Ahogy tavaszodik, lassan elkezdődik az év legszebb időszaka, ezzel egybekötve pedig megkezdődnek a házasságkötések is.

Aki jelenleg szervezi a leendő nagy napját, biztosan képben van vele, hogy mennyi munka és idegeskedés jár egy ekkora esemény megszervezésével. Mindenki törekszik a legjobb összejövetelt összehozni, de ez nem mindig lehetséges. A legjobb szolgáltatókat, már az év elején lefoglalják, és a legmeglepőbb az, hogy nem is az idei évre, hanem majd csak jövőre. Nem is csoda, ha a menyasszonyok hatalmas feladatnak vannak kitéve, hiszen ha itt valaki nincs képbe a dolgok menetével, könnyen csak a maradék közül válogathat.

Az egyik legfontosabb dolog egy esküvőnél az nem más, mint a meghívó. Most biztosan sokan gondolkodnak el, hogy ugyan miért is lenne ez annyira fontos. Segítek a válaszban. Ez az a dolog, amit legelőször a kezébe vesz, megnéz, megtapint a vendég. Ez az amiről megalakul az emberekben az első vélemény. Gondolhatják, hogy milyen szép egyszerű kis meghívó, gondolhatják, hogy fektethettetek volna nagyobb hangsúlyt a kártyára, vagy elhangozhat az is a fejükben, hogy hűű micsoda ötletes kis meghívó. Egyértelműen szerintem mindenki a harmadik hatást szeretné kelteni az emberekben.

Elsősorban nagyon fontos lehet, hogy meghatározzuk az esküvőnk tematikáját. Ki kell választanunk egy stílust, amihez rendszerint igazíthatjuk a meghívó kinézetét. Ez nagyon fontos, hiszen ez az egyik legkreatívabb része az egésznek. A leglényegesebb információ, hogy a meghívó tartalmazza a rendezvény helyszínét és idejét, magát a meghívás tárgyát és egyéb fontos közlendőket személyek szerint. Alapvetően a tematika kiválasztása után, már könnyebb lesz egy irányt megválasztani, hogy klasszikus és elegáns, vagy modern és extravagáns. Ezek után érdemes végig böngészni az internetet meghívó ötletek után, rengeteg inspiráció és tipp található meg különböző weboldalakon, blogokon. Esetleg esküvői magazinokban is körülnézhetünk.

Ha megvan az elképzelés, hogy milyen stílusban szeretnénk elmenni, akkor szögezzünk le mindenképp egy költségvetést, amit kifejezetten erre a célra szántok majd.  A különböző betűtípusok színárnyalatainak és festék anyagainak is eltérő lehet az ára. A legnagyobb különbség azonban a papírok anyagaiban rejtőzik általában. Választhatunk bele dombornyomást és egyéb extrákat egyaránt. Árak tekintetében nézzünk mindenképp előbb körbe ezzel foglalkozó cégeknél is, hogy megfelelően képben lehessünk a leendő költségekkel. Jó lehetőség erre esküvői cégadatbázisok megkeresése, ahol egyszerre ajánlatot tudsz kérni a meghívóval foglalkozó szolgáltatókkal minden kötelezettség nélkül. Debrecenben szerencsére számtalan lehetőségünk akad a válogatásra, hiszen jobbnál jobb lehetőségek kínálkoznak. Érdemes végignézni a felhozatalt, és csak azután eldönteni mi és ki lesz a befutó.

Ha sikeresen megvan, hogy melyik cég lehet számunkra a legmegfelelőbb, ideje kiválasztani a színeket. Ez is egy rendkívül fontos döntéshozatal, hiszen tükröznie kell a személyiségünket, az esküvőnk témáját és persze nem utolsó sorban elégedettnek kell, hogy legyünk vele. Nagyon trendi színeknek számítanak a pasztell árnyalatok, és itt nem feltétlenül csak a rózsaszínről beszélhetünk. Nyugodtan számításainkba vehetjük a sárgát, a pisztácia zöldet, a baba kéket, vagy bármit, ami csak eszünkbe jut. A betűszín választásánál azonban érdemes egy karakteresebb színt választani, hogy megfelelően olvasható legyen a kis meghívónk.

Ha a formai dolgokat sikerült elintézni és kiválasztani, akkor ideje átgondolni, mit is tartalmaz ez az egész. Debrecenben a legtöbb cégnél személyes tanácsadást is kérhetünk, hiszen általában az ezzel foglalkozó helyeken átlapozgathatjuk az idézet gyűjteményt, ami közül jobbnál jobb és találóbbnál találóbb ötleteket nyerhetünk. A tartalom hangnemét leginkább az esküvői meghívó stílusa meghatározza meg. Gondolok itt például arra, hogy ne válasszunk egy klasszikus megjelenésű meghívóba vicceskedő, esetleg pajzán szöveget. Erre a célra modernebb vidám megjelenésű esküvői meghívók valók. Rossz választás esetén nem minden vendég fogja díjazni az esetleges poént.

Véleményem szerint egy ilyen dolognál az ember nyugodtan szárnyalhat a kreativitásával. Egyáltalán nem muszáj a megszokott meghívói sablont ölbe venni, és arról mintázni a sajátunkat. Sokszor, sőt inkább a legtöbbször a vendégek is jobban értékelik, ha valami kis újdonságban kapnak meghívást barátaiktól, családtagjaiktól. Nem kőbe vésett szabály az sem, hogy négyzet alakú legyen az egész, lehet akár kör, háromszög, szív, vagy bármi más, amit el tudunk képzelni. Ahogy az sem muszáj, hogy papírból készüljön. Ha kreatív ötleteket szeretnénk nyugodtan inspirálódjunk különböző weboldalakról, ez sosem lehet hátrányunk, sokkal inkább előnyünk.

    A legjobb, ha a meghívó azonos a saját stílusunkkal, személyünkkel. Ha hagyományos esküvőre vágyunk, legyen az is igazi hagyományos. A leglényegesebb, hogy mi magunk, illetve a párunk elégedettek legyünk vele, a többi nem számít.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!