Ha frusztrál minket a tömeg és a sorban állás gondolata, akkor nekünk találták ki az online vásárlás lehetőségét, ami persze nem adja ugyanazt az élményt, mintha boltban megtapintanánk és felpróbálnánk a kívánt ékszert.

Vannak azonban olyan termékek, amikhez nem szükséges az érzékszervi tapasztalás. Természetesen nem a gyűrűről beszélünk, hiszen annak méretben tökéletesnek kell lennie, hanem a nyakláncról, fülbevalóról, karkötőről vagy fejdíszről.

Az alábbiakra nem árt odafigyelni:

A nyaklánc esetében:
 • Barátunk a mérőszalag, melynek segítségével könnyen meg tudjuk állapítani, hogy az adott nyaklánc illik-e a ruhánkhoz, vagy túl hosszú, esetleg fojtós. 
 • Ha medálos nyakláncot tervezünk vásárolni, akkor tudnunk kell, hogy a megadott méret nem mindig tartalmazza a medál méretét. Olyan oldalakat keressünk, ahol a méreteket részletesen közlik, így nem ér minket meglepetés.
 • A nyaklánc súlya sem utolsó szempont, mivel egész nap hordanunk kell. Válasszunk olyan ékszereket, melyek kellemes viseletet biztosítanak.
 • A méretek nem mindenhol cm-ben szerepelnek, így nem árt tudni a mértékegységek közötti váltószámokat sem. Hála a Google-nek, hamar olyan oldalakra bukkanhatunk, ahol egy másodperc alatt megoldást találunk problémánkra.
 • Bár a bizsuk árban jóval kedvezőbbek, gyakran allergizálnak és nyári esküvő esetén a meleg miatt még akár a nyakunkat is elszínezik. Az aranyozott és ezüstözött, nikkelmentes ékszerek esetében ez egyszerűen nem fordulhat elő.
 • Vásároljunk olyan ékszereket, melyeket esetleg más alkalmakkor is viselhetünk.
 • Ha ékszerszettet vásárolunk, akkor a nyaklánchoz általában fülbevaló is jár, így nem kell órák hosszat keresgélnünk, hogy megtaláljuk a hozzá legjobban illő fülbevalót.
A hajdísz esetében:
 • A legmegfelelőbb hajdísz kiválasztásához kérjük ki fodrászunk véleményét, hiszen nem mindegy, hogy elbírja-e kontyunk, vagy szimplán elhagyjuk félúton.
 • A bizsu hajkiegészítők általában műanyagból vagy valamilyen könnyű fémből készülnek, így kevésbé nehezítik el a frizurát.
 • Megrendelés előtt érdemes több oldal árait összehasonlítani.

A karkötő esetében:

 • Nem szabad vakon dönteni, a mérőszalag használata kötelező.
 • Olyan ékszert válasszunk, ami stílusában passzol mind a menyasszonyi ruhához, mind a többi kiegészítőhöz. A legjobb, ha olyan ékszerszettet vásárolunk, mely magába foglalja a karkötőt is.
 • Ügyeljünk arra, hogy ne rendeljünk nagyon vastag karkötőt, mert könnyen elronthatja az összképet.
A fülbevaló esetében:

 • Vásárlása esetén meghatározó a súly, így olyan ékszert válasszunk, amit egész nap fájdalommentesen tudunk viselni.
 • A fülbevaló hossza sem utolsó szempont, így mindig alaposan nézzük át a termékre vonatkozó paramétereket.
 • Mindig tájékozódjunk a garancia feltételeiről, főleg arany és ezüst ékszer vásárlása esetén.
 • Sokan nem kedvelik a bedugós formát, mert túl szűkre állítva a fül könnyebben irritálódik, vagy begyullad. Nekik ajánljuk a hagyományos, nagymama kapcsos megoldást vagy a nikkel-és kadmium-mentes, orvosi fémből vagy nemesacélból készült ékszereket.

 

 

Online boltok listája

Az interneten rengeteg ékszer webshoppal találkozhatunk, így szinte lehetetlen mindet felsorolni, azonban adunk pár támpontot, hogy hol érdemes elkezdeni a böngészést.

MkeShop

Olyan webshop, ahol karkötőn, fülbevalón és hajdíszeken kívül ékszerszetteket és esküvői kiegészítőket is találunk, mint a gyűrűpárna vagy az esküvői öv. A szettek a hajdíszt, a nyakláncot, a karkötőt és a fülbevalót is tartalmazzák, mégis jutányos áron hozzáférhetőek, hiszen már 5.900,-Ft-tól elérhetőek. Az ékszereket természetesen önállóan is megvásárolhatjuk.

Választhatunk nemesacél ékszereket is, hiszen külön kategóriát biztosítottak nekik. A fülbevalók változatos formában és stílusban kaphatóak és általában cirkónia kristályt tartalmaznak, ami majdnem úgy ragyog, mint a gyémánt, viszont árban sokkal kedvezőbb. Hajdíszből találunk itt tiarákat (6.000,- és 9.000,-Ft között), hajtűket (2.000,-és 4.000,-Ft között), hajfésűket (5.000,-és 12.000,-Ft között), hajdrótokat és pántokat is (7.000,- és 17.000,-Ft között).

Az oldal előnye, hogy pontosan részletezik a termék méreteit, súlyát és alkotórészeit is. Érdemes folyamatosan figyelni a kiárusított darabokat, mert egyes ékszerekhez nagyon kedvező áron tudunk hozzájutni. A cég a megrendelést követő 1-5 munkanapon belül házhoz szállítja termékünket az MPL futárszolgálat jóvoltából, melynek költsége előre utalás esetén 990,-Ft, utánvét esetében 1.200,-Ft, 20.000,-Ft fölötti rendelés esetében díjmentes. Ha termékünk kiszállítását utánvéttel kérjük, akkor a futárnál csak készpénzzel rendezhetjük a csomag értékét.

Menyasszony leszek/Ékítőékszerek – Marta Meisels Jewelry

Sokan úgy gondolják, hogy az esküvő leghangsúlyosabb ékszere a gyűrű, pedig a többi kiegészítő is legalább annyi figyelmet érdemel. Az összkép az, ami meghatározza a menyasszonyt, eredményezi a számos bókot és dicséretet. Az webshopban találkozhatunk karkötőkkel, hajdíszekkel, fülbevalókkal és ékszerszettekkel is. Nagy könnyebbség, hogy ruhaszín szerint (törtfehér és hófehér) tudunk ékszert választani, így nem kell átbogarászni az összes mappát. Az ékszerek platina bevonattal készülnek és teljesen nikkelmentesek, nem okoznak allergiás reakciót. A szettek javarészt csak nyakláncot és fülbevalót tartalmaznak és akár 26.000,-Ft-ot is fizethetünk érte attól függően, hogy a kiválasztott ékszer milyen anyagokból és milyen technikával készült. A fülbevalók esetében választhatunk bedugós vagy nagymama kapcsos változatot is akár már 3.490,-Ft-tól. Természetesen az ár növekedésében itt is szerepet játszik a kialakítás és a felhasznált kövek mennyisége. A fülbevalók mérete az egyes termékek képére kattintva elérhető, viszont sajnos a súlyuk nincs feltüntetve. A karkötők szinte mindegyike aranyozott és vannak olyan termékek is, melyek édesvízi, tenyésztett gyöngyök felhasználásával készültek. Ezen típusok ára általában a felhasznált gyöngyök miatt jóval magasabb, vagyis akár 13.000,-Ft-ot is fizethetünk értük.  

A webshop 1-3 munkanapos szállítást vállal és számos lehetőséget nyújt a kiszállítás megvalósításához, mint a GLS csomagpont (1.390,-Ft), a FoxPost csomagautomatába való kihelyezés (790,-) vagy a GLS futárszolgálattal való házhozszállítás (1.390,-Ft előre utalás esetében, 1.590,-Ft utánvét esetében).

Westerleigh

Esküvői ékszerekkel és kiegészítőkkel foglalkozó, meglehetősen népszerű weboldal, mely egyszerű használatot biztosít, hiszen az egyes ékszertípusok jól áttekinthetően el vannak különítve egymástól. Ráadásul az ékszereket modelleken keresztül is bemutatják, így könnyebben ki tudjuk választani a számunkra megfelelő darabokat. Ékszerszetteket már 4.500,-Ft-tól tudunk vásárolni és általában nyakláncot és fülbevalót tartalmaznak. Csak ezüst és platina bevonatú ékszereket árusítanak, amik nem okoznak bőrpanaszokat. A legtöbb nyaklánc hossza állítható, de nem árt alaposan tanulmányozni az egyes darabok paramétereit. Sajnos a nyakláncokat önállóan nem tudjuk megvásárolni, mint a többi webshop esetében. Rengeteg féle fülbevaló típusból vásárolhatunk akár már 4.000,-Ft-tól, de számos akciós termékkel is találkozhatunk, így a rövidebb típusok hossza általában 2-3,5 cm, míg a hosszabb fülbevalók túlnyomórészt 5,5 cm hosszúak és általában az állcsontig érnek.

Ha karkötőt szeretnénk vásárolni, akkor választhatunk gyöngy, kristály, vagy Cubik Zirconia típust is, melyek közül a kristályból készült karkötők ára a legkedvezőbb. A karkötők esetében azért vagyunk szerencsések, mert akár szettben is megvásárolhatjuk őket, amiről tájékoztatnak is minket. Megrendelt termékeinket a GLS futárszolgálat szállítja házhoz 990,-Ft-os költségen 3 napon belül. Ha a kiszállítást utánvéttel kérjük, akkor annak költsége 1.490,-Ft-ra emelkedik. 30.000,-Ft feletti vásárlás esetében a kiszállítás teljesen díjmentes. A megrendelt termékeket díszdobozban kapjuk kézhez.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!