Az esküvőre való készülődés igazán nagy odafigyelést igényel. Ügyelni kell arra, hogy minden tökéletes legyen és minden időben kész legyen. Ez a nap az ifjú pár életében igazán emlékezetes, melyet még évek múltán is pontosan fognak visszaemlegetni. Ahhoz, hogy valóban felejthetetlené tegyék, mindenből a legjobbat és különlegeset válasszák. Az esküvő részleteibe belefűznek bizonyos színhelyeket, vagy tárgyakat, ami a legközelebb áll a szívükhöz, vagy valamilyen kedves emlék fűzi őket hozzá, pl. az esküvő, vagy a fotózás  helyszíne, a díszítés, kiegészítők, stb.

 Mivel az esküvő mindenkinek az életében egy igazán különleges eseménynek számít, az elejétől egészen a végéig, így a Nagy napon már a megjelenésre is különösen nagy figyelmet kell fordítnai, ugyanis a „belépő“ az esküvőre meghatározza a további hangulatot is. A megjelenéshez nem csak az tartozik hozzá, hogy milyen a menyasszony ruhája, vagy hogy a vőlegény milyen fess a legújabb divat alapján vásárolt öltönyében, hanem az is, hogy mivel gördülnek a násznép elé.

 Az esküvői autó éppen olyan fontos eleme a Nagy napnak, mint az összes többi részlet. Az autó meghatározza az esküvő hangulatát, sőt, fontosabb eleme a mennyegzőnek, mint ahogy azt gondolnánk. A jármű, amivel érkezik az ifjú pár, nem csupán szállítóeszközként szolgál. Mivel az esküvői autó az, amit a vendégsereg elsőként pillant meg és az utcán, amerre mennek, ott mindenki csak ezt látja, ezért az esküvői autó nagyban formál véleményt az esküvő színvonaláról. Tehát az esküvői autó figyelemfelkeltő és maradandó élményt nyújt nemcsak az ifjú párnak, hanem az egész vendégseregnek és az utcán álldogálló emberek számára is. Ezért nem kis fejtörést okoz az a kérdés, hogy milyen legyen az esküvői autó.

 Azok, akik nem a saját autójukkal szeretnének az oltár elé „gurulni“, azok számára nagy segítséget nyújtanak olyan cégek, akik direkt a Nagy napra kölcsönöznek autókat. Manapság már nem is egy helyen állnak az ifjú pár rendelkezésére ebben a kérdésben, csak azt kell eldönteni, hogy milyen stílusú autóval szeretnék emlékezetesebbé tenni az esküvő napját.

 Egyre többen bérelnek esküvői autónak korabeli veterán autót, ami egyben egy eredeti látványelemként is szolgál, ami aztán végig kíséri az esküvő napját. Akik a korabeli stílusú autók szerelmesei és az esküvőjükön is ennek a hobbijuknak szeretnének hódolni, biztos, hogy nem fognak rosszul dönteni. Egy veterán autó az esküvő hangulatát és stílusát nagyban meghatározza és maradandó élményt nyújt nemcsak az ifjú pár számára, hanm biztosak lehetnek benne, hogy a vendégek is még évek múltán is fel fogják emlegetni a veterán esküvői autót. Nem utolsó sorban az esküvői fényképek háttérelemeként az esküvői videó részeként is egy igazán mutatós darab lehet egy ilyen autó.

 Az esküvői veterán autók közül igazi különlegességnek számít a Panther De Ville, melyet előszeretettel bérelnek esküvői autóként. Aki esetleg a név alapján nem tudná behatárolni, azoknak egy kis segítség, hogy a 101 kiskutya c. filmben Szörnyella De Frászt alakító Cruella De Ville autójaként ismerte meg ezt a típust az egész világ. Igazi ritkaságnak számít, ugyanis összesen 59 példányt gyártottak belőle és több közismert személy is választotta magának ezt az autót, mint pl. Elton John, Kenny Rogers, Rock Hudson, stb. Tehát ez a típus a történetét és a lenyűgöző megjelenését tekintve a legfeltűnőbb esküvői autók közé tartozik.

 Másik kedvelt veterán esküvői autótípus a Zimmer Golden Sprit Classic, mely a valaha gyártott legszebb neoklasszikus autó, amely ahol csak megjelenik, ott mindenkit lenyűgöz. Ez a régi idők hangulatát idéző luxusautó igazi nagy kedvenc lehet az esküvő napján, mely hófehér külsővel és piros bőrülléseivel tökéletesen beleillik egy klasszikus hangulatot idéző esküvőbe.

 Akik a korabeli stílus helyett inkább a modern kor luxusát helyezik előnybe, azok számára is bőven van kínálat az esküvői autókból. Ha fontosnak tartja az ifjú pár az eleganciát és a megjelenést, amelynek meghatározó eleme az esküvői autó, akkor a luxuskategóriás esküvői autók közül válogathat az ízlése szerint.

 Igazán széles a választék a mai kor luxusában pompázó esküvői autók között is. Ha az ifjú pár a szépséget és eleganciát helyezi előnybe, akkor a számukra tökéletes lesz egy Mercedes- Benz S 500, vagy egy BMW E 93 Cabrio tipusú autó, melyeknek köszönhetően biztosan sok szempárt szegeznek majd magukra, vagy az autóra a nászmenet élén. Manapság már nem meglepő az olyan pár esküvőjén, akik szeretnek feltünést kelteni, ha a menyasszony és a vőlegény egy Hummer H3- ból száll ki a násznép előtt, ugyanis ezzel az autóval valóban „reflektor fényben“ érezhetik magukat. Az extravagancia szerelmeseit pedig egy Ford Mustang tudja tökéletes boldogságban az oltár elé gurítani.

 Ha az ifjú pár szereti a feltűnést, ami a nem mindennapi dolgokban nyilvánul meg, akkor nekik találták ki a hófehér Limuzinok valamelyikét. A Limuzinokat általában akkor szokták bérelni, ha az esküvői autóval nemcsak az ifjú pár fog menni. A több férőhelyes autó lehetőséget ad arra, hogy a menyasszony és a vőlegény mellé csatlakozzanak a koszorús lányok, az öröm szülők. Esetleg, ha a fotósnak és a videósnak is szorítanak helyet, akkor nem csak a megérkezésről és a kiszállásról készülnek fotók, hanem út közben is pár pillanatot meg tudnak örökíteni. Limuzinoknál is több szempontot figyelembe véve, több típus közül választhat az ifjú pár. Legtöbbször a Chrysler 300 C tipusút választják a kifinomult, elegáns külseje miatt. Akiknek amúgy is egy BMW személygépkocsijuk van, azok általában a Limuzinból is a BMW X5- ös mellett döntenek, hogy még tágasabb változatát is kipróbálják ennek a márkának. Akik nagyobb létszámmal teszik meg az utat az esküvőig, azok számára ajánlott a 16 fős Lincoln Limuzin.

 Az autókölcsönző társaságok többnyire biztosítják az autók díszítését is, így az ifjú párnak ezt a terhet is leveszik a vállukról. Vannak olyan kölcsönzők, ahol egyedi rendszámtáblát is készítenek a menyasszony és a vőlegény nevével, ami aztán az övéké marad emlékben a Nagy napról. Az autókölcsönző társaságok általában sofőrt is biztosítanak az autókhoz, akik az alkalomhoz  illő megjelenéssel állnak az ifjú pár szolgálatára. Ezzel nem csak az a kérdés oldódik meg, hogy ki legyen a sofőr, hanem a színvonalat is emeli, ha a pár egy saját sofőrrel gördül be az esküvőre.

 Igazán egyedi és emlékezetes élmény lesz a Nagy napon, ha az autó helyett hintót választ az ifjú pár. Ez az esküvőt egy igazi királyi hangulatra emeli és segítségével a menyasszony és a vőlegény valódi mesebeli jelenetben érezheti magát. Ha az esküvő városban kerül megrendezésre, ott még inkább különlegesnek számít az a látvány, amikor az ifjú pár egy szépen feldíszített lovas hintón gördül végig az utcán.  Az esküvői autó, vagy hintó egy nagyszerű, látványos kiegészítője az esküvőnek. Nagyban meghatározza a hangulatot és a színvonalat. Érdemes időt szánni arra, hogy milyen járművet válasszunk, hiszen azt nem csak a meghívott vendégek lássák, hanem mindenki, amerre elhalad a nászmenet. Hogy milyen autót érdemes választani, több szempontot is figyelembe kell venni, mint pl. hogy az autóban elég tágas e a hely, hogy a menyasszony a ruhájával kényelmesen elférjen és ki és be tudjon szállni, az autó stílusát, szinét és típusát nézve az esküvő  részévé tudjon válni. Ha jól választunk esküvői autót, akkor az egy igazán eredeti kiegészítője lesz nem csak az esküvőnek, hanem több fotó és filmkocka gyönyörű hátterévé is válhat.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!