Közelít a „nagy nap”.  Hófehér vagy törtfehér? Kinti vagy benti? Hagyományos vagy modern? A szokások rabja vagy formabontó? Na és a torta? Milyen legyen a torta? Egyszerű vagy különleges? Legyen az egyszerűsége a különlegessége? Milyen legyen a formája? Kerek vagy szív alakú? Netalántán szögletes? Hány emeletes legyen? Mindenki eljön, akire számítunk? Nem akarunk sem túl sokat rendelni, sem túl keveset. Inkább kevesebb legyen, vagy több? Na és az íze? Milyen legyen a díszítés? Nem lenne jó az sem, ha túl giccses lenne, de az sem, ha nagyon kopár. Megannyi dilemmával állunk szemben, ráadásul menet közben olyan eldöntendő kérdések is jöhetnek velünk szembe, amire álmunkban sem gondoltunk volna. De ez az ár egy esküvő szervezésének, senki nem várja el tőlünk, hogy minden tökéletes legyen, hiszen egy esküvő sem pergett le az idő homokjában, amely tökéletes lett volna, bakik nélkül. Legfeljebb nem beszélnek róla, hiszen mindenki azt szeretné hallani, hogy minden tökéletes volt. A végére már túl sok lesz az izgalomból, és ahogy közelítünk a nagy nap felé, egyre idegesebbek vagyunk, hogy minden tökéletes legyen, viszont a nagy napon már semmi más nem számít, csak hogy ott legyünk, és megcsináljuk.

tortadísz.jpg

3 Emeletes egyszerű fehér, szolid eleganciára utaló torta, a kiegészítők nélkül klasszikus, de a díszítéssel akár Vintage stílusú esküvői torta is lehetne. Virágok nélkül elég egyszerű lenne, na és a tetején a „love” felirat is kell hozzá. De azok a párok, akik nagyon az egyszerűség hívei, a kiegészítők, a díszítés nélkül is felvágnák.

torta dísz marcipán virágok.jpg

Marcipán virágok lepik el ezt a szögletes esküvői tortát, de lehetne akár cukormázból is. A virágok elszórtan helyezkednek el, és még a mázba is virágmotívumokat karcoltak.

tortadísz1.jpg

Habár a legtöbb esküvőre tavasszal, nyáron kerül sor, esetleg még ősszel, van, aki télen tartja, és bizony téli hangulatú tortát rendel. Az óriási hópelyhek ráhullottak a hó borította tájra, amit egy óriási fehér hó masni fog össze, ki nem eresztvén a lavinát. Egyszerűen meseszép, erről a tortáról nem hiányzik semmi, de semmi. A csúcson elhelyezkedő menyasszony-vőlegény pár helyett is hópihék üldögélnek. Erről a csendes tájról egy csendes, szolid, békés szerelem jut eszembe.

tortadísz345.jpg

Mintha a lila-fehér szívecskék tudatosan közelítenék meg a torta legtetejét, és tudatosan másznának fel a torta oldalán. Egyszerű, mégis nagyszerű.

gggggg.jpg

Most se virág, sem „love” felirat, sokkal inkább a vonalak nyernek teret, és a torta oldala kerül előtérbe. Hogy tetszik ez a rajz, festmény, képregény, akármi? Persze ez egy mese, egy Disney festmény, ha úgy tetszik, egész mást is meg lehet álmodni. Akár a szerelmes pár megismerkedésének a történetét is rá lehet mázolni.

Amint láthatjuk, minden esküvői tortának megvan a saját története. Minden szerelmes párnak megvan a saját története, a saját „love storyja”. Minden esküvőnek megvan a saját szerelmes párja, a szerelmes pároknak meg a tortája. Vagy inkább a tortához tartoznak a szerelmes párok, az ifjú házasok, vagy inkább fordítva? Egy biztos: különös gonddal kell kiválasztani nem csak a tortát, de a díszítést is hozzá. Virágzuhatag, oldalfestés, „szerelem” felirat, szívecskék, hópihék, cukormáz, marcipán.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!