Az ezüst egyike a világ legrégebben használt fémjének, amit ékszerek készítésére használnak. Az ezüst jele AG. Fém, ami nem fakul, inkább fényesebb lesz a hordása során. Ezüst ékszerek csillogása változik attól függően, hogyan ötvözték és polírozták. Ez lehet egy tükörfényes csillogást vagy egy lágyan fénylő megjelenés, amikor matt vagy csiszolt a felület. Az ezüst népszerű választás bizonyos féldrágakövekhez; borostyánhoz, vagy türkizhez, mivel kiemeli a gazdag színeket.

Férfi és a női gyűrű lehet egyforma, ám lehet egymástól eltérő is. 

Sok jegyespár választ egymástól eltérő gyűrűket, azaz a férfié letisztult, egyszerű, amíg a nőé díszesebb, néhány vagy sok kővel kirakott, vagy egyszerűen csak vékonyabb, mint a féri gyűrűje.

Egyre több pár dönt úgy, hogy a gyűrűpár női felébe köveket foglaljanak.

A gyűrűbe foglalt kövek nagyságát, darabszámát, formáját, színét minden esetben viselőjének az egyéniség határozza meg. A gyűrűbe bármilyen követ bele lehet foglalni, a cirkóniától kezdve a Swarovski kristályon át a gyémántig. Nyilván a gyűrű árát a benne foglalt kövek fajtája, színe, tisztasága, csiszolása és nem utolsó sorban a mérete is befolyásolni fogja.

Ha könnyen és egyszerűen szeretnéd tisztítani az ezüst gyűrűt, akkor egy üvegtálat bélelj ki alufóliával, az ezüstöt tedd a tálba, majd szórj rá 2-3 evőkanál szódabikarbónát és egy teáskanál sót. Önts rá forró vizet, és hagyd állni az oldatban az ezüstöt. A víz egy idő után elszíneződik – zavaros lesz -, az ezüst viszont olyan szép, mint új korában. Öblítsd le a megtisztított tárgyakat és puha ruhával törölgesd át. Kész is, az eredménye szavakba foglalhatatlan. 

Ha az előző módszer túl időigényes, használhatsz csak szimplán szódabikarbónát is az ezüst tisztításához otthon. Szórj belőle eleget az evőeszközre, hogy mindent befedjen, és hagyd állni 30-60 percig. Amint biztos vagy benne, hogy a rozsda eltűnt, még egyszer dörzsöld át őket egy darab konyhai papírtörlővel.

Készíthetsz keveréket is szódabikarbónával és vízzel, vagy használj sima fehér fogkrémet. Egy darab papírtörlő segítségével dörzsöld be a kencével az evőeszközt egyenletesen. Töröld át egy tiszta papírtörlővel, öblítsd le, majd gondosan szárítsd meg az ezüstöt. Újjávarázslás kész!

    Az biztos, hogy az ezüst gyűrű hű társad marad egy életen át, tehát mindenképpen megfelelő választás!

 

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!