Nem muszáj külföldre utaznunk, ha valami különleges helyre vágyunk életünk nagy napjának a megünnepléséhez, ugyanis hazánkban is rengeteg romantikus, mesebeli esküvői helyszínt találhatunk.

Képzeljük csak el… Gyönyörű vízparti, panorámás helyszín, amely körül titokzatos, kanyargós utakkal szegélyezett vidéki táj terül el. Ez a hely nem más, mint a magyar Toszkánának is nevezett Badacsony, mediterrán hangulattal, hamisíthatatlan magyar sajátosságokkal és szőlőültetvényekkel gazdagítva. Tökéletes választás lehet, ha éppen esküvői helyszínt kerestek! 

Badacsony hangulata nyáron a legcsodálatosabb. Ekkor hol napraforgó-, hol pedig levendulamezők teszik még szebbé a balatoni tájat. A hegyről letekintve napsütötte dombok és a csillogó magyar tenger nyújt számunkra lélegzetelállító látványt. Badacsonynál a tökéletes esküvői képek készítéséhez sem találhatnánk csodálatosabb helyszínt. Mindezek mellett a helyi emberek hihetetlenül kedvesek és segítőkészek, ami szintén nagyon fontos szempont az esküvői helyszín kiválasztásánál. Az esküvői menühöz a legjobb borokért sem kell messzire mennünk a fantasztikus badacsonyi pincészeteknek köszönhetően. A Kisfaludy-ház Étterem környékén, a Római úton több pincészet közül is válogathatunk.

A bámulatos balatoni táj ellenére, a tökéletes esküvői helyszín kiválasztásánál Badacsonyban is nagyon sok tényezőt kell figyelembe vennünk, nem beszélve a vendégek ideális elszállásolásáról. Nyáron jó eséllyel szép időt fogunk ki, de fel kell készülni minden esetre, így fontos, hogy fedett helyszínnel is rendelkezzen az esküvői helyszín.

Badacsony egyre népszerűbb a házasulandók körében a nyári időszakban, így fontos, hogy időben – legalább egy-másfél évvel előre – foglaljuk le az időpontot!

Összegyűjtöttünk pár csodálatos esküvői helyszínt a Badacsonyban, amelyek közül mindenki választhat a saját ízlése szerint.

 

Esküvői helyszínek Badacsonyban

Esküvői helyszín a Borhotel Badacsonyban

Az elegáns Borhotel páratlan környezettel szolgál a szerelmespárok és vendégeik számára. A badacsonyi hotel mindegyik szobája balatoni panorámával rendelkezik, így tökéletes esküvői helyszín a vendégek elszállásolására.

 Ezen felül az étterem nagy üvegfelületein keresztül is gyönyörködhetünk a bámulatos kilátásban. A hotel tíz vendégszobával várja az esküvő vendégeit. A helyszín legkiválóbb borait kínálja az esküvő ideje alatt, mindezt hangulatos kóstoló pincében vagy kóstoló teraszon. A hotel wellness-szolgáltatásokkal is rendelkezik.

Részleteket itt találtok!

Esküvői helyszín a Halászkert Étterem & Hotel Badacsonyban

Tökéletes esküvői helyszínt található a varázslatos Badacsony-hegy lábánál, a Balaton szomszédságában. A családias hangulatú badacsonyi hotel 45 szobával és 100 férőhellyel áll az esküvői vendégek részére.

 A hagyományos magyar ételeken túl, helyi specialitásokat, és reform ételeket is kóstolhatunk a Halászkert étteremben. Az esküvőre lehet igényelni ezen túl bor- és pálinkakóstolót is.

Részleteket itt találtok!

Esküvői helyszín a badacsonyi Thomay Pincészetben

A Thomay Pincészetben több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkező kreatív és szervező csapat fáradozik azon, hogy minden pár számára felejthetetlenné és egyedivé tegyék az esküvőjük napját.

 Az ötleteléstől egészen az esküvő tökéletes megvalósításáig minden terhet levesznek a jegyespár válláról.

A szuperpanorámás esküvői helyszín igazi balatoni hangulatú, nádtetős pincészettel, kényelmes szobákkal, kiváló badacsonyi borokkal és a világon egyedülálló bazaltfüggőkertes szőlőkkel várja  a vendégeit.

Részleteket itt találtok!

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!