Az esküvői zenék kiválasztásakor figyelembe kell venni a helyiséget, ahol lesz a szertartás. Mindig egyeztetni kell a zenékkel kapcsolatban a hangtechnikussal. Ez azért fontos, mert ő tudja felmérni a helyzetet és persze a zenei igények kivitelezésében segédkezik.

 Manapság már rengeteg zenéhez hozzáférünk egyéb internetes platformokon.

Ezek közül, ahol leggyakrabban hallgatunk zenéket az a www.youtube.hu. Itt biztosan kedvükre válogathatnak a párok az esküvői zenéket illetően. Sok esetben a polgári esküvő előtt, alatt és után is lehetőség van arra, hogy saját válogatott zenék szóljanak a hangfalakon. A zene a hangulatot megfesti, felkészíti, átvezeti. Az a legjobb, ha tényleg tükrözi a pár személyiségét és élethelyzetét. Lentebb olvasható néhány youtube-on is megtalálható zene, ami az esküvőre kiváló választás lehet.

1. Bruno Mars – Just the way you are

A bevonuláshoz tökéletes választás, ha egy könnyedebb, lágyabb számmal szeretnénk bevonulni. Bruno-nak ez száma több milliós nézettséggel rendelkezik.

A zene arról szól, hogy a dalban szereplő férfi megtalálta a számára legcsodálatosabb nőt a földön, akin semmit nem akar megváltoztatni.

Így szereti, ahogy van. Ha kell, mindennap elmondja a lánynak mit érez. Ez a szám külön kedvez a leendő feleségnek. Hisz ki ne akarná ezeket a mondatokat mindennap hallani kedvesétől…

2. Christina Perry – A Thousand Years

Megfelelő választás lehet egy nyitótánchoz is.

A dal nagy szóérték tartalommal bír.

A nagy boldogságba kételyek nem költözhetnek be, hisz csak a szerelem és az örökkévalóság számít. Megható és egyben csodálatos az alkalomhoz illő hangulatot teremt.

3. Edith Piaf – La vie en rose

Rengeteg módon került már feldolgozásra. Az eredmény pedig mindig elragadó és csodálatos.

A szerelmes költemények egyik mérföldköve.

Egy lassú nyitótánchoz romantikus választás. Az előadásmód bájos. Kortól függetlenül elragadó lehet ez a dal. Ezt a zenei élményt átérezve a szem biztosan nem marad szárazon.

4. Alejandro Fernández – Hoy Tengo Ganas De Ti

Egy tipikus romantikus filmbe is érezhetjük magunkat.

Kitűnő egy dinamikus, szenvedéllyel teli bevonuláshoz.

A dal eszmei értékét tovább fokozza az, hogy hárfa és zenei kíséret teszi még varázslatosabbá a hangzást. Az éneklést a férfi kezdi majd a közepétől hallhatjuk a nő hangját.

5. Yiruma – River Flows in You

Ez a dal egy fenomenális zongorajáték. Elképesztő, hogy egyszerre megható, de mégis olyan lendülete van, ami nem laposítja el a hangzást.

Ehhez a dalhoz egy halálig tartó szerelem fonódik.

Benne van minden, ami kiválthatja az emberekből az érzelmeket. A szertartás belső helyiségéhez is illik ez az egyszerű, letisztult dal, de jól hangozhat akár egy kültéri környezetben is. Ez a dal az esküvő bármely szakaszában biztosítsa a hatást.

6. Peter Gabriel – Book of life


Egyszerű mégis csodálatos szöveggel rendelkezik, amely a maga módján magával ragadja a násznépet.

Legyen jó a szertartás elején kezdődő bevonulásról vagy a szertartás végén következő kivonulásról. Mindkét fázisban remek, stílusos hangzás.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!