A legtöbb pár szeretné, ha az esküvőjük napja valami igazán különleges lenne, azonban sajnos ez korántsem egy olcsó dolog.

Az esküvő nagy üzletággá nőtte ki magát az utóbbi években, amelynek köszönhetően az esküvői költségek a legtöbb ember számára nem könnyen megfizethetők. Azonban alaposabb utánajárással és némi lemondással kevesebb pénzből is kihozhatjuk a nagy napot. 

Érdemes a vendéglista alaposabb átgondolásával kezdeni. Sokan úgy gondolják, hogy mindenkit – a rég nem látott évfolyamtársaktól kezdve – illik meghívni az esküvőre, azonban ez nem szabályszerű.

Olyan vendégeket hívjatok csak meg, akiket tényleg szeretnétek, hogy ott legyenek a nagy napon, és akikkel egy jó hangulatú napot tudtok együtt eltölteni, hiszen a nap rólatok szól!

A vendéglista lefaragásával jelentős költségeket lehet megspórolni, ugyanis az esküvők egy főre jutó költsége ma már a 20 ezer forintot is elérheti, így csak öt ember kihúzásával a listáról is 100 ezret megspórolhattok.

Szűkebb vendégkörrel már a helyszínválasztás is jóval egyszerűbb, elég lesz egy kisebb – ezáltal általában jóval olcsóbb – termet is kibérelni. Rengeteg pénzt megtakaríthattok azáltal, ha olyan helyiséget választotok, ahol meleg konyha is működik.

Amennyiben igénybe veszitek a rendezvényközpont, hotel vagy szálloda éttermének szolgáltatásait, akkor a legtöbb helyen elengedik a terembérlet árát. Ráadásul az ilyen helyeken sokszor a dekorációt és a zenekar hangosítását is biztosítják, így erre sem kell külön költenetek. 

Összeszedtünk pár kis létszámú esküvő lebonyolítására alkalmas, ezáltal olcsóbb esküvői helyszínt Budapesten. 

Pest-Buda Vendéglő

Cím: 1014 Budapest Fortuna u. 3.

A Pest-Buda Vendéglő kitűnő esküvői helyszín választás, hiszen hangulatos bel- és kültéri résszel, valamint impozáns környezettel rendelkezik Budapest belvárosában, a Budai Vár gesztenyefáinak árnyékában. 

Az étterem családias, kuckós hangulatú, amely ízes, magyar házias ételekkel és magyar borokkal várja a szerelmespárt és vendégeit. Az ételeket szívvel, lélekkel készítik a házias magyar konyhájukban a legjobb, minőségi alapanyagokból. 

A helyszín a valódi borimádók számára is tökéletes, hiszen kizárólag karakteres, magyar borokat kínálnak. 

A helyszínen lehetőség van kis létszámú, családi körben eltöltött esküvő megrendezésére is. Két terme közül a nagyobb 55 fő befogadására alkalmas, de a hátsó terem is kibérelhető, amelyben 26 vendég számára foglalhattok helyet, így még olcsóbban is ki tudtok jönni, ha egészen szűk körű esküvőre vágytok

Az étterem személyzete szem előtt tartja az egyéni igényeket és dekorációval is készülnek a nagy napra, így az esküvői dekoros árát is megspórolhatjátok a helyszínválasztással.  

További információt itt találtok! 

Jamie’s Italian Budapest

Cím: 1014 Budapest, Szentháromság u. 9-11.

A Jamie’s Italian, Jamie Oliver első budapesti étterme teljes egészében nem bérelhető ki, de az összesen 27 fő befogadására képes Private Dining Room terme alkalmas egy olcsóbb, szűkebb esküvő megrendezésére. Ehhez a különleges, olaszos hangulata igen barátságos környezetet biztosít. 

A Jamie’s Italian az első közép-európai étterem fővárosunkban, amely a gyönyörű, történelmi Budai Várban talált helyet magának. Tágas és világos termeivel és teraszával tökéletes helyszín egy hangulatos, meghitt esküvő megrendezésére.

 Az étterem tágas belső tere rugalmasan átalakítható, így egy kisebb zenekar, illetve esküvői táncparkett is elfér. Ami a helyszín konyháját illeti, a legmagasabb minőségű szezonális ételekkel várják az esküvő vendégeit. 

További információt itt találtok! 

 

Városliget Café & Restaurant

Cím: 1146 Budapest, Kós Károly sétány 

A Városligeti tó partján, a TóPart Budapest komplexumában tökéletes, természetközeli esküvői helyszín található. A Városliget Café & Restaurant egy igazán romantikus helyszín, ugyanis az ablakokon kitekintve a Vajdahunyad vára mesés látványa tárul elénk. Az étterem több részre tagolt, ezért választható egy kisebb hely is, ha a szűkebb vendégség mellett döntötök.

Akár 50 fős vendégség számára is választható helyszín, a Díszterem, amely a Műjégpálya elegáns épületének a legszebb terme. A Díszterem páratlan szépségégű és klasszikus stílusú, amelyek belső terei jól kihasználhatók. 

Azok számára pedig, akik nem kedvelik a nagy fényűzést, tökéletes választás a Csatoló terem. A terem közvetlen kapcsolattal rendelkezik a Kós Károly sétánnyal, így innen kilépve a Városligeti tó partján élvezhetitek egyből a panorámát. 

További információt itt találtok! 

 

Pierrot Kávézó és Étterem

A Pierrot egy elegáns, kifinomult, de mégis barátságos magyar étterem egy romantikus környezetben, a 13. századi várfalak között. Lutz Lajos séf vezetésével a klasszikus magyar konyhát üzemeltetnek.

Lajos és csapata a valódi ízes, csodás magyar ételeket kínálnak a lehető legjobb alapanyagokból, mindezt kitűnő borokkal gazdagítva. 

A helyszín romantikus, élő zongora által nyújtott hangulata, a szolgáltatási színvonala tökéletesen alkalmas egy családias hangulatú esküvő lebonyolítására.  

Az étterem egészen alacsony létszámú esküvők megtartását is vállalja. Igény esetén örömmel gondoskodnak az alkalomhoz illeszkedő bútorzatról és dekorációról, valamint a szükséges technikai eszközökről.

További információt itt találtok! 

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!