Szinte lehetetlen fejben tartani, hogy egy esküvő lebonyolításához mennyi és milyen kellékekre és kiegészítőkre van szükség. 

Ezért szoktak a házaspárok már jóval a nagy nap előtt listát készíteni, nehogy kimaradjon valami fontos dolog. Az esküvői ruhához kapcsolódó kellékekről és kiegészítőkről esküvői kiegészítőkről szóló cikkünkben részletesen ki fogunk térni, ámbár számos olyan egyéb kellék is van, amiről muszáj szót ejteni. Listánkat a teljesség igénye nélkül állítottuk össze, mivel ahány esküvő, annyi féle stílus és elképzelés. Ami biztos, hogy csak saját képzeletünk szabhat határokat.
Az esküvői tortához kapcsolódó kellékek

A torta az esküvő utáni lakodalom, vagy fogadás egyik központi része, így nem mindegy, hogy mivel díszítjük. Ha nem szeretnénk a cukrászunkra bízni a dekorálást, akkor válasszunk olyan kiegészítőket, melyek illenek a torta stílusához, esetleg utalnak ízvilágára. Ne vigyük túlzásba, ne csicsázzuk túl, hiszen utána úgyis levesszük a díszeket, hogy a torta vágható és fogyasztható legyen. Manapság igen divatosak a tortába szúrható tortadíszek, de sokan választják a régi klasszikust, a tűzijátékot is. Ez utóbbi esetében nem árt betartani a biztonsági előírásokat. Tortalapátot és kést nem érdemes vásárolni, mivel általában a helyszínen biztosítva van.

 

 

www.eskuvoibolt.hu, mint potenciális lelőhely

Nagyon jól összeszedett és könnyen használható esküvői kellékekkel foglalkozó úgynevezett gyűjtőoldal. Nem kell sokat barangolnunk a világhálón, mivel itt szinte minden esküvői kelléket megtalálunk a tortadíszektől kezdve a köszönetajándékokig, ráadásul a kínálat is elég széles. Választhatunk műanyag, vicces figurákat, vagy tortába szúrható fa, papír, esetleg műanyag tortadíszeket is, melyek közül az előbbiek sajnos jóval magasabb áron elérhetőek. A megrendelt terméket 1-3 nap alatt kézhez kapjuk és a szállítási költség 14.999,-Ft-ig összesen 1.390,-Ft. azonban az ezt meghaladó vásárlást ingyenes kiszállítással honorálják.

 

Fotózáshoz szükséges kellékek

Fotózni igenis kell, hiszen az egyik legjobb formája az események és élmények megörökítésének, amiket aztán újra és újra nézegethetünk és feleleveníthetünk. Persze a fotózás önmagában, kellékekkel is tud izgalmas lenni, mivel választhatunk érdekes helyszíneket, de miért is ne tegyük izgalmasabbá és különlegesebbé?! Fújjunk buborékokat, öltsünk fel vicces kosztümöket és merjünk bohóckodni. A fotók elhelyezéséhez ne felejtsük el megrendelni a fotóalbumot sem, amit akár az imént említett eskuvoibolt.hu weboldalon is megvásárolhatunk.

 

www.dekoralombolt.hu, a táblák, buborékfújók és vicces fizimiska-imitáló pálcikák búvóhelye

 

A buborékok nagyon vagányan mutatnak a képeket, de csak a megfelelő fényviszonyok biztosítása mellett. A legjobb, ha a násznép minden tagjának adunk egy buborékfújót, így nem csak egy megismételhetetlen élménnyel, de egy apró ajándékkal is gazdagítjuk őket, ráadásul a gyerekek egyszerűen imádják. Kedves „statisztáinknak” adhatunk vicces feliratos táblákat, vagy parókákat, bajuszokat, cilindereket és egyéb jelmezeket ábrázoló pálcikákat is. Nagy sláger a „Game Over” feliratos cipőmatrica, amit akár a pár, akár a násznép tagjai is cipőtalpukra ragaszthatnak. A webáruház igazi mankó, hiszen A-tól Z-ig felsorolja, melyek azok a dekorációs kellékek, amiket mindenképpen be kell szereznünk. A GLS futárszolgálat 5 munkanapon belül biztosítja a megrendelt kellékeink kiszállítását, melynek díja előre utalás esetén 890,-Ft, utánvét esetében pedig plusz 200,-Ft.

 

Az asztaldekoráció kellékei

Felbérelhetünk egy szakembert, aki kirázza a kisujjából, ha viszont mi vállaljuk az asztalok dekorálását, akkor nagyon sok energiát fog felemészteni, hiszen nem csak megálmodni kell, de megvalósítani is. A könnyebbséget azok a weboldalak adják, ahol koherens módon össze vannak gyűjtve a különböző típusú kellékek. Vannak olyan kellékek, amik nélkül nem lehet asztaldekorációt készíteni, mint a csipke, organza vagy selyem asztali futó, díszes abrosz, dekorkő, szalvéta, virágdísz vagy a hangulatgyertyák. Mindezt megtaláljuk az előző, de a későbbiekben felsorolt honlapokon is.

www.eskuvoredekoracio.hu a lehetséges alternatíva

A többi weboldalhoz hasonlóan nem csak asztaldekorációt, hanem egyéb más esküvői kelléket is árusító webshop. Kínálatából érdemes kiemelni a különböző dekorációs anyagokat, melyek választéka igencsak széles mind anyagban, mind pedig színben. Találunk itt csipke, selyem, tüll vagy flitteres megoldást, melyek mindegyikéből tudunk asztali futót kreálni. Ne felejtsük el, hogy akkor szép a dekoráció, ha egységes, egyszerű és letisztult. A különböző textileken kívül olyan fontos dekorációs elemekre bukkanhatunk, mint az asztalszoknyák, asztaldíszek vagy a különböző gyertyatípusok. Ez utóbbiból is színes a kínálat, hiszen nem csak klasszikus álló gyertyákat vásárolhatunk, hanem úszógyertyákat, teamécseseket, díszített gyertyákat és a nekik megfelelő gyertyatartókat is. Futárszolgálatuk a PDS, aki 19.999,-Ft alatti megrendelés esetén 1.190,-Ft-ért szállítja otthonunkba a kívánt termékeket. 

 

A szertartás kellékei

Vannak olyan kellékek, amiket szinte kötelező beszerezni ahhoz, hogy a szertartás zökkenőmentes legyen, mint pl. a gyűrűpárna, szülőköszöntő ajándékok, vagy akár a pezsgő, amit meglepő módon nekünk kell biztosítani.  Persze ilyen kellék lehet a koszorúslányok csokra, vagy a szirmok, amiket viszont tilos a házasságkötő teremben elhinteni. Ha külső helyszínen tervezzük lebonyolítani az esküvőt, akkor ezen felül gondoskodnunk kell megfelelő ülőhelyekről, a kényelmet biztosító székpárnákról, de akár oltáremelvényről is. Utóbbit persze bérelni is lehet, hiszen nem olcsó mulatság egy ilyen elkészíttetni, főleg ha csak egy alkalommal kerül felhasználásra.

www.koszonettel.hu, ahol minden elérhető

A polgári szertartás manapság legdivatosabb momentuma a homoköntő ceremónia. Ha ezt választjuk, akkor a legtöbb esetben nekünk kell biztosítani a szertartás kellékeit, így a dekorhomokot is. A webáruházban rengeteg színből választhatunk és a 250 g-os kiszerelést potom 400,-Ft-ért beszerezhetjük. Ha nagyobb mennyiséget szeretnénk vásárolni, akkor elérhető a 450 g-os és 500 g-os kiszerelés is. Ne felejtsük el, hogy a ceremóniához három üvegcsére is szükség van, melyek esetében nem árt, ha alakban összepasszolnak. A webshopban 2 dl űrtartalmú és változatos formájú dekorüvegekkel találkozhatunk. Az üvegcsébe való töltögetésnél kicsit modernebb megoldás az egyedi faragással készített homokóra vásárlása, amit jövendőbelinkkel együtt fordíthatunk fejre a szertartás alkalmával. Rózsaszirmok esetén sem kell leragadni a klasszikus sziromszórásál, hiszen manapság akár sziromágyút is vásárolhatunk a hatásfok növeléséhez. Megrendelésünket banki átutalással, illetve utánvéttel is fizethetjük és csomagunkat az MPL futárszolgálat kézbesíti 1.150 Ft-os költségen. Az utánvét esetében plusz 250,-Ft-os költséget számolnak fel. Csomagunk kiszállítását Posta Pontra is küldhetjük, így a kiszállítási díj 890,-Ft-ra csökken. Ha viszont nagy mennyiségű dekorhomokot tervezünk rendelni, akkor akár 4.500,-Ft-ot is fizethetünk a kiszállításért.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!