Mindenki álmodozik a nagy napról, azon belül is a legjobb részről, ami ebben az egészben van, a ruháról. Természetesen rengeteg alternatíva és lehetőség tárulkozik ki Győrben ennek kapcsán, hiszen jobbnál jobb szalonok várják a legizgatottabb menyasszonyokat.

Győr rengeteg pluszt képes adni mindenkinek, aki itt tervezi az esküvőjét. Hogy miért? Nem csak fantasztikusan gyönyörű helyszínekkel rendelkezik, de a barokk belváros mindenkit elvarázsol. Könnyű dolga van hát itt minden menyasszonynak, hiszen a helyszínválaszték bőven akad, ezek mellett pedig a ruhaszalonok is bámulatra méltók.

Ha bekalandozunk, a belvárosba rögtön találkozhatunk a legjobbakkal, amik előtt nem tud az ember szó nélkül elmenni. Elragadó kirakatuk csalogató mindazok számára, akik hamarosan esküdni készülnek, de talán még azoknak is, akik még nem.

Mindenképpen érdemes időpontot foglalni a ruhapróba előtt, mert ez által elkerülhetjük az esetleges hosszas várakozást és így lehetőségük nyílik egy minimum 1 órás személyre szabott tanácsadásra/ruhapróbára is. Az ott dolgozó személyzet biztosan hozzáértő szakmai tudással, ez alkalommal segíthetnek nekünk a leginkább megfelelő esküvői ruha kiválasztásában! Érdemes azonban minél hamarabb bejelentkezni, mert a késő délutáni és a szombati időpontok már hetekkel előre betelnek, ezért nem érdemes húzni-halasztani ezt a részét a dolgoknak.

A ruhapróbára mindenképp a legjobb ha, viszünk magunkkal egy pánt nélküli melltartót, mivel a ruhák többsége is az, viszont esküvői cipőre nem minden üzletben lehet szükségünk, mert sok helyen vannak „dobogók”, amelyek helyettesítik a magas sarkú cipőt. Érdemes smink nélkül érkezni, mivel az alapozó és a rúzs sajnos foltot hagyhat a ruhán. Több időt nyerhetünk akár azzal is, ha már előtte a kiválasztott szalon weboldaláról kigyűjtjük a nekünk tetsző menyasszonyi ruha modellek neveit egy kis listára és azt elvisszük magunkkal a ruhapróbára.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy egy ruhapróba általában mennyi időt foglal magában? A legtöbb szalonban ez nincs megszabva, hiszen nyilvánvalóan addig lehetünk ott, amíg megtaláljuk az abszolút tökéleteset. Nem szokott megszabva lenni, hogy csak mondjuk, kilenc ruhát lehet felpróbálni. Ez mindenképpen a türelemről fog szólni, mint az eladó, mind pedig a mi részünkről, hiszen ha belegondolunk, a rengeteg próbálásba, talán hirtelen a kedvünk is elmehet tőle. Ne felejtsük azonban, hogy meglesz ennek az eredménye, és igen kitartónak kell lennünk, ha ténylegesen ragyogni szeretnénk majd.

Elgondolkodhatunk abban is, hogy vajon megvásárolni, vagy kölcsönözni érdemesebb a ruhánkat. Ez egy érdekes kérdés, hiszen mindenki szívesen megtartaná az általa kiválasztott csodát, ám ha reálisabban gondolkodunk valójában teljesen felesleges. Mivel alapból elég nagy helyet foglal, ez már egy negatívum, azért pedig, hogy porosodjon, gyűrődjön, talán tényleg nincs értelme. Régebben nagy divat volt az utódainknak megtartani ezt a fajta viseletet, de manapság már ez sem épp lényeges kérdés, főleg azért, mert folyamatosan változik a divat, az a ruha pedig úgyis a mi igényekre lesz igazítva.

A szalonok látogatása előtt érdemes figyelemmel lenni az esetleges akciókra. A leginkább ez október és április között elérhető, bár ennek a hátránya az, hogy az esküvők többsége inkább tavasz végén és nyáron kerül megrendezésre. Valószínűleg pont ez az oka az akciók időtartamának is.

Érdeklődjünk a felől is, hogy hány fő kísérőt vihetünk magunkkal a próbára, hiszen ez a legtöbbször korlátozott. Érdemes jól meggondolni ki lesz az az egy személy, mert érdemes olyan embert választani, aki tényleg a valós, és igazi véleményét mondja. Gondolok itt arra például, hogy nem egy esetben találkoztam olyan barátnőkkel, akik irigység miatt próbálták a menyasszonyt a rosszabb ruhára rábeszélni, ezt pedig nyilvánvalóan senki nem szeretné. A férfiakat abszolút nem érdemes ilyen helyre invitálni, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy szörnyen tudják unni ezt az egészet. A legjobb, ha édesanya, testvér, vagy egy igazán megbízható barát kísér el erre a fantasztikus eseményre.

A ruha általában azon a héten kerül végső igazításra, amikor a házasságkötés is van. Érdemes ezt az időpontot jól látható helyre kitenni, hiszen ennek elmulasztásakor, nem minden esetben tud a szalon másik időpontot szolgáltatni, főleg, ha ez nyáron, a legnagyobb forgatagban van. Mindenképp érkezzünk legalább egy tíz perccel korábban a megbeszélt időpontra, és türelmesen várjunk, amíg mi következünk. Az utolsó simítások körülbelül egy órán belül készen vannak, ebbe beletartozik az utolsó méretre igazítás, és a ruha vasalása. Itt még akad lehetőség kiegészítők kiválasztására, fehérnemű vagy fátyol vásárlására.  Amint megvagyunk az igazgatásokkal, a legtöbb szalonban aznap már elvihető a ruha, ezért értelemszerűen ki kell fizetni a foglaló másik felét is. Számoljuk ezzel, hiszen roppant kellemetlen lehet, ha elfelejtkezünk róla.

   Hiszek benne, hogy minden menyasszony gyönyörű, és abban is hiszek, hogy akkor a legszebb, ha igazán ragyog. Ehhez viszont mindenképp olyan viseletet kell választani, amivel azonosulni tudunk, ami igazán illik a személyiségünkhöz.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!