Az esküvő folyamán mind a menyasszonynak, mind a vőlegénynek szüksége van öltözetét kiegészítő kellékekre.

A férfiak esetében ez a nyakkendőt, a cipőt és általában az órát jelenti, míg a hölgyek esetében ide tartoznak az ékszerek, a fátyol, a harisnyakötő, a cipő, a boleró, az abroncs, a kesztyű és a napernyő is. A menyasszonyok szeretnek sok időt áldozni arra, hogy minden darabból megtalálják a tökéleteset, de ez igen fárasztó, így javaslunk pár olyan weboldalt, ahol könnyedén, akár a fotelban ülve is megrendelhetjük a legfontosabb kellékeket, ráadásul egy webshopból.

Eternity Esküvői Ruhaszalon Az esküvői kiegészítőkön kívül menyasszonyi-és alkalmi ruha értékesítéssel is foglalkoznak. Esküvői kellékből itt szinte mindent megtalálunk, kivéve a fehérneműnek minősülő harisnyakötőt.

Nem minden menyasszonyi ruhához szükséges abroncsot vásárolni, viszont ha több réteg tüllből van összevarrva, akkor csak ebben az esetben lesz hangsúlyos, mely kiemeléséhez 2, 3, 4 és 5 karikás abroncsot is választhatunk. A boleró választék is igen széles és már 7.000,-Ft-tól tudunk mind rövid, mind pedig hosszú ujjú típust vásárolni. A menyasszonyi fátyol kiválasztásával sem kell sokat fáradoznunk, mert a kínálatban rengeteg féle változattal találkozhatunk, ráadásul már 3.000-4.000,-Ft-ért is találunk különleges darabokat. Mivel az oldal speciális termékkeresővel rendelkezik, így még egyszerűbb a megfelelő kiegészítő kiválasztása. Ha ujjatlan menyasszonyi ruhát tervezünk viselni a nagy napon, akkor érdemes hozzá kesztyűt is választani. A kínálatban találunk ujjas, ujjatlan, csipke, selyem vagy tüll kesztyűt is. Ha nem akarjuk külön-külön összeválogatni a kiegészítőket, akkor lehetőségünk van arra is, hogy előre összeállított kiegészítő-csomagot válasszunk. A Standard csomag alsószoknyát, kesztyűt és fátylat tartalmaz, a Deluxe csomag ezeken kívül a bolerót és az ékszereket is, míg a V.I.P. csomag a hajdíszt, az övet és a gyűrűpárnát is, hogy minden összhangban legyen. A csomagokat nem csak megvásárolhatjuk, de azok tartalmát bérelhetjük is. A megrendelés költségét banki átutalással és a futárnál utánvéttel is rendezhetjük. A szállítási költség megrendeléstől függően 1.490,-Ft.

 

Nicol esküvői bolt  Inkább esküvői kellékekkel, mint kiegészítőkkel foglalkozik, viszont kínálatában megtaláljuk a harisnyakötőket. A használata és a jelentése is régi hagyományokra nyúlik vissza, így előszeretettel vásárolják a menyasszonyok, hogy párjukat meglepjék vele, ráadásul a násznép férfi tagjai is imádni fogják.

A választási lehetőségünk igencsak korlátozott, de ha kék árnyalatú harisnyakötőt keresünk, akkor itt biztosan megtaláljuk. A harisnyakötők szaténból és organza anyagból készülnek gumis kialakítással, így nem csúsznak le a combról, ráadásul apró virágokkal és szatén szalaggal vannak díszítve és egységes áron, 2.590,-Ft-ért vásárolhatók meg. A megrendelt terméket 1-3 nap alatt kézbesítik, melynek szállítási költsége 1.390,-Ft. Ha vásárlásunk meghaladja a 14.999,-Ft-os összeget, akkor a cég díjmentes kiszállítást biztosít.

 

Lightinthebox Olyan nemzetközi vásárlást biztosító oldal, mint az e-bay és szinte mindent megtalálunk, akárcsak egy nagy bevásárlóközpontban.

A főoldalon a bal menüsávból egyszerűen válasszuk ki az „Esküvők és események” témakört, majd az előreugró listából „Esküvői bolt” témakör alatt az „Esküvői kiegészítők” fület és máris bogarászhatunk a jobbnál jobb ajánlatok között. Nagy választékban találunk menyasszonyi fátylakat, alsószoknyákat, bolerókat, stólákat és esküvői ékszereket, fejdíszeket, kesztyűket, szalagokat és selyemöveket, harisnyatartókat, ernyőket és váll láncokat is. A megrendelt termékek feldolgozási ideje általában 3-6 napot vesz igénybe, míg a kézbesítés akár 10-20 munkanapot is. Kérhetjük az expressz feladást is, viszont ebben az esetben igen magas szállítási költséggel kell kalkulálnunk. A várható szállítási költséget a bevásárlókosárra való kattintással tudjuk kiszámolni, amennyiben már regisztrált tagok vagyunk. Az árakat alap esetben dollárban kalkulálják, ezt kell átszámítanunk magyar forintba, amennyiben az ár nem jelenik meg automatikusan.

 

Fátylak

Ha fátylat szeretnénk vásárolni, akkor ne menjünk máshova, hiszen itt akkora a választék, hogy szinte felfoghatatlan. Nehéz is az ideális mellett voksolni, mert igazából mind ideális. Böngészés előtt érdemes ár szerint rendezni a termékeket, így talán jobban tudunk az anyagiakkal kalkulálni. Ha egyszerű, de mégis arcot takaró fátylat szeretnénk vásárolni, akkor pár ezer forintért meg is tehetjük, ebben az esetben hálós szerkezetű, úgynevezett „pironkodó” fátylat válasszunk. Ha drámai hatást szeretnénk elérni, akkor egy kicsit több anyagi ráfordítással olyan fátylat is vásárolhatunk, ami boleróként öleli körbe a testünket. A megfelelő hosszú és stílusú fátyol kiválasztásához segítségül ábrákat és kisebb leírásokat is biztosítottak, így megtudhatjuk mi a különbség a katedrális, a kápolna, a könyök, az ujjhegy, a váll és a pironkodó fátyol között. A fátylak színe lehet fehér, elefántcsont színű, ezüst, fekete, sőt még piros is, melyeket csipkével, gyönggyel, szalaggal vagy kristályos díszítéssel szegnek be.

 

Alsószoknyák

Akár menyasszonyi ruha alá, akár menyecskeruha alá tervezünk alsószoknyát venni, ügyeljünk arra, hogy ne essünk túlzásba, vagyis válasszunk olyan anyagokat, amik színben és stílusban is idomulnak egymáshoz. A tüll alsószoknyákat, amennyiben nem túl áttetszőek, akár még egyszerű szoknyaként is hordhatjuk, ha lezajlott az esküvő. Ezek az alsószoknyák nem tévesztendők össze azokkal az alsószoknyákkal, amiket az átlátszóság elkerülése végett árusítanak a különböző ruhaipari cégek. Színben, hosszúságban és stílusban is rengeteg a választási lehetőség, hiszen menyasszonyi-és menyecske ruhából is ezer féle típus található a kínálatukban. A legizgalmasabb darabok talán a sellő fazonú alsószoknyák, melyeket más webshopban nem igazán találunk. Szoknyákat 3.000,-Ft-tól vásárolhatunk és a legdrágább ára sem haladja meg a 20.000,-Ft-ot.

 

Menyasszonyi szalagok és selyemövek

Gyakran megfeledkezünk ezekről a csodálatos kiegészítőkről, pedig páratlan külsőt kölcsönöznek finom eleganciájukkal. Ha nem kedveljük a túldíszített esküvői ruhákat, akkor ezeket az öveket nekünk találták ki. Selyemövet már 2.000,-Ft-tól tudunk vásárolni, viszont minél bonyolultabb a kialakítás és a díszítés, annál többet kell érte fizetnünk. Az ilyen övekre ugyanaz vonatkozik, mint egyes alsószoknyákra: az esküvő után is bátran viselhetők. A kontrasztos hatás mindig izgalmas, így merjünk akár lila, piros, vagy fekete szalagot használni.

 

Váll láncok

Olyan egyedi és megismételhetetlen esküvői kiegészítők, amiket csak nagy kutakodás árán találunk meg máshol. Ezen az oldalon is érezhető, hogy kevesen ismerik, hiszen nincs is belőle nagy kínálat, összesen két típust megvásárlására van lehetőség. A kialakítása lánchoz hasonlít, azonban a fémkarikákat ebben az esetben gyöngyfüzérek áradata helyettesíti, vagyis teljes mértékben passzol az esküvői ruhákhoz, de csak abban az esetben, ha a ruha pánt nélküli, mivel ellenkező esetben nem tud érvényesülni. A tiara és a váll lánc együttes viselésével igazi hercegnőnek érezhetjük magunkat. Bár az ára nem túl kedvező, mégis érdemes megvásárolni, hiszen egy sima koktélruhát is percek alatt álomviseletté varázsol. Váll lánc helyett vásárolhatunk olyan csipke körgallért is, ami mintegy ékszerként emeli ki nyakunk vonalát.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!