Egyetérthetünk abban, hogy mennyire fontos dolog mindenki számára az esküvője. Rengeteg dolog van egy ilyen rendezvény körül, ezt igazán csak azok érthetik, akik benne vannak a szervezésében, vagy éppen túl vannak rajta. Lássuk a fontos témák egyikét, a tortát.

Manapság a fejlett és rohanó világunkban rengeteg lehetőség adódik mind arra, hogy összerakjunk egy tökéletes esküvőt. Ehhez azonban minőségi szolgáltatók, minőségi termékek szükségesek. Amiért ekkora a kereslet az esküvővel kapcsolatos dolgokra, ezért a kínálat is jócskán megnövekedett. A piacon találhatunk mindenféle eszközt arra, hogy kifogástalan legyen minden, azonban ezeknek megvan az ára is rendesen. Ha valaki ténylegesen prémium kategóriában gondolkodik, annak elég mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis elkérik az árát mindennek. Nincs ez másképp az esküvői tortáknál sem, hiszen mindenki tudja, hogy ez egy kötelező dolog minden szertartásra.

Beszéljünk kicsit e finomság hagyományáról, hiszen van neki. Kis hazánk hagyományai úgy tartják, hogy minél nagyobb és díszesebb az esküvői torta annál több gyermeke lesz az ifjú párnak, annál “édesebb” lesz a közös életük! Bizonyára erről a legtöbb ember már hallott, hiszen nem csak azért készítettnek emberek hatalmas torta különlegességeket, hogy felvágjanak vele, hanem mert rengetegen a mai napig hisznek ebben a babonában. Egy másik hagyomány, vagy babona, igazából teljesen mindegy, hogy minek nevezzük, azt említi, hogy akinek a keze van felül, az viseli majd a nadrágot a házasságban. Vigyázzunk hát erre, ha hiszünk ezekben a dolgokban. Említhetünk mást is a babonákon kívül is ennél a témánál, mert egy régi szokás szerint, ha az ifjú pár egy-egy falattal megeteti egymást az esküvői tortából, tartós lesz a boldogságuk, ezt azonban kiegészítésként, vagy nehezítésként pár helyen összekötik egy kendővel vagy szalaggal a szerelmesek kezét. Ha pedig még mindig nem lenne ezekből elég, végtelen a sor, de még egyet érdemesnek tartok megemlíteni, hiszen véleményem szerint fantasztikusan jópofa. Létezik egy kedves kis játék, miszerint a kedves menyasszony minden vendégének, vagy koszorúslányának egy szalagra felfűzött kis medált rejt el a tortába, azon belül általában vagy a két emelt közé, vagy a torta alá. A medálok mindegyike valamilyen jelentéssel bír, vagy jellemző a megajándékozott személyre. A szalagok természetesen kilógnak, és amikor a hölgyek odagyűlnek a torta köré, együtt kihúzhatja mindenki a kis meglepetését! Ha szeretnénk tehát kedveskedni valamivel koszorús lányainknak, ez egy remek ötlet erre a célra.

Ha valaki esetleg olyan gondolatot fontolgat a fejében, hogy elkészíti saját maga a desszertet, sajnos ki kell ábrándítanom belőle. Nem azért, mert nem lenne meg a kellő tehetsége, hanem azért, mert a menyasszonynak elvileg TILOS segíteni az esküvői torta elkészítésében, mert az rossz ómen, és azt eredményezi majd, hogy a házassága csak munkából fog állni. Ez pedig egy olyan dolog, amit gondolom senki nem szeretné beleszőni a jövőjében. Természetesen ez is csak egy babona, de mindenesetre az a legkényelmesebb, ha profikra bízzuk ezeknek az elkészítését.

Számtalan lehetőség létezik azzal kapcsolatban, hogy milyen tortát szeretnénk. Rengeteg íz, díszlet, forma és elkészítési mód áll rendelkezésünkre abban, hogy a tökéleteset a sajátunknak mondhassuk. Fontos azonban megjegyezni, hogy ha valaki tényleg prémium kategóriás desszertet szeretne, azt nagyon időben le kell foglalni. Ahogy már említettem nagyon megsokszorozódtak a leánykérések és esküvők, amiből az következik, hogy egyre előbb kell lefoglalni a szolgáltatókat, ahhoz, hogy egy igazán jót kifoghassunk. Akad olyan cukrász, aki elég, ha februárban bekapcsolja a telefonját, és egy hét leforgása alatt egész nyárra betelik a naptára munkával. Éppen ebből kifolyólag, azt tanácsolom mindenkinek, hogy amint lehet, csapjon le a kívánt mesterre. Azzal azonban számolni kell, hogy ez nem lesz éppen a legolcsóbb mulatság, ugyanis ezeknél az embereknél, nem kevesebb, mint három és ötezer forint körül mozog egy szelet sütemény! Ezt szorozzuk be  meghívott vendégek számával, hiszen torta rendelésnél általában egy szelet per személlyel kell, hogy számoljunk. Ha három ezer forinttal számolunk, ez egy száz fős rendezvénynél bizony háromszázezer forint körül mozog. Az ár függ általában a mérettől, az íz különlegességétől, és van ahol, az időponttól is egyaránt.

Nem kell viszont egyből megijedni, aki sokallja ezt a pénzt, hiszen akárhogy is vesszük, tényleg horribilis. Rengeteg cukrászt találhatunk, akik ugyanúgy csodálatos tortát készítenek, töredéke ennyiért. Egy átlagos cukrászdában általánosságba beszélve hetven ezer forintig bezárólag megrendelhető a finom különlegesség.

  Ami szerintem nagyon fontos, hogy az esküvőnk kapcsán ne essünk semmivel túlzásba. Nagyon könnyen áteshetünk a ló másik oldalára, és van dolog, amire érdemesebb több pénzt fektetni. Arról nem beszélve, hogy nem feltétlen muszáj sztárcukrász ahhoz, hogy finom és ízletes tortát szeletelhessünk fel a nagy napon.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!