Hol lelünk rá az ideális vendégkönyvre?

Rengeteg weboldalt találunk ezzel kapcsolatban, de akárcsak egy diploma bekötése esetében, itt is szembe találkozhatunk bakikkal, rosszul elkészített könyvekkel. Hogy elkerüljük a kudarcokat, érdemes az alábbi oldalak egyikét felkeresni.

Esküvőredekoráció.hu

Az oldal nem kimondottan csak vendégkönyvekkel foglalkozik, hanem mindenféle esküvőhöz szükséges kiegészítővel. Vendégkönyveik A4-es vagy A5-ös méretben készülnek és általában 70 vagy 90 lapot tartalmaznak, így egy közepes létszámú esküvőhöz pont ideálisak. Anyagukat tekintve hímzett brokátból, szaténból vagy selyemből készülnek és csipkével, hímzéssel vagy dekorkővel díszítik őket. Az egyszerű kivitelezésű könyvek ára 2.000-3.000,-Ft, míg az egyedi stílusban készített könyvek ára 4.000-5.000,-Ft.

A megrendeléshez először regisztráció szükséges, melyet pár perc alatt megtehetünk. Megrendelésünket 1-2 munkanapon belül szállítja kézhez a PDS futárszolgálat, melynek díja 1.190,-Ft. 20.000,- Ft fölötti vásárlás esetén a kiszállítás díjtalan. Természetesen átadópontjaikon személyes átvételre is van lehetőség, így a kiszállítási idő 1-5 munkanap, a kiszállítási díj pedig megspórolható. A minimum megrendelés összege 2.000,-Ft. Sajnos a webáruház esetében csak készpénzes kiegyenlítésre (utánvét) van lehetőség.

Dekorálombolt.hu

Ahogy a szlogenje is szól, minden alkalomra kínál dekorációs megoldásokat. Az oldal azért izgalmas, mert alternatív lehetőségeket szolgáltat és nem a megszokott hagyományos vendégkönyveket népszerűsíti. A megfelelő vendégkönyv kiválasztásához kattintsunk a „Dekorálom az esküvőm” fülre és görgessünk le a lap aljára. A hagyományos vendégkönyvek csak 22 lapot tartalmaznak, így nagyobb esküvők esetében nem megfelelőek, áruk pedig korántsem kedvező, hiszen akár 10.000,-ft-ot is fizethetünk értük. Ehelyett érdemes inkább pl. a képkeretet választani, amiben a házaspár fotója szerepel és minden vendég alá tudja szignálni. Hátránya sajnos, hogy rajzolni, hosszabb jókívánságot közölni nem tudunk, hisz csak nyúlfarknyi hely áll rendelkezésünkre.

Választhatunk olyan képkeretet is, amire fa csipeszek vannak applikálva, a csipeszeken pedig üzenőcetlik lógnak. Itt már lehetőség van arra is, hogy hosszabb jókívánságokat írjunk a pár részére. A kívánságüveg és a kívánságfa is hasonlóan ötletes megoldás, viszont ahhoz képest, hogy mennyire egyszerű dolgokról van szó, az áruk igencsak borsos, hiszen ezeket otthon akár mi magunk is elkészíthetjük. Ha viszont teljesen ötlettelenek vagyunk, akkor ez a weboldal a tökéletes orvosság. Megrendelésünket személyesen ingyenesen vehetjük át, utánvét (GLS futárszolgálat) esetében a kiszállítási díj 890,-Ft, a kiszállítási idő pedig 1-3 munkanap. A korábbi weboldallal ellentétben itt van lehetőségünk bankkártyás fizetésre is.

Köszönettel.hu

Ha esküvői dekorációt keresünk, akkor szinte biztos, hogy ezen a helyen rá fogunk találni. Elég csak a keresés mezőbe begépelni, hogy vendégkönyvet keresünk és igazán hosszú lista tárul elénk. Számos, a már előző weboldal kapcsán bemutatott termék is visszaköszön, viszont jóval színesebb a kínálatuk. Kedves megoldás a jókívánság-gyűjtő vászonzsák, amibe nem csak cetliket, de akár apró esküvői ajándékokat, ajándékpénzt is dobhatnak, ráadásul a Vintage stílust képviseli.A legizgalmasabb viszont a közkedvelt építőjáték: a Jenga.

Kiemelhetjük még a jókívánság kalitkát is, mely nem más, mint egy lézervágott papír madárkalitka, amibe mindenki beledobhatja a jókívánságait vagy az ajándékozni tervezett pénzösszeget.

 

Sajnos a vendégkönyvek ugyanúgy 22 vagy 25 oldalasak, így csak kisebb esküvők alkalmával tudjuk felhasználni őket. A hangsúlyt inkább a megjelenésre és a díszítésre, mintsem a funkcióra helyezik. A weboldal árai megegyeznek az előző weboldal áraival, vagyis nem a legolcsóbb. A megrendelt termékek kiszállítását az MPL végzi, melynek díja házhozszállítás és kártyás fizetés esetében 1.150,-Ft, utánvét esetében plusz 250,-Ft-ot kell fizetnünk. Csomagunkat kérhetjük postán maradó szállítással is (Postapont), így mindössze 890,-Ft-ot kell fizetnünk. Természetesen, ha csomagunk súlya meghaladja a 3,1 kg-ot, akkor a kiszállítási díj növekszik, vagyis akár 4.500,-Ft-ot is fizethetünk a kiszállításért, így jobb alaposan elolvasni a szállítási tájékoztatót, nehogy mi járjunk rosszul. Ha 30.000,-Ft felett rendelünk, akkor nincs külön kiszállítási díj. Ha raktáron lévő terméket rendelünk, akkor a kiszállítási idő általában 2-5 munkanapot vesz igénybe. Rendelésünk során mindenképpen jelezzük, hogy mikor tartjuk az esküvőt, mert a kiszállítást ez alapján ütemezik, hogy minden időben megérkezzen. A cég csak Magyarországra szállít termékeket.

Esküvőikönyv.eu

Többfajta, egyedi tervezésű könyvvel is találkozhatunk, mint a papír borítású, a hernyóselyem kötésű és a bőr kötésű. Specialitásuk, hogy a vendégkönyvhöz ugyanolyan stílusban biztosítanak esküvői meghívót, menükártyát és ültetőkártyát is. A termékeket nem az online felületen tudjuk megrendelni, hanem a készítő e-mail címére való termékkód megküldésével, melyet 6 munkanapon belül kézbesítenek, amint a mintapéldány elfogadásra került. A termékeket az MPL futárszolgálat kézbesíti, melynek költsége előre utalással 1.790,-Ft, utánvéttel pedig 2.300,-Ft. Ha a csomagot Posta Ponton szeretnénk átvenni, akkor előre utalás esetében a költsége 1.400,-Ft. 

 Ha a vendégkönyvet névre szóló borítóval szeretnénk megrendelni, akkor plusz 3.000,-Ft-ot kell megfizetnünk a készítő részére.

Ha a vendégkönyveket vendégkönyv felirattal rendeljük, akkor 8.500,-Ft-ot kell fizetnünk, ha névre szóló könyvet szeretnénk, akkor 9.900,-Ft-ot kell fizetnünk, ha névre szól az előzék, akkor 9.900,-Ft-ot kell fizetnünk, míg ha a borító és az előzék is névre szól, akkor annak költsége 11.500,-Ft. Bár az árak elég magasak, mégis talán erről az oldalról a legcélszerűbb rendelni, amennyiben egyedi kivitelezésű, személyre szóló vendégkönyvet szeretnénk. A könyvek 100 lapot tartalmaznak, így egy nagyobb esküvőhöz is ideálisak.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!