Az esküvő napja két ember legemlékezetesebb eseményei közé tartozik, amire általában nem csak a menyasszony és a vőlegény emlékszik sokáig, hanem a vendégsereg is bármikor fel tudja idézni az esküvő emlékezetes pillanatait. Ezért ezen a napon mindketten a lehető legjobb formát hozzák ki magukból, főleg a menyasszony, hiszen a számukra igazán fontos szerepet kap a megjelenés. Akik részt vesznek egy esküvőn, titkon mindenki arra kiváncsi, hogy vajon milyen lesz a menyasszony. Milyen ruhája lesz, milyen frizurája, milyen cipője?

 Minden lány gyerekkori álma, hogy majd ha felnő, milyen szép menyasszony lesz. Elképzelik maguknak a világ legszebb ruháját csodálatos gyöngyökkel, csillogó strasszokkal, fodros tüllökkel díszítve, hatalmas uszállyal, melyet majd húznak maguk után végig az úton, ahogy az oltár elé vonulnak a nagy „Ő“-vel.

 Ahogy lassan felnőnek, idővel lehet, hogy változik az elképzelés, legalábbis a ruhával kapcsolatban, ahogy változik az ízlés és a divat is, de a lényeg mindíg ugyan az marad, hogy az esküvőn mindíg a menyasszonynak kell a legszebbnek lennie. A menyasszonynak van a legszebb ruhája, frizurája és sminkje, de a külsőt, hogy valóban ő legyen a leg- leg…, nagyban befolyásolják a különböző kiegészítők. Az összhatás akkor lesz a tökéletes, ha minden részlet stílusban, formában, színben passzol egymáshoz és főleg a menyasszonyhoz.

 Az esküvői ékszerek nagyon fontos szerepet játszanak a megjelenésnél, hiszen hiába van álomszép ruha, vagy frizura, vagy fátyol, ezek önmagukban mind elhalványulnak. Az ékszerekkel kiegészítve kapunk egy tökéletes képet, ami hozzásegít a ragyogó megjelenéshez és a hibátlan küsőhöz, amit mindenki elvár a menyasszonytól.

 Ahhoz, hogy a megfelelő ékszert tudjuk kiválasztani, először is a ruhát kell eldönteni, hogy milyen stílusú az, ami tökéletesen illik a menyasszony személyiségéhez és alakjához. A ruhát választhatjuk az szerint, hogy milyen külsőt szeretnénk. Királynői pompában szeretnénk tündökölni, vagy a szolíd, visszafogott elegancia hívei vagyunk. Hogyha ez megvan, utána lehet az ékszerek között válogatni, hogy milyen legyen, de természetesen olyat kell választani, ami a ruhához a stílusában passzol, hogy a végeredményben tökéletes összhangot kapjunk.

 A nyaklánc és a fülbevaló, ami alapvető viselet, de természetesen további kiegészítők csak fokozzák az összhatást. Ma már egyre divatosabbá válik, ha a menyassszony karkötőt is visel, illetve a hajban hordott ékszerek is elterjedtek, mint pl. a kontyba tűzött dísz, vagy csat. Az ékszerek között is válogathatunk az szerint, hogy milyen stílusút szeretnénk, mint pl. barokk, elegáns, romantikus, modern stílusú. Ha a menyasszony egy díszesebb ruhát választ, melyen sok tüll, fodor, gyöngyök, kövek vannak, mely már önmagában is egy feltűnő darab, akkor az ékszereket is ehhez a stílushoz kell keresni.  Az ilyen ruhához passzolnak a szintén gazdagon díszített, exkluzív minőségű ékszerek. Ennél a stílusnál bátran viselhetünk csillogó kövekkel, kristályokkal kirakott, akár vastagabb, vagy több soros nyakéket, vagy karkötőt, ugyanis a díszes ruha mellett ezek sem fognak kitűnni. A fülbevalóból is ebben az esetben bátran lehet választani feltűnőbb, lógós fazont, viszont arra vigyázzunk, hogy ne legyen nagyon kihívó.

 Ha a menyasszonyi ruha a visszafogott, természetes stílust képviseli, az ékszerekből a szolidan elegáns, romantikus stílusút válasszuk. Ezeknél az ékszereknél is találhatunk gyöngyökkel, cirkónia, vagy swarovski kristályokkal díszítetteket, viszont visszafogottabb motívumokkal, illetve vékonyabb fazonú nyakláncot és karkötőt keressünk. Ehhez a stílushoz a kisebb, egészen visszafogott, vékonyabb fülbevaló javasolt. A fehérarany bevonatú, vagy ezüst ékszerek itt egy nagyon jó választásnak bizonyulhatnak.

 Az esküvői ékszereknél ma már egyre divatosabbak az arannyal, óaranyal bevonttak és a legújabb divatot a rozé arannyal díszítettek kísérik. Ezek az aranyozott ékszerek azért is „praktikusak“, mert az arany eljegytési, illetve kisérőgyűrű így színben nem tér el a többi ékszertől.

 Régen a fátyol egy menyasszonynak elengedhetetlen kellék volt, ma már ez egyre inkább tűnik el a divatból és helyét a különböző fejdíszek és hajban viselt ékszerek veszik át. A fátyolt a hajdíszekkel együtt is szokják viselni, ami így is jól mutat, viszont ha ezt a variációt választják, a fogadáson a fátyol lekerül és csak az ékszer marad, ami a frizurát tovább ékesíti. A fejdísz választásának is a fő szempontja a ruha stílusa. Itt is ehhez keressük a megfelelő kiegészítőt, ami a ruhától függően lehet kifejezetten hangsúlyos, gazdagon díszített, vagy lehet visszafogott, klasszikus stílusú is. Fontos, hogy színben és díszítésben passzoljon a ruhához és a többi ékszerhez is.

 Napjainkban egyre népszerűbb a tiara, főleg azok körében, akik a királynői stílus kedvelői és ennek fényében szeretnék az esküvőjüket is tartani. De stílustól és hajviselettől függően válaszhatnak még a fejdíszeknél hajpántok, fésűk, hajtűk, kontyba tűzhető ékszerek közül is. A hajdíszek is különböző kristályokkal, gyöngyökkel díszítettek, lehetnek virág, levél, indamintás motívumokat formázó és ezüst, vagy arany bevonatúak is.

 A fejdíszeknél való választásnál lényeges, hogy milyen frizurát fog viselni a menyasszony. Nyilván itt a hosszúhajúak lényegesen előnyben vannak, ugyanis a hosszú hajban, vagy kontyban minden fejdísz elhejezhető, de a rövid hajúaknak sem kell kizárniuk a hajdíszeket, ugyanis nekik a díszes hullámcsatok és hajtűk nagyon jól fognak mutatni. A hosszú, kibontott hajban a hajpánt, vagy a tiara igazi hercegnői hatást nyújt, míg a félhosszú, vagy félig feltűzött frizuráknál a legszebb hatást a menyasszonyi fésűvel tudjuk elérni.  Végeredményben mindegy, hogy klasszikus, romantikus, vagy királynői pompában tündököl a menyasszony, mindenképpen ő áll majd az esküvő középpontjában. A jól megválasztott esküvői ékszerek, mint kiegészítők egy tökéletes képet adnak a menyasszonyról, amivel az egész násznépet és a vőlegényt is elkápráztathatja. Így a gyerekkori álom a gyönyörű menyasszonyról és esküvőről valósággá válik.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!