Esküvői DJ vagy zenekar legyen az esküvőn?

A „vőfély vagy ceremóniamester” dilemma mellett ez a másik sarkalatos kérdés: DJ-t hívjunk vagy zenekart? Valójában ez csak tőletek függ. Ami biztos, hogy ha hagyományos lakodalmi zenét, cigányzenét vagy nótákat szeretnétek hallani, érdemesebb zenekart választani. Ha a lakodalmatokat egy nagy buliként képzelitek el, akkor valószínűleg a DJ-re esik majd a választásotok. Ha már eldöntöttétek, hogy szeretnétek, ha lenne egy DJ az esküvőn, akkor érdemes tudnotok, mi az ő pontos feladata és mennyit kérhet ezért.

Mi tartozik az esküvői DJ feladatkörébe?

Az esküvői DJ legfőbb feladata az, hogy fergeteges hangulatot csináljon! Mivel egy DJ-nek jóval nagyobb a repertoárja, mint egy zenekarnak, ezért meg kell találnia azt a vonalat, ami nektek és a násznépnek is a legjobb. Nyilván veletek le tudja előre egyeztetni, hogy melyek azok a zenék, melyeket hallani szeretnének és melyek azok, amiket semmiképpen, viszont az összes többi a helyszínen derül ki. Ki kell tapasztalnia, milyen számokra állnak fel a legtöbben a székükből, melyek azok a zenék, melyekre a legtöbben táncolnak a parketten. Amikor ez sikerült, semmiképpen nem szabad elengednie ezt a vonalat, sőt, innentől kezdve a szünetekre is figyelnie, kell, nehogy laposodjon a hangulat.

Mennyit kérhet az esküvői Dj vagy az esküvői zenekar a munkájáért?

Az árak terén valójában határ a csillagos ég, ám érdemes mérlegelni a döntés előtt. Természetesen az első benyomásotok a bemutatkozás és a szabott ár alapján alakul ki, de fontos, hogy kérjetek a jelöltektől referenciákat, találkozzatok velük személyesen, ismerjétek meg jobban őket. Így megtalálhatjátok a pénztárcátoknak és az elvárásaitoknak megfelelő esküvői DJ-t.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!