Menyasszonyi ruha esetében nem ajánlott nemzetközi oldalról rendelni (lsd. Ebay, Wish, AliExpressz, Starshiners), mert a visszaküldés egy vagyon, ráadásul a kiszállítási idő akár (viccet félretéve) 3 hónap is lehet. A csomag sokszor kereng, végül nem is ér célba, reklamálni kell miatta, az összeg visszatérítését pedig szinte erőszakkal kell visszakövetelni, mert korántsem adják könnyen. A méretezés is teljesen eltér, hiszen a termékek általában valahonnan Keletről érkeznek. Megjegyzendő, hogy ami náluk az XXL-es, az nálunk az S-es vagy M-es méret. Ha mégis vagyunk olyan elvetemültek, hogy külföldi oldalról rendelünk, mindig nézzük meg a mérettáblázatot.

 

Bonprix

Nem kimondottan csak menyasszonyi ruhákkal foglalkozik, viszont a többi bolthoz képest igazán kedvező áron értékesíti azokat. A ruhák egyszerűek, szolidak és kifinomultak, ámbár az anyaguk nem mindig a legkényelmesebb viselet.Bár a webshopok esetében a ruhák megítélése csak a kép alapján történik, mégis alaposan olvassuk el a hozzájuk tartozó leírást is, mert a képek gyakran csalókák és sokszor retusálva vannak.

Ha kifejezetten esküvőre keresünk ruhát, akkor a „Ruhák” menüpont alatt válasszuk ki az „Esküvőre” fület, majd meg is kezdődhet a böngészés.

Az esküvői szezon végén rengeteg akcióval találkozhatunk, így ha már megvan esküvőnk tervezett időpontja, jóval hamarabb szert tehetünk egy különleges darabra. A ruhák ára nem haladja meg a 25.000,-Ft-ot, így kifejezetten olcsón megúszhatjuk a beszerzést.

Az oldal előnye, hogy akár még a kismamák is tudnak esküvői ruhát vásárolni és nem kell külön szaküzletet felkeresniük. Menyasszonyi ruhát általában 32-es és 50-es méret között van lehetőségünk rendelni, amennyiben a készlet engedi. A termékek kiszállításáért az MPL posta felel, melynek költsége előre utalás esetén 790,-, utánvét esetén pedig 990,-Ft. Az oldal gyakran biztosít szállításra vonatkozó kedvezményt is. Ha az utánvétet választjuk, akkor csak készpénzes fizetésre van lehetőségünk. A termékek kiszállítása leggyakrabban 7-11 munkanapon belül megtörténik.

Szofi és Fehér Gyémánt Esküvői Ruha Webáruház

Sokan ódzkodunk azoktól a webáruházaktól, melyekről még sosem hallottunk, mivel inkább a baráti ajánlásokban bízunk. Érdemes az ilyen oldalaknak is esélyt adni, hátha pont a kínálatukban fogunk rábukkanni az igazira.

Ez a weboldal azért izgalmas, mert árkategória szerint rendszerezi a menyasszonyi ruhákat, így nem kell a felesleges keresgéléssel időt pazarolni, lehetünk célirányosak.

Az „olcsó” kategória a 10.000-40.000,-Ft közötti ruhadarabokat rejti.

Ebben a kategóriában nincs méretválaszték, minden típusból csak egy-egy darabot találunk. Ha egyedi menyasszonyi ruhát keresünk, akkor 45.000 és 85.000,-Ft közötti értékben már találunk is, ráadásul a kategória méretválasztéka is szélesebb. Exkluzív esküvői ruhát 85.000,-Ft-tól vásárolhatunk egészen 50-es méretig. Természetesen itt is találkozhatunk akciókkal, így nem árt szemfülesnek és kitartónak lenni és rendszeresen ellátogatni a webshopba.

Az oldal pozitívuma az is, hogy egészen kis méretű esküvői ruhák megvásárlására is van lehetőség. Menyasszonyi ruha-értékesítés mellett árulnak koszorúslány-és menyecske ruhákat is. A termékek kiszállítási ideje 2 munkanap, melynek kiszállítását mind a DPD, mind az MPL biztosítja. Lehetőségünk van bankkártyás fizetésre, bankszámlára való utalásra, vagy pedig utánvétre. Az utánvét rendezése szintén csak készpénzben lehetséges.

Bridal Menyasszonyi ruha webshop

Kizárólag menyasszonyi ruhákkal foglalkozó webáruház. A baj az, hogy nagyon korlátozott a kínálata, nincs módunk oldalakon keresztük böngészni, viszont szinte minden ruhadarab akciós, vagy egészen jutányos áron elérhető (maximum 70.000,-Ft). A klasszikus fehér vagy törtfehér ruhákon kívül találunk itt szivárványszínű, fűzős kialakítású darabokat is, amiket viszont más webshopokban nem láthattunk.  A menyasszonyi ruhák 32-es (XXS) mérettől 46-os (XXXL) méretig elérhetőek.

A webshop hátránya, hogy a termék nem Magyarországról érkezik, így a szállítási idő akár 75 napba is beletelik (a készlethiány miatt), tehát rendeljünk időben. Ha raktáron lévő termékből rendelünk, akkor 1-3 munkanapon belül kézhez kapjunk csomagunkat. A postaköltség előre utalás esetében 1.290,-Ft, utánvét esetében 1.490,-Ft, míg 20.000,-Ft feletti rendelés esetében ingyenes. Ha termékünket készlethiány miatt külföldről kell berendelni, akkor csak bankkártyás fizetésre van lehetőség.

La Couture Esküvői Ruha Webáruház

Náluk a menyasszonyi ruha megrendelésének folyamata eltér, mivel az esküvői ruha kiválasztását követően megrendelésünket kizárólag e-mailen keresztül tudjuk leadni. Az e-mailben ki kell térnünk személyes adatainkra, elérhetőségeinkre, a kiválasztott ruhára vonatkozó paraméterekre, melyeket a termékek fényképei mellett olvashatunk. A ruhákat a megrendeléstől számított 2 héten belül készítik el, mivel hatalmas az anyagkínálatuk, így nem kell hónapokat várnunk.

 A különleges és egyedi esküvői ruhákat kizárólag nagy szakértelemmel rendelkező szabók varrják kézzel és géppel a legfinomabb anyagokból, mint a tüll, csipke vagy a muszlim.

A termékeket 32-es mérettől egészen 42-es méretig van lehetőségünk megvásárolni fehér és elefántcsont árnyalatban. A cég termékkínálatában csak kevés ruhadarab található, mert inkább az egyediséget kívánják hangsúlyozni, mint a tömegterméket. Ezek a ruhák személyesen nekünk készülnek, ráadásul alkalmasak arra is, hogy más neves eseményeken is viseljük őket. Kényelmesek, bőrbarátok, testet követő rugalmas anyagból készülnek, melyek követik a derék és a csípő vonalát, kihangsúlyozva a nőiességet. Specialitásuk a variálható menyasszonyi ruha, ami viselhető polgári, egyházi és akár tengerparti esküvő esetében is. Bár az árakat nem tüntetik fel, mégis sokkal közvetlenebb üzletpolitikával rendelkeznek, mint egy szimpla webshop.

A közvetlen kapcsolattartás a webshopok esetében hiányzik, itt viszont lehetőségünk van terveztetni, korrigálni és kérdéseket feltenni, akárcsak egy igazi ruhaszalonban. 

 

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!