Minden ember életében az egyik legfontosabb nap közé sorolható, amikor összeköti életét szerelmével. Nem hiába, hiszen nagy fordulópontot jelent ez mindenki számára.

Egy esküvő megszervezése tömérdeknyi feladattal jár. Akiknek nem volt része még ilyenben, talán elképzelhetetlennek tartják, hogy mennyire. Rengeteg hercehurca, futkározás, telefonálgatás és persze idegeskedés. Tömérdek döntéshozatal, és szervezkedés előzi meg életünk legboldogabb napját.

Nagyon gondosan kell megválogatni a nagy napunkon a szolgáltatókat. Ilyen például a zenekar vagy Dj, a vőfély vagy ceremóniamester, a sminkes, fodrász, esetleg stylist, dekoratőr, videós, és nem utolsó sorban fotós. Egyszóval egy nagy csapat, akiknek tökéletesen kell együtt működnie az esemény teljes idő hosszában.

Az esküvői videós és fotós alkalmazása általában megosztó téma szokott lenni, hogy szükség van-e rájuk. Az én őszinte véleményem az, hogy ha az ember temérdek pénzt beleöl abba, hogy minden tökéletes legyen, akkor pont ne ezen a szolgáltatáson spóroljon, hiszen ez által nem csak az nap, de a hátralévő életünk bármely napján, bármely szakaszában újraélhetjük a fotók és videók által az egészet. Gondoljunk csak bele, milyen jó érzés egy csapott nap után elővenni az emlékeket, és elmosolyodni rajtuk előidézve a legszebb pillanatokat. Gondoljunk csak bele, milyen felemelő lesz majd megosztani az unokáinkkal, a dédunokáinkkal azt, hogy kik voltunk egykoron. Egyszóval, szerintem igenis mindenkinek kötelező szolgáltatás.

Azonban érdemes a megfelelő szakembert választani erre a feladatra is, hiszen sokszor mondják, hogy olcsó húsnak híg a leve, és sajnos ez esetben is igaz lehet. A szakember kiválasztásakor vegyük figyelembe, hogy rendelkezik-e megfelelő portfólióval. Ha nem, akkor felejtsük is el. Az igényes munka mindennél többet ér. Mindenképp egyeztessük, hogy a fotókat retusálva kapjuk kézhez, ezen felül persze elkérhetjük a nyers anyagokat is. Beszéljünk meg vele minden elképzelést, hiszen így tudja azt a maximális elégedettséget nyújtani, amit mi elvárunk.

A helyszín természetesen az egyik legfontosabb, ami egy fotóhoz szükséges. Persze a jó fotós ezzel tisztában lesz, és rossz helyen is meglátja majd a jó lehetőségeket. Érdemes eldönteni milyen tematikájú képeket szeretnénk, vicceset esetleg komolyan. Azzal nincs gond, ha mindkettőt. Ami még a fotózáshoz szükséges, hogy figyeljünk a részletekre. Elképesztően csúnya látvány lehet, ha gyűrött az ing, le van kopva a körmünk, zsíros a hajunk. A fotózás előtt frissen kipihenve érkezzünk.

Fejér megye tele van fantasztikus lehetőségekkel fotózás terén. Nem hiába választják az esküvői fotók helyszínére. Érdemes ezeket tavaszra vagy esetleg nyárra időzíteni, hiszen ilyenkor elképesztően hangulatos és vidám fotókkal gazdagodhatunk, nem mellesleg a fények is a legmegfelelőbbek. Vegyünk párat sorra, ötletgyűjtés gyanánt.

Amadé–Bajzáth–Pappenheim-kastély, Simontornya – Fried-kastély, Dég – Festetics-kastély, Lovasberény – Cziráky-kastély, Mór – Lamberg-kastély, Rácalmás –  Jankovich-kúria, Vajta – Zichy-kastély, Ozora – Pipo-várkastély, Csákvár – Geszner-ház. Székesfehérvár – Bory-vár, Székesfehérvár – Belváros, Székesfehérvár – Hotel Magyar Király, Székesfehérvár – Vörösmarty Színház, Székesfehérvár – Hiemer-ház, Martonvásár – Brunszvik-kastély, Fehérvárcsurgó – Károlyi-kastély, Nádasdladány – Nádasdy-kastély, Iszkaszentgyörgy.

Az előbb felsoroltak közül mind-mind megfelelő, ha hagyományos esküvői fotókra vágyunk. Kifinomult háttereknek köszönhetően mindenki megtalálja bennünk azt, amit keres. A rengeteg vár és kastély talán a legtökéletesebb a különleges emlékekhez.

Azonban ha valaki valami hagyományűzőt, valami mást szeretne, akkor sincs ok az aggodalomra hiszen ezekből is akad bőven. A felsoroltakon kívül persze, csak a kreativitás szabhat határokat. Lássuk hát ezeket is.

Székesfehérvár-Kisfalud – Simay-Holczer kastély, Tác – Gorsium, Alcsút – Arborétum, Tés – Tési malom, Velencei-tó – Szúnyog-sziget (hajókázás, csónakázás a fotókon a bevállalósabbaknak), Velencei-tó – Velencei-tó Kapuja (tengerparti helyszín), Öskü – Kerek templom, Etyek – Korda-Filmpark, Tordas – Tordasi Csárda és Kalandpark, Pákozd – Pákozdi Katonai Emlékpark, Budapest – Varga Márton Kertészeti és Földmérési Iskola Japánkertje, Csókakő – Csókakői vár, Bokod – Horgásztó, Székesfehérvár – Árpád-fürdő, Székesfehérvár-Csala – Kégl-kastély, Székesfehérvár – Barátság-mozi, Gánt – Bauxitbánya, Csákberény – Catherine’s Cottages / Catherine Kunyhói, Csákberény – Metrószerelvény a szabadban.

  Hatalmas nagy szerencsében részesülnek azok, akik ezeken a térségekben élhetnek, ha nem is tudnak róla. Ilyen gyönyörű és változatos helyszínek nem minden megyében található. Akárhogy is döntünk, érdemes egy délutánt rááldozni arra, hogy utána keresgessünk, hiszen így választhatjuk ki a számunkra legkedvesebbet. Ilyen esetben zavaró lehet a bőség zavara, persze csak és kizárólag jó értelemben véve. A lényeg, hogy érezzük a fotózás közben nagyon jól magunkat, sugározzon belőlünk a boldogság, mert ez lesz az, amitől igazán tökéletes lehet egy ilyen jellegű fotózás.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!