Hatalmas felhajtással jár napjainkban egy esküvő. A rengeteg szervezkedés, válogatás, vendégek kiválasztása, és szolgáltató alkalmazása hatalmas feladattal jár. Ami ez mellett még nem elhanyagolható, az a menyasszonyi ruha és természetesen a cipő kiválasztása.

Egy nőnek valószínűleg örök problémája, hogy mit vegyen fel. Legyen az tíz vagy akár hatvan éves. Nem hiába, hiszen lappang bennünk egy olyan örökös megfelelési kényszer. Mind magunk, a családunk, a párunk a világunk felé. Nincs is gond azzal, ha egy nő igényes, sőt legyen is az, hiszen ettől nevezhetjük annak ami. De valószínűleg, aki nem csöppent még bele egy esküvőbe, pláne, ha a sajátjába, az nem értheti mit jelent a tökéleteset hajkurászni.

Rengeteg feladat van azzal, hogy makulátlan legyen a megjelenés a nagy napon. Hónapokkal az esemény előtt elkezdődik a készülődés, elsősorban válogatás formájában. Érdemes ezeket a dolgokat tényleg időben elkezdeni, hiszen manapság egyre több menyasszony áll velünk szemben, akik szempillantás alatt lecsapnak a legjobbra. Nem meglepő, hiszen mindenki a tökéletesre törekedik. Mindenki szeretné a legszebb ruhát, a legjobb sminkest, a legjobb fodrászt és a legjobb manikűröst magáénak mondani. De kihagytam a felsorolásból még egy roppant fontos dolgot, amit rengeteg hölgy elfelejt, és az nem más, mint az esküvői cipő.

Sokan nem igazán társítanak nagydolgot, ennek a kis kiegészítőnek, habár nem is értem miért, amikor ugyanúgy a megjelenésünk része. Mutasd a cipőd és megmondom, ki vagy- szokták mondani. De akkor miért pont egy ilyen esemény az, amikor nem foglalkoznak ezzel? Rengetegen esnek abba a hibába, hogy hónapokat töltenek el a csodálatos ruhájuk kiválasztásával, és úgy gondolják ez a része úgysem lényeges, mivel a ruha a lényeg. Tény és való, hogy ez így van, nincs benne cáfolni való, de véleményem szerint, úgy képes valaki igazán ragyogni, ha az öltözéke minden részlete hibátlan. Hatalmas összkép romboló tud lenni, egy nem megfelelően kiválasztott cipő, és aki a nagy nap előtt áll, az ezt jól jegyezze csak meg.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő lábbelit? Első sorban gondoljuk át, hogy magassarkúba szeretnénk-e lenni, vagy inkább a lapos cipőket tartjuk előnyben. Nyilván ha egész életünkben nem viseltünk magassarkút, mert tizenöt percnél nem bírtuk tovább, akkor ezt figyelembe véve sajnos engedjük el ezt a lehetőséget. Nincs is annál rosszabb látvány, amikor valaki csak azért is felveszi, de szemmel láthatóan szenved benne és képtelen járni. Akad azonban olyan is, aki valamennyi ideig tűri a viselését, annak az is megfelelő megoldás lehet, hogy a ceremónia alatt az van a lábán, majd helyszín váltáskor átcseréli.

Ne csüggedjen az sem, aki lapos cipőt választ, hiszen rengeteg gyönyörű cipőt tudunk már vásárolni. Igenis egy lapos talpú viselet is lehet ugyanolyan nőies, mint magassarkú társa. Választhatunk balerina cipőt, loafert, mokaszint, de ha nyáron, melegben van az időpont, akkor egy elegáns szandált is.  A leglényegesebb az, hogy kényelmes legyen, és persze, hogy magunkénak érezzük. Rettentő rossz érzés, amikor feszengeni kell egy cipő miatt.

Figyeljünk a színválasztásra is. Egy fehér ruhához szörnyű tud lenni egy esküvőn a fekete cipő. a legelőnyösebb, ha sikerül ugyanabba az árnyalatban találni, hiszen az passzol hozzá a leginkább, de akkor sincs gond ha kicsit világosabb vagy sötétebb. Mutasson hozzá szépen, ez a lényeg. Ami még szerintem fontos lehet, hogy ne jöjjön fel a bokáig, egy elegáns ruhához sokkal mutatósabb, ha kilátszik a boka. Esetleg ha valaki szereti az extrém dolgokat, akár egy élénk színt is választhat, ahhoz megfelelő kiegészítőkkel, persze csak ha ez tükrözi a stílusát.

Praktikus ötlet, az esküvő előtt pár héttel felvenni otthon és bejáratni, hogy ne aznap törje ki a lábunkat. Megfelelően hozzá tudunk így szokni, megismerhetjük a lábbelinket, és ha mégis találunk benne kivetnivalót, még kicserélhetjük a nagy nap előtt.

 Összegezve tehát, hiába kiegészítő valami, rendkívül fontos egy ilyen szertartáson. Passzoljon a stílusunkhoz, a ruhánkhoz, legyen kényelmes és így már semmiképp sem lőhetünk mellé.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!