell megijednünk, ha esetleg túl nagy vagy épp túl kicsi lett a kiválasztott eljegyzési gyűrű, hiszen a legtöbb eljegyzési gyűrűt áruló üzletben lehetőség van a cserére méretprobléma esetén, illetve ékszerészeti módszerekkel szűkíthető és tágítható is a gyűrű.

Eljegyzési gyűrű árak

Az eljegyzési gyűrűk árát tekintve nagyon különböző árakkal találkozhatunk, az olcsóbb kategóriáktól egészen a nagyon drága kategóriákig. Egy eljegyzési gyűrű ára függ attól, hogy milyen anyagból készült, a kövek minőségétől, számáról, nagyságától, illetve a gyűrű márkájától is.

Összegyűjtöttünk több gyűrűt árusító üzletet és webshopot, ahol több árkategóriában vásárolhatunk eljegyzési gyűrűt.

Az Aranyshop.hu webáruházban a 19.200 Ft-tól egészen a 300.000 Ft-ig van lehetőség különböző eljegyzési gyűrűket vásárolni.

A Karikagyűrű most! webáruházban a 21.900 Ft-tól egészen a 226.500 Ft-ig van lehetőség különböző eljegyzési gyűrűket vásárolni.

A H&B Design Gyémántgyűrű webáruházban a 70.000 Ft-tól egészen a 3.525.000 Ft-ig van lehetőség különböző eljegyzési gyűrűket vásárolni.

Az Úristen házasodunk! webáruházban a 18.000 Ft-tól egészen a 500.000 Ft-ig van lehetőség különböző eljegyzési gyűrűket vásárolni.

Az Ékszer Eshop webáruházban a 932 Ft-tól egészen a 178.300 Ft-ig van lehetőségünk különböző eljegyzési gyűrűket vásárolni.

A White & Black Jewellery webáruházban a 49.000 Ft-tól egészen a 2.790.000 Ft-ig van lehetőségünk különböző eljegyzési gyűrűket vásárolni.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!