A fehérarany egy nagyon különleges választás lehet karikagyűrűt tekintve, hiszen nagyon egyedi és elképesztően gyönyörű.

A fehér arany tiszta sárgaarany és egyéb más, fehér színű fémek ötvözete, ami lehet nikkel vagy palládium. Ettől lesz a fehér arany gyönyörű és fényes.

A legtöbb ember a nikkelre allergiás, így ha fehér arany ékszert vásárolunk, győződjünk meg arról, hogy az ékszer nem tartalmazza ezt a fémet, ebben Magyarországon segítségünkre lesz a NEHITI fémjelzése is.

A fehér arany ékszer elkészítésének utolsó fázisa a ródiumozás: ezzel az anyaggal vonják be az összes fehér arany ékszert, így a gyémánt ékszereket is.Ez adja meg például a fehér arany gyémánt eljegyzési gyűrű csodaszép fényét. A ródiumozást időről időre el kell végeztetni, hogy az ékszer csillogása megmaradjon.

A fehér aranyat gyakran kombinálják az ékszerészek más színű, de azonos karátszámú aranyakkal, így érdekes  mintázatokat lehet kialakítani, és ez a színkülönbség mindig megmarad.

Egyes gépi gyártású ékszereknél azonban előfordul, hogy a fehéraranynak látszó betét, valójában utólagosan felvitt bevonat réteg, ami idővel lekophat, vagy esetleg egy javítás során, a forrasztás, vagy polírozás hatására leválik. Ha nem szeretnénk, hogy ez megtörténjen, mielőtt megvásároljuk az ékszert, mindenképp tájékozódjuk az üzletben, hogy bevonattal vitték fel a fehérarany díszítést az ékszerre, vagy az ténylegesen egy fehérarany betét.

      A fehérarany kitűnő választás, azoknak pláne, akik nem szeretik az arany színét. Egyedi, utánozhatatlan és elképesztően gyönyörű. Érdemes körültekintően végignézegetni a nagy választás előtt, hiszen szebbnél szebb darabokat találhatunk.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!