Az események, pillanatok megörökítése életünk egyik legemlékezetesebb napján nagyon fontos. Fotós és fotó nélkül nincs esküvő, ezt mindenki tudja. Ennek a legnépszerűbb módja, hogy hivatásos fényképészt hívunk a „nagy napra”, aki már a reggeli készülődéstől kezdve kattintgatja a gépét. Jelen van a fodrásznál, a kozmetikusnál, az öltözésnél / öltöztetésnél – mert ugye a menyasszonyt öltöztetni kell, természetesen a vőlegénynél is. A vőfély és a násznép érkezésétől általában az éjféli menyasszonytáncig.

Egy profi fotós költsége egy napra 80-200.000 Ft között van. Azonban létezik egy új és trendi módja az emlékek megörökítésének, ez pedig a szelfiegép. Hogy ez mitől különleges, egyedi? A következő cikkből megtudhatjátok.

Napjainkban egyre kedveltebb és elterjedtebb a fotósarok kialakítása az étteremben, a lagzi helyszínén. Ez a szórakoztató eszköz biztos sokaknak újdonság lesz, sokakat megmosolyogtat, sokakat leköt. Biztos vagyok a legtöbben itt hallanak, találkoznak először a fotó automatával. Ez is egy módja, hogy egyedivé tegyük az esküvőt, hogy feldobjuk az est hangulatát. Külföldön évek óta nagy népszerűségnek örvend, szerencsére hazánkba is elért ez az új divat. Ma már profi cégek szakosodtak a fotóautomaták bérbe adására. Kiszállítják a helyszínre, bekötik, biztosítják a megfelelő, egyedi hátteret (ez lehet sima fehér, színes, mintás, csíkos, tengerparti…bármi, amit szeretnénk). Emellett személyes asszisztenciát is kínálnak az egyes csomagok mellé. Egy kollégájuk akár az egész este folyamán jelen van és a segítségünkre, a vendégek segítségére van. Cégenként változó, de leggyakrabban 4-6-8 órás bérlésre van lehetőség. Általában korlátlan mennyiségű kép készítését teszik lehetővé. Nem mellékesen azonnali, gyors helyszíni nyomtatásra van lehetőség, mely által egy azonnali esküvői emlékkönyv is készülhet. Kérhetünk személyre szabott layoutot, ami azt jelenti a megrendelő biztosítja egyedi cím, esemény vagy keret feltüntetését a fotókon. A gépek lehetővé teszik a képek azonnali megosztását a social mediában, így egyből népszerűvé válhat az eseményünk, egyfajta tudósító eszközként is szolgálhat, ha egyből világgá szeretnénk kürtölni a házasságkötést. Általában az elkészült képeket digitális formában is a megrendelő részére bocsátják (azért ezt mindenképp tisztázzuk előre, ne utólag derüljön ki, hogy erre nincs lehetőség vagy csak plusz felár ellenében kapuk meg a saját fotóinkat).  Érdemes a gépek mellé vicces kellékeket is készíteni, melyekkel még szórakoztatóbbá tehetjük a képeket (pl. bajusz, szemüveg, paróka, álarc). A gyerekeket garantáltan leköti a lagzin. A fél estét tuti az automata fotógép mellett fogják tölteni bohóckodással, majomkodással.

Mindenképpen úgy helyezzük el a készüléket, hogy jól látható helyen, könnyen megközelíthető legyen. Egyszerre legalább 5-6 ember is hozzáférhessen, a csoportos képek készítése miatt. Érdemes a tánctértől távolabb tenni, ha már a tetőfokára hág a buli, nehogy valaki nekimenjen, fellökje ???? Mert ha baja esik, súlyos összegeket fizethetünk érte. Ezt a szerződésben előre rögzítik. Budapest területén általában ingyenes a gép kiszállítása, a fővároson kívül bizony fizetnünk kell érte, általában 70-100 Ft/km díjat.

Az itt készült képek biztos klassz emlékek lesznek. Évek múlva visszanézve is melegség tölti majd el a szívünket, ha erre visszagondolunk. Mivel ezek a képek nagyon jó minőségben készülnek, később készíthetünk belőlük montázst, vászonfotót vagy egyedi posztert is.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!