Manapság fénykorát élik a kültéri szertartások és esküvők. Minden pár igyekszik a leghangulatosabb, legszebb esküvőt megszervezni. Azonban, ez a legkevésbé sem kis kihívást jelent az egyszerű halandóknak. Az egyik sarkalatos kérdés az az esküvő helyszíne. Akik a kültéri esküvőre voksoltak, nekik összegyűjtöttük a legromantikusabb, legszebb balatoni esküvői helyszíneket.

Balaton. Ez a szó mindenkinek mást jelent. Legszebb nyaralások, óriási bulik, első csókok, lábremegős randevúk, megható lánykérések, boldogító igenek, varázslatos napfelkelték és romantikus naplementék titkait őrzi a Balaton partja évszázadok óta. Mondjátok ki ti is az életeteket összekötő szavakat a Balaton partján.

Hajós esküvő

Egyre népszerűbb a párok körében, hogy az esküvőjüket hajóra szervezzék. A nagyszerű panoráma, a víz felett a kellemes szellő, ami mindenki arcát simogatja. Elképesztően csodálatos emlék, ha emellett döntenek a párok. Ilyenkor több lehetőség szokott fennállni. Lehet azt kérni, hogy csak a szertartás legyen a hajón, vagy a lagzi, de azt is, hogy akár az egész csomagot igénybe veszi a pár. Ebben az esetben a Balaton több részén is kérheti ezt a fajta szolgáltatást. Legkedveltebb helyszínek:

Siófok

Balatonfüred

Alsóörs

Balatongyörök

Balatonlelle

Balatonalmádi

Kúria bérlés

Aki szereti a kicsit rusztikusabb helyeket, bizony van rá lehetősége, hogy élete napjára kibéreljenek egy kúriát. Ezek az épületek gyönyörű parkosított kertekkel szoktak ellátva lenni, hatalmas étkezőik szoktak lenni, tehát kényelmesen meg lehet oldani a vendégek komfortérzetét. Illetve ezek viszonylag kellő távolságban szoktak elhelyezkedni a „szomszédoktól”, így nem kell hangkontrollt alkalmazni és szólhat a lagzi, amíg csak szeretné a pár. Legszebb kúriákat itt találhatja:

Badacsonyban

Monoszló

Csárdás esküvő

Gyakran választják azt a párok, hogy a násznép a csárdást a csárdában tehesse meg. Kedves, közvetlen hangulatuk feledhetetlen élményt nyújt az esküvő résztvevőinek. Varázsa a családiasságában rejlik, illetve a Balaton csodálatos látványában, meg természetesen az ifjú pár szépségében. Általában ezeken a helyeken biztosítottak a házi jellegű ételek, a jó hangulat és a rengeteg tánc. Habár a csárdákat leginkább kisebb létszámú esküvőkre ajánljuk, mert több csárdában a maximum befogadóképesség, – bár változó, de,- nagyjából 30-60 fő között szokott lenni. Legkedveltebb csárdák helyszínei esküvő rendezésre:

Siófok

Balatonalmádi

Balatonföldvár

Zamárdi

Balatonudvari

Pincészetek

Bizony, sokan a pincészeteket választják lagziuk színteréül. Itt a párok biztosak lehetnek benne, hogy a mennyei ételek mellé a hozzájuk illő, legkiválóbb borok kínálatát kapják meg. Ami pedig itt is a legcsodálatosabb, az a panoráma. Legnépszerűbb pince helyek a Balaton környékén:

Somlójenő

Balatonfüred

Badacsonytomaj

Balatonlelle

Szállodai kényelem

Akik ragaszkodnak a teljes kényelemhez, azoknak sem kell csüggedniük, hiszen a Balaton partján rengeteg szálloda van, aminek ablakain keresztül a csodálatos Balaton adja a legszebb díszítést. Talán a szállodákban tartott esküvők a legszimpatikusabbak a komfort szeretők számára. Ilyenkor a násznépet nagyon könnyen el lehet szállásolni, anélkül, hogy esetleg taxit vagy sofőrt bérelne a pár, illetve akik nem a közelben laknak, csak szeretnék a csodálatos Balaton partján esküdni, nekik kifejezetten jó lehetőség ez. Illetve talán ebben az esetben sikerül a hajós esküvő után a legközelebb lenni a tó partjához. A legszebb panorámával rendelkező Balaton parton lévő szállodák:

Siófok

Balatonkenese

Vonyarcvashegy

Balatonvilágos

Balatongyörök

Zamárdi

Tihany

Sokan törekednek arra, hogy az esküvői fotók is tökéletesek legyenek. Számukra a Balaton számtalan lehetőséget nyújt, hogy nagy napjukat megörökíthessék. A gyönyörű víz tükre, a végeláthatatlan lankák, a festői parkok, a csodálatos erdők, a titokzatos romok és a tihanyi levendulás helyszíne ez a lenyűgöző környék. De pontosan hol is találhatóak ezek a helyek és melyek érdemes felkeresni esküvői fotózás alkalmával? Összegyűjtöttük ezeket a helyszíneket is, hogy a nagy naphoz kedvetekre tudjatok válogatni.

A Tihanyi levendulás

Imádod a levendulát? A lila valami fenséges kellemet nyújt ennek a virágnak? Fotózkodjatok a Tihanyi levendulásban. Ami pedig a kedvetekben jár, hogy a Tihanyi-félsziget Magyarországon a leggazdagabb környék a napsütéses órák számát tekintve, tehát nem kell aggódnotok a fényviszonyok miatt. A levendula bódító illata pedig egészen biztosan vidám és varázslatos hangulatot biztosít számotokra a fotózás alatt.

Boglári gömbkilátó

Közel 70 éve a magyarok egyik nagyon kedvelt esküvői fotózásos helyszíne. A Gömbkilátó Balatonboglár jelképe, ami minden odaérkezőt ámulatba ejt. A helyszínt a fényképek elkészítésére, este ajánljuk, legalábbis sötétedés után, hiszen ilyenkor a leggyönyörűbb a kivilágított terület.

Szárszói pavilon

Balatonszárszó is csodálatos lehetőségeket ad az esküvői fotózáshoz. Először is talán a legszebb a hófehér pavilon, ami kellemes bájával és alapvetően esküvői hangulatával nagyon kedvelt a párok szemében. Azonban gyalog távolságban (menyasszonyok megnyugtatása érdekében, még magassarkúban) is közel található a tópart is, ami ugyancsak elbűvölő panorámát nyújt a képek elkészítéséhez.

Földvári kikötő és a Kvassay sétány

Ugyan Balatonföldvár egy ici-pici kis városka, azonban annál hosszabb Balaton menti sétánnyal rendelkezik. Retró stílusú promenád a környéken az egyik legkedveltebb helyszín esküvői fotók készítésére, ugyanis, vízparti közelsége, és akik szeretik a fákat és azt a titokzatosságot, amit nyújtanak, nekik kifejezetten ajánljuk a Földváron található Kvassay sétányt. Elképesztően gyönyörű látványt nyújt a kétszáz éves fák alakította alagút. A merészebbeknek pedig van lehetőségük vitorlás hajón lévő vagány esküvői képeket is készíttetni.

Zamárdi, a Balaton szíve

A legkifejezőbb szobor lehet egy pár számára is a Zamárdiban található „Balaton szíve” nevű szobor. Letisztult romantikája megihleti a fotósokat és a legszebb képeket készítik itt az ifjú párról. Ami pedig még ennél is varázslatosabbá teszi a képeket, hogy hátterében közvetlenül a Balaton adja a hangulatfestést.

Egy szónak is száz a vége, a Balaton rengeteg lehetőséggel várja a szerelmes párokat. Akár esküvőről, lakodalomról, vagy esküvői fotózásról van szó, itt mindenki megtalálja, amit keres. Feledhetetlen élményekért mondjátok ki a boldogító igent a magyar tengernél.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!