Minden ember életében eljön egy bizonyos várva várt pillanat, ami nem más, mint az esküvő. Kis gyermekkorunk óta készülünk erre az eseményre akár tudatosan, akár nem. Elképzeljük, milyen lesz majd a hercegünk, milyen lesz a díszlet és milyen lesz a ruha.

De mi van akkor, amikor ez élesben történik? Ha már nem csak fejben zajlódnak le az események? Vajon akkor is ennyire szép és egyszerű az egész? Vagy ez csak a látszat? Hát sajnálatos módon inkább a második verzió az, ami valós szokott lenni, ugyanis egy ilyen esemény megszervezése egyáltalán nem kis feladat.

Amikor az emberek kimondják azt a bizonyos igent lánykérésnél, nem is gondolnák, hogy ez az időszak mennyi bajlódást, feszültséget, és döntést fog magával hozni. Első sorban természetesen ki kell választani a helyszínt, a díszletet, a fotóst, kamerást, zenekart, vőfélyt és hát nem utolsó sorban a ruhát is.

Az utóbb említett szokta általában a legnagyobb kalamajkát jelenteni. Miért? Két eshetőség is létezik. A menyasszony vagy nem tudja, mi az amit szeretne, ezáltal rettentő hosszú a folyamat, vagy pedig túl határozottan tudja, és vagy nincs ilyen a kínálat között, vagy nem éppen úgy áll, ahogy az képzeletben.

Ruha választásnál mindenképpen ajánlanám, hogy vegyünk egy kis füzetet a leegyszerűsítés végett, és írjunk le mindent, amit gondolunk ezzel a témával kapcsolatban. Próbáljunk meg a legfontosabb kérdésekre választ adni magunknak. Első körben milyen hosszú az elképzelés? Rövid, hosszú vagy esetleg félhosszú? Színvilágban mit szeretnénk? Hófehér, csont, vagy törtfehér? Esetleg valami extrábbra vágyunk? Anyagban mit viselnénk szívesen? Selyem, csipke, pamut? Vagy fontos ez nekünk egyáltalán? Fazonban melyik tetszik? A habos babos csoda? A vonalú? Testhez simulós? Zsák fazon egy helyes kis övvel? Az extrább darabokat részesítjük előnyben, vagy a hagyományos klasszikust? Dekoltázs téren mennyit mutasson a ruha?

Ha a nagy részére tudunk válaszolni, akkor már nyert ügyünk van, hiszen rengeteg időt spórolhatunk meg a szalonokban. Érdemes a kis füzetünkben azokat a dolgokat is leírni, amit teljesen kizártnak tekintünk, hogy ne vonják el ezek a dolgok a figyelmünket. Viszont, ha nincs elképzelésünk, akkor sincs természetesen semmi probléma, mivel modern világban élünk, rengeteg segítség van a kezünkben. Az első számú az internet. Rengeteg inspiráló weboldal és blog áll rendelkezésünkre ebben a témában. Lapozgassuk, olvasgassuk ezeket, mert szinte biztos, hogy akad olyan, ami nekünk való.  Ami megtetszik, mentegessük le, hogy később vissza tudjuk nézni és le tudjuk szűkíteni a kört. Megfelelő taktika lehet akár ez is, hiszen a végén az marad csak bent, ami tényleg nagyon tetszik.

Szalon választáskor érdemes az összes lehetőséget felmérni. Érdeklődjünk a szolgáltatásaikról, díjszabásukról, választékukról. Mint minden kategóriában, itt is találhatunk erősebb és gyengébb helyeket. Ha pedig megvan a nyertes, érdemes minél kevesebb emberrel érkezni a próbálgatásra. Ennek is roppant egyszerű magyarázata van. Habár a filmekben iszonyat hangulatos tud lenni, ahogy a legjobb barátnőkkel és édesanyánkkal szürcsöljük a pezsgőt ruhapróba közben, a valóságban ez azért nem a legjobb, mert ahány ember, annyi vélemény. Könnyen eltántoríthatnak az igazitól, márpedig itt az a leglényegesebb, hogy nekünk legyen szerelem első látásra. Ami még nagyon fontos lehet egy ilyen próba alkalmával, hogy kényelmes ruhába érkezzünk. Ebbe beleértve természetesen a fehérneműt is, hiszen sokáig elhúzódhat, és senkinek nem kellemes kényelmetlenkedni, főleg nem egy ilyen döntésnél.

Ez a pont igaz a menyasszonyi ruhára is. Kíméljük meg magunkat attól, a szörnyű élménytől, hogy arra emlékezünk vissza mennyire szúrt, szorított, csúszkált a nagy napon a ruhánk.

  Akárhogy is választunk, tudjunk vele azonosulni. Elégítse ki mind a kislány, mind a felnőtt nőbeli vágyainkat, álmainkat. Ha ez igaz rá, akkor nem lőhettünk mellé. A legszebb menyasszony mindig, az aki sugárzik, és az sugárzik, aki szépnek, és szeretettnek érzi magát.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!