Életünk egyik legfontosabb napja, az esküvőnk. Amikor is két életet összekötünk, barátaink és családunk társaságában. A lényege megmaradt napjainkban is, mégis az évek alatt rengeteg dologban változott.

Nem egyszerű egy esküvő megszervezése. Rengeteg dologgal és odafigyeléssel jár. Ezek mellett pedig az idő sem éppen mondható ilyenkor a barátunknak, hiszen ha szuper zenekart szeretnénk, esetleg minőségi videót és fotókat, a legfinomabb tortát, a legszebb ruhát, akkor bizony nagyon időben észnél kell lenni, hiszen a legjobb szolgáltatók időpontjai úgy fogynak, mintha, ingyen osztogatnak szolgáltatásaikat.

Nincs ez másképp a meghívóknál sem. Érdemes az esküvő tematikájához alakítani a stílusát. Manapság már rengeteg ötletes, vicces és egyedi meghívóval találkozhatunk szebbnél szebb kiadásban. Mindenkinek egyénileg kell persze eldönteni, mennyire lényeges pont ez az esküvőjében, de véleményem szerint igenis érdemes rá odafigyelni, hiszen ez az első dolog, amit a vendégek láthatnak a nagy eseményből.

Rendkívül fontos, hogy tükrözze személyiségünket, ha mondjuk, van egy közös hobbink, vagy szokásunk szívünk választottjával, érdemes ilyen dolgokat belevinni, hogy személyes legyen. Elég nagy a választék tényleg, már szinte ott tartunk, hogy minden, amit egy ember el tud képzelni, a meghívókkal foglalkozó cégek meg is tudják valósítani.

Remek ötlet lehet esetleg egy nem hagyományos forma választása, ez mondjuk, lehet szív, ovális, háromszög, vagy akármi. Ennek a hátránya annyi, hogy ha borítékot is szánunk hozzá, az meg fogja emelni a költségeket.  De az sem kőbe vésett szabály, hogy sík legyen, hiszen láttam én már nyalóka meghívótól kezdve a sütin át szinte mindent. A lényeg a kreativitás. És, hogy bele építsük magunkat, a szívünket és lelkünket.

Érdemes sorra venni azt a rengeteg szerelmes idézetet, amit meglelhetünk az interneten, ez elég hosszú folyamat lesz, de ha szeretnénk egy ilyen tartalmat, akkor sajnos kihagyhatatlan lépés. Rengeteg ízléseset és meghatót találhatunk, azok, amelyek jobban tetszenek, érdemes kiírni, ezzel is szűkítve a listát. Igyekezzünk lehetőleg olyat találni, ami tükrözi a kapcsolatunkat, és szokásainkat, ezzel hitelessé téve magát a választást.  Ha ez megvan, csináljunk egy próba fogalmazást, arról, hogy mit is szeretnénk majd beíratni a kis kártyába.

Talán a színek kiválasztása az egyik legnehezebb lépés, hiszen rengeteg van belőle, és az árnyalatokkal is lehet játszani. Ha van elképzelés, hogy milyen lesz a díszlet, vagy a menyasszonyi csokor, esetleg már meg is van fixen, akkor érdemes abban a színben gondolkodni. Jó tanácsként jelezném, hogy a szövegnél érdemesebb erősebb színeket választani, hogy könnyen olvasható és szép megjelenése legyen.

Választhatunk rá esetleg valami grafikát, vagy plusz olyan dolgot, ami esetleg mutatós lehet. Remek ötlet mondjuk, egy illusztrációt készítetni egy hozzáértővel egy közösen kiválasztott képből. Elképesztően jó eredmények tudnak ebből születni. Ha ez annyira mégsem jön be, akkor valami domború minta is egyedi lehet, vagy gyöngyök.

Ha az elképzelés már valamennyire kirajzolódott, vegyük sorra, kik azok a vendégek, akiket szeretnénk ott látni életünk legnagyobb pillanatában, és számoljuk is össze. Fontos lépés, hiszen ennek megfelelően fogjuk leadni a rendelést. Mindenképp számoljunk rá legalább kettőt, az esetleges kihagyás vagy elfelejtkezés miatt.

Ha valakinek remek a kézügyessége, az is nagyon egyedi és praktikus tud lenni, ha ő maga készíti el ezeket. Rengeteg előnye van, leginkább, hogy jóval olcsóbb és személyesebb. Mindezek mellett, ha kellő türelemmel rendelkezünk, és persze nem ötszáz plusz a meghívottak listája, akkor ez egy remek szórakozás is tud lenni. Segítségül hívhatunk erre barátnőket, szülőket, nagyszülőket is, hogy részesei lehessenek az előkészületeknek. Készítsünk pár közös fotót, amit az esküvőn büszkén vetítve, vagy a díszlet részévé téve megmutathatunk vendégeinknek.

  Ennyi lehetőség közül eszméletlen nehéz a döntés, de egy életre szól, ezért érdemes rá időt és energiát áldozni.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!