Új esküvő magazin hírek

Kezdőlap » Esküvői dj » Esküvői DJ árak 2019

Esküvői DJ árak 2019

Tudni szeretnéd, hogy nagyjából milyen összegekkel kell kalkulálni az esküvő szervezése során ha esküvői dj-t szeretnétek? Most leírjuk, hogy milyen esküvői dj árakkal lehet számolni 2019-ben, a legkomolytalanabbtól a presztízs DJ árakig.

Lényeg, hogy a tervezés során megtaláljátok a számotokra legideálisabb esküvői dj-t.
Mit jelent ez? Aki azokban a zenei stílusokban magas szinten otthon van, amit Ti elképzelitek az esküvői bulira. Olyan a megjelenése, öltözete ami passzol a Ti stílusotokhoz. Emellett el nem hanyagolható faktor az sem, hogy a személyes találkozón mennyire van meg az egymásra rezgés, a szimpátia, bizalom, nehéz dolog ezt körbeírni, ezt érezni kell, és venni a fáradtságot és találkozni kell legalább 3-4 esküvő dj-vel, mérlegelni és dönteni. 2009-ig az esküvő DJ-k 100.000 Ft alatt dolgoztak, azóta pontosan 10 év telt el.

A DJ árak egyébként 60.000 – 300.000 Ft között mozognak szolgáltatás, tapasztalat és minőség alapján. Hallottam egy DJ-ről, aki 60.000 Ft-ért youtube-ról zenélt, valamilyen kezdetleges hangtechnikával, tehát ennyiért kb. ez várható. 300.000 Ft-ért pedig már elismert, főként elit körökben dolgozó DJ-t lehet felbérelni, aki a komoly fény- és hangtechnika mellett video disco-t is csinál és a képet LED TV-kkel vagy projektorokkal vetíti ki, sőt, ezeken felül sokszor a ceremónia mesterkedést is vállalja.

Természetesen az árat sok minden befolyásolhatja, hiszen minden évben van 4-5 olyan dátum, amire háromszor annyi ajánlatkérés érkezik, és ilyenkor a kereslet felviszi az árakat. Tipikusan ilyenek a május vége és június eleji szombatok, illetve az Augusztus 20. és szeptember közepe közötti időszak. Áprilisban és októberben, illetve különösen a téli hónapokban sokat lehet fogni a költségeken.

Úgy gondolom, hogy 100.000 Ft alatt nem igen lehet találni, hivatásos, profi, tapasztalt, rutinos, rugalmas, minőségi technikával rendelkező lemezlovast. Ugyanis egy profi esküvői dj mindent saját maga visz a helyszínre: hangtechnika, fénytechnika, vezeték nélküli mikrofon, elosztók, kábelek, állványok, buborékfújó gép, füstgép stb. Ilyen az, amikor a párnak semmit nem kell külön bérelnie egy másik cégtől. Sok esetben, ha ezeket az eszközöket bérelné a pár, akkor összességében még drágábban jönne ki, mintha hívna egy hivatásos esküvői dj-t.

Egy profi esküvői dj lehangosítja a polgári szertartást Nektek, az ide kért dalaitokkal. Ennek a költsége a Dj-k között nagyjából 10-30.000 Ft. Egy jó tanács. Érdemesebb, ha a DJ-tek hangosítja a polgári szertartást, mert az esküvő helyszínek sokszor irreálisan magas áron 40-50-60-70.000 Ft-ért hangosítják a szertartást amatőr technikával, nem hozzáértő emberrel, ez legtöbbször a pultos-felszolgáló szokott lenni.

Nem profi, laptopos ” esküvő dj “-t, szedett-vedett technikával lehet találni 40-50-60.000 Ft-ért, aki el nyomkodja a laptopon a gombokat 4-5 kör ital után, magának zenélve. Nem biztos, hogy ajánlatos próbára tenni az esküvőkön.

Esküvői DJ ársáv középső része az a 140-170.000 Ft. Ilyen összegekért már profi, megbízható rutinos DJ-t lehet találni kis utánajárással. Jómagam is ebben az ársávban tevékenykedem.

Ezen kívül van néhány olyan esküvő dj is, akik 200-250-300.000 Ft-ért dolgoznak, egy nagyon kicsi, szűk, elit rétegnek. Indokolatlanul komoly és nagy mennyiségű kétségtelenül profi technikával, de ne felejtsük el, hogy az esküvő egy családi esemény, nem fesztivál, vagy Grammy Awards.

Mérlegeljetek, kérjetek be több esküvői dj árajánlatot, találkozzatok velük. Nézegessetek sok-sok fényképet és videót a munkájáról. Ezen kívül fontos, hogy a személyes találkozón meglegyen köztetek az összhang. Ez kiemelten fontos.

Miért kerül ennyibe?
  • Veszel egy alkalmas DJ technikát, ami lehet egy laptop + kontroller kombináció (a legtöbben ma már ezeket használják), vagy 2 db profi média lejátszó és egy DJ keverő. A DJ pult ára használtan minimum 400.000 Ft, újonnan a duplája. Most nem top kategóriáról beszélünk, hanem egy a feladatra alkalmas eszközről. Egy top Pioneer DJ-pult belekerülhet 1,5 M Ft-ba is.
  • Beruházol egy zárt térben minimum 150-200 főt minőségien kiszolgálni tudó hangrendszerre. Használtan ez kb. 500.000 Ft, újonnan és/vagy a minőségben felfelé lépcsőzve a határ a csillagos ég.
  • Veszel fénytechnikát, mikrofont, kábeleket stb. Számoljunk 300.000 Ft-tal, hogy kerek összeg jöjjön ki.
De több dologtól függhet még az esküvői dj ára.

Például:

  • Budapesten van az esküvő, vagy vidéken?
  • Hétköznapon, pénteken, esetleg szombaton?
  • Szükség van-e buborékfújó gépre, szertartás hangosításra, LED-es színezésre?
Ha árajánlatot kértek egy DJ-től, ezeket mindenféleképpen írjátok bele:
  • Az esküvőpontos dátuma?
  • Az esküvő pontos helyszíne, rendezvényhelyszín neve?
  • Vendégek várható létszáma?
  • Polgári szertartás helyszíni hangosítása?

A piaci árak tetejét a 300-350.000 Forint körüli árak teszik ki. Elképzelhető, hogy itt már nem a felkészültségért, technikáért fizetünk, hanem a presztizsért. Jellemzően az ilyen árak indokolatlanul nagy mennyiségű technikát takar, aminek a telepítéséhez, nem elég 1-2 ember, hanem teherautóval 3-4-5 személlyel egyetemben kerül a technikai háttér installálásra. Itthon Magyarországon csak egy nagyon szűk réteg tud megfizetni ilyen esküvői DJ árakat.

Ha tetszettt a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!