Valószínűleg elmondható, hogy minden nő fejében megfordult már a tengerparti esküvő, miközben éppen eljátszott a házasság gondolatával.

De hogyne jutna eszünkbe a puha homok, a tenger lány morajló hangja, a friss levegő, a madarak éneke, és a legcsodásabb naplementék. Így átgondolva, nincsen ennél tökéletesebb helyszín. Sokan csak azért nem vágnak bele a tengerparti esküvő szervezésébe, mert az éppen bonyolult. Pedig rengeteg segítséget tudunk kérni szakértőktől, az interneten keresztül szinte minden kérdésünkre választ kaphatunk. Ezeknél az esküvőknél még nagyban szerepet játszik az ár is. Hiszen véleményünk szerint sokkal többe kerülne egy esküvő a tengerparton, mint itthon belföldön.

A tengerparti esküvők a roppant szabadszellemű emberek tökéletes helyszíne. Azoké, akik szeretik a különlegességeket, az egzotikus helyeket és nem félnek az ismeretlentől. Esküvőszervezés szempontjából rengeteg helyszín megfordulhat a fejünkben, de mi most kiemelünk egyet ami nálunk mindent visz. Ez pedig nem más mint Zakynthos.

Zakynthos

„Zakynthos szigete a Jón-tengeren, Görögország nyugati részén helyezkedik el. Turistaparadicsom. Természeti szépségeinek és festői fővárosának köszönhetően a velenceiek Kelet virágának nevezték. A nevét a görög mitológiában megjelenő Dardanosz fiáról, Zakynthoszról kapta.”

Zakynthost évről évre egyre többen választják esküvőjük helyszíne képpen. Leginkább a gyönyörű tengerpart, a romantikus helyszín, stressz mentes esküvő miatt, vagy éppen össze kötik az esküvőt a nászúttal. Az emberek nem csak az esküvőjük helyszíneként választják meg Zakynthost, rengetegen itt kérik meg kedvesük kezét. Egy tengerparti esküvő teljesen máshogy fest, mint egy igazi magyar lagzi. Az idő fixen mindig csodás. Nincs veszekedés az ősökkel. Plusz a görög vendégszeretetet mindig dicsérik a párok! Ennek a helynek a különlegessége maga sziget életérzés. Nincs rajtad cipő, meleg van, homokos a part, egész éjjel tudsz táncolni a szabad ég alatt.

Vendégek

Mint Magyarországon, itt sincs kettő ugyanolyan esküvő. Mindenki annyi vendéget hív el az esküvőjére amennyit szeretne vagy amennyi bele fér a keretbe. Általánosságban itt kettőtől – negyven főig terjed. Átlagosan pedig tíz – tizenkettő a létszám. Szóval a Magyarországon megtartott esküvőkhöz mérten jóval kevesebb vendéget hívnak a párok. Ami nem véletlen, hiszen a tengerparton megtartott esküvőket pont azért tartják ott, mert nem akarnak akkora feltűnést kelteni. Szeretnének elvonulni egy csendesebb, stressz mentesebb helyre, ahol az egész ceremónia kikapcsolóbb és pihentetőbb. Így nem szeretnék magunkat olyan emberekkel körül venni, akiket nem szeretünk feltétel nélkül.

Helyszínek

Rengeteg csodálatos helyszín közül lehet választani, de a legjobban szeretett három lehetőség talán a legszebb. Az első a Navagio öböl kilátója (hajóroncs öböl).

Második az egyik leggyönyörűbb naplementével rendelkező part, Michalis taverna.

Harmadik pedig a Cameo sziget.

Szükséges papírok

Tudnunk kell, hogyha külföldön szeretnénk össze házasodni szükségünk lesz egy – két papírra vagy okmányra.

  • Születési Anyakönyvi kivonat és Válás Tényét Igazoló Házassági Anyakönyvi Kivonat
  • Egyedülállók családi állapot igazolása
  • Hiteles fordítások
  • Apostille

Ha megvagyunk a ceremóniával, akkor szükségünk van még egy fontos elintézni valóra. Ugyanis a honosítani kell a külföldi esküvőt. Ez sokkal rosszabbul hangzik, mint amilyen alapból. A külföldön kapott anyakönyvi kivonatot Magyarországon le kell fordíttatnunk az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Irodában. Ezután mehetünk is az okmányirodába és az anyakönyveztetőhöz. Átlagosan egy –  két hónap ennek a lefolyási ideje. Szóval ha valakinek a legnagyobb álma egy tengerparti esküvő, akkor nyugodtan vágjon bele. Nem annyira nehéz megszervezni egy külföldi esküvőt, mint amennyire tűnik. De ha nem bízunk a saját képességeinkben, nyugodtan segítséget kérhetünk esküvő szervező irodáktól, akik majdnem minden „kevésbé kellemes” dolgot orvosolnak és megszerveznek.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!