Esküvői helyszínek Vas megye

A tökéletes helyszín kiválasztása az egyik legnehezebb feladat az esküvő szervezése közben. A három legalapvetőbb szempont, amit figyelembe kell venni, hogy milyen stílusú helyszínt kerestek (klasszikus, modern, elegáns vagy extrém), milyen jellegű helyszínt kerestek (étterem, szálloda, rendezvényterem, vagy éppen szabadtéri-sátor), mekkora vendéglétszámmal kalkuláltok? Ha ezeket letisztáztátok jöhet a megfelelő helyszín kiválasztása. Időben tegyétek mindezt, mert a legnépszerűbb esküvői helyszíneket Vas megyében is akár fél, – egy évvel előre le kell foglalni. Ha megvan a helyszín, jöhet a többi tervezés, hol legyen a polgári szertartás?! Manapság egyre többen nem a házasságkötő teremben tartják, hanem a lagzi helyszínén. Ha ajánlatot kértek, erre is térjetek ki, van-e rá mód helyben megtartsátok, ha igen, milyen felárat kell ezért fizetni. Praktikussági szempontból jó ötlet a vacsora helyszínén tartani, hiszen nem kell a násznépet több hely között túráztatni, vagy éppen itt mindenki jelen lehet, nem csak a szűk családi kör.

A Nyugat-Magyarországi régióban, azon belül is Vas megyében biztos találtok olyan esküvői helyszínt, ami az elképzeléseinknek megfelel, jó esetben még felül is múlja azt.

Szállodák: ha hotelben tartjátok a lagzit érdemes már egy nappal a buli előtt érkezni, ráadásul két szobát foglalni (egyikben a menyasszony, a másikban a vőlegény készülődik). Ha szerencsétek van a nászéjszakát ajándékba kapjátok.

 • Caramell Hotel Premium Resort****Superior – Bük
  Rendezvénytermei, teraszai és csodálatos japánkertje ideális a klasszikus, mégis elegáns helyszín kedvelőinek. Legnagyobb terme 400 fő befogadására alkalmas, ahol a körasztalos elrendezéstől, az U-alakon át, a táblaasztalos elrendezésig mindent megvalósítanak. A helyszínen lehetőség van a polgári szertartás megrendezésére is.
 • Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa Hotel – Sárvár
  A nemzetközi szállodalánc báltermében kényelmesen 150 főt tudnak fogadni, azonban a terem szekcionálható, így akár 30-70 fős lagzik számára is tökéletes helyszín. Néhány érv, ami pozitívum a Park Inn részéről: a lagzin nincs szervizdíj, az ifjú pár részére gratis lakosztályt biztosítanak az esküvő éjszakáján.
 • Spirit Hotel***** – Sárvár
  Álomesküvő világszínvonalú, 5 csillagos környezetben. Gyönyörűen berendezett, méltóságot sugárzó bálterme 400 fő befogadására alkalmas. Exkluzív belső terei, gondozott kertje fantasztikus helyszín mind a polgári szertartáshoz, mind a fotózáshoz.
 • Hotel Bassiana**** – Sárvár
  75 fős étterme és 85 fős fedett különterme egyaránt alkalmas esküvők megtartására. Legyen szó körasztalos vagy táblaasztalos elrendezésről, minden igényt kielégítenek.
 • Gotth’Art Wellness & Conferencia Hotel – Szentgotthárd
  A nagy esküvők helyszíne. Akár 200 főt is vendégül tudnak látni. Elegáns és meghitt étteremmel várja vendégeit. A szálloda hangulatát a letisztult stílus és a modern művészet harmonikus kombinációja jellemzi.
 • Hotel Claudius**** – Szombathely
  Klasszikus rendezvényhelyszín Vas megye szívében. Éttermüket 80 főtől, rendezvénytermüket 100 főtől lehet lefoglalni. A lagzi mellé ajándékba nászéjszaka jár a hotelben. Extraként rózsaszirom szőnyegen várják az ifjú párt, hajnal 4-ig nem kell terembérleti díjat fizetni.

Kastélyszállók:

 • Kastélyfogadó*** – Sitke
  1983-tól üzemel, a tulajdonosok régiséggyűjtők, így biztos találkoztok pár meglepetéssel a szálláson. Báltermük 80-100 fő befogadására alkalmas. Véleményünk szerint egy kis felújítás, megújulás ráférne a helyre.
 • Festetics Kastélyszálló – Szeleste
  Sárvártól pár percnyi autóútra található ez a kis Vas megyei falucska. Itt szó szerint távol a város zajától, meghitt, nyugodt környezetben várják a házasulandókat. A polgári szertartástól a lagziig mindent megszerveznek, legyen szó 40-70 vagy akár 250 fős násznépről.
 • Új – Ebergényi és Ó – Ebergényi Kastélyszállók – Vasszécseny
  Szombathelytől pár kilométerre található Magyarország egyik legszebb, copf stílusú, műemlék kastélya. Ősparkjuk és báltermük különleges helyszíne lehet életetek nagy napjának, ha a rusztikus stílus kedvelői vagytok. A kastély nagyterme 150 fő befogadására alkalmas.

Étterem / csárda:

 • Fürdő Étterem – Bükfürdő
  A gyógyfürdő területén található étterem családi vállalkozás, 250 fő befogadására alkalmas termükben kedvező árakkal várják az ifú párokat.
 • Rigótanya Étterem és Panzió – Bük
  Tipikus magyar étterem, mind a helyszín, mind az étlap tekintetében.
 • Bécsikapu Étterem – Kőszeg
  Középkori hangulatot idéző étterem az alpesi levegőjű, macskaköves városban. Árfekvése kedvező, túl nagy csinnadrattára ne számítsatok.
 • Nádasdy Vendéglő – Sárvár
  Igényes, barátságos, 200 fős étterem.
 • Tó Vendéglő – Szombathely
  Szombathely egyik legromantikusabb helyszíne, a Csónakázó tó partján található. 100 főt kényelmesen kiszolgálnak. Torta, sütemény, dekoráció bevihető.
 • Pásztor Csárda – Szombathely
  Tipikus magyar csárda a megyeszékhely szélén. Tágas kerthelyiséggel, boltíves tornáccal, tömörfa bútorokkal és egy kerti kemencével várják a vendégeket. Az ablakokban muskátli, a falakon paprikafüzér, olajzöld cserépkályha, valamint petróleumlámpára emlékeztető csillár jellemzi a belső designt. Az étterem 100 fő, a különterem 40 fő befogadására alkalmas.
 • Csikar Csárda – Kőszeg
  Az országhatár szélén lévő település legnépszerűbb esküvőhelyszíne. 100-200 fős lagzik lebonyolítását vállalják. Tipikus magyar csárda semmi extrával.

Rendezvénytermek / szabadidőközpont:

 • 5 érzék házak – Őrimagyarósd
  Esküvő a pajtában – álomesküvő a zöldben! Itt tényleg a virágos rét az esküvő helyszíne, itt minden a természetességről szól. Polgári szertartás a szabadban, ahova az ifjú pár akár lovaskocsival is érkezhet. Klassz, egyedi, emlékezetes helyszín.
 • Csicsergő Szabadidőpark – Nova
  Szertartás, lagzi, szállás, 150 fős terem, beépített buli-világítás, fénytechnika, saját park, mindez egy helyen.
Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!