Nincs szebb dolog annál, mint amikor két szív egymásra talál, és összekötik életüket. Napjainkban egyre gyakoribb szerencsére, és éppen ezért egyre nagyobb felhajtás követi.

Ha valakinek az életében felmerül az esküvő szó, mintha háromszázhatvan fokos fordulatot venne, és rá sem ismerhetünk az esemény napjáig. Ezen nem csodálkozik senki, hiszen hatalmas feladat és felelősség egy nagyszerű esküvőt összehozni. Olyan feladatokba csöppen az ember hirtelen, amire sosem gondolt volna azelőtt.

A rengeteg döntéshozatal egy idő után mindenkit megvisel. Egy idő után követheti az az érzés, hogy nem vagyunk már biztosak magunkban. Mindenki a tökéleteset szeretné, és mindenki meg szeretné mutatni barátainak, családjának, ismerőseinek, hogy igenis az ő esküvője a valaha volt legszebb. Nincs is ezzel baj, hiszen jobb esetben ilyen egyszer adódik az embernek az életben, és sokan kisgyermek koruk óta várják ezt a napot.

Minden esküvőben megvannak a legfőbb pillanatok, ezáltal a legfontosabb dolgok. Ilyen például a bevonulás, az igen kimondása, a menyasszonyi tánc, és a torta felvágása. Az utóbbihoz azonban szükség van egy csodálatos cukrászdára is.

Nem elég kiválasztani a megfelelő helyszínt, szolgáltatókat, ruhát és cipőt, nagyon fontos döntés ez mellett az is, hogy milyen és, hogy honnan legyen a torta. Azt gondolhatnánk, hogy ezer meg egy cukrászda létezik, szóval elhanyagolható a történet, csak, hogy sajnos ez nem ilyen egyszerű. Nem minden cukrászda képes minőségi menyasszonyi tortát készíteni, még akkor sem, ha egy szülinapra tökéleteset alkotnak. Ez itt a legfontosabb tudnivaló, amit mindenkinek meg kell jegyeznie.

Ráér a tortarendelés? Kizárt. A minőségi cukrászdákban előfordul, hogy már februárban nem tudnak fogadni több megrendelést. Számtalan olyan menyasszony akad, aki ezeket a dolgokat már évekkel az esemény előtt fixálja. Persze, akinek nem tartozik a legfontosabb tényezők közé, ne is erőltesse ezeket a helyeket, hiszen a torta szeletek ára körülbelül ötezer forint körül mozog. Nem, nem a teljes sütemény, csak egy szeletje. Ami még fontos információ, hogy vendégenként egy szeletet szokás számolni. Tehát aki a legjobbat akarja ebből a szempontból is, érdemes készítenie pénztárcáját.

Fontos lehet a megrendeléskor egyeztetni, hogy mikor lesz készen, hiszen a rendelés leadás nem egyenlő azzal, hogy másnap mehetünk érte. Ha kiszállítással kérjük, érdeklődjünk, hogy van-e a hely tulajdonában hűtőautó, ez esetben mindenképpen ragaszkodjunk hozzá. A helyszínnel is egyeztessük nagyjából a méretet, hogy legyen hely megfelelően tárolni annak elfogyasztásáig.  A meleg nyári napokon könnyen olvadhatnak, és kárba veszhetnek a felelőtlen tárolás által, ami nem éppen kellemes, főleg ha az ember egy vagyont fizetett érte.

Az íz kiválasztása talán a legfontosabb feladat. A divatos cukrászdákban egészen elképesztően nagy a választék, majdnem, hogy zavarba ejtő. Érdemesebb ilyen alkalomra kicsit különlegesebbet választani, mint egy csoki vanília, hiszen vendégeink erre biztosan emlékezni fognak, és emlegetni. A legtöbb szolgáltató a telefonos egyeztetés helyett, ezekre az alkalmakba egy próba kóstolót kínál, hogy mindenki kedvére eldönthesse, melyik az az íz világ, amit magáénak tud mondani. Így mindenki jól jár.

A díszítést általában az esküvő tematikájához igazítva az egyszerű klasszikustól az egészen extravagánsig képesek megalkotni. Az összes elképzelésünket érdemes elmondani a személyes konzultáció során, hiszen minél többet mondunk róla, annál inkább meg tudják azt valósítani. Ha nincs konkrét elképzelésünk érdemes segítségül hívni az internetet és egy pár ötletet ellesni más elképzeléseiből.

  Akárhogy is döntünk, akármit is választunk a legfontosabb, hogy ésszerű kereteken belül tegyük. Ne essünk át a ló másik oldalára a költekezéssel, csak azért, hogy lenyűgözzük a násznépet, hiszen mindig lesz olyan, akit egyszerűen nem lehet. Egy torta igazán fontos, és emlékezetes, de csak és kizárólag akkor, ha azonosulni tudunk vele és a cukrászdával.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!