A megfelelő cipő valóban kiváló kiegészítője egy ruhának és bár esküvői cipőid lehet, hogy eddig utódlagos szempontnak tekintetted, bizony fontos tényező egy menyasszony megjelenésében. Ezért olyat kell választania, ami nem csakhogy mesés, de megfelel minden esküvői igénynek és követelménynek. Válasszon gyönyörű menyasszonyi cipőink közül, hogy könnyen megtalálja az Önhöz illő topánt.

A választott esküvői cipő stílusát befolyásolja a ruha stílusa, a szoknyarész hossza, az Ön magassága és felépítése, valamint az, hogy szokott e magassarkút viselni rendszeresen hosszabb távon, vagy csupán csak nagyon ritkán. Összegyűjtöttünk néhány olyan tényezőt, amelyet figyelembe kell vennie az esküvői cipője kiválasztásakor.

A látható cipő…

Ha lábfejed jól kivehető a ruha alól, akkor mindenképpen olyan cipőt kell választanod, amely jól illeszkedik a ruha stílusához is. Az első lépés tehát, hogy meghatározzuk a ruha stílusát és azzt, hogy milyen cipők jöhetnek hozzá szóba. Például, ha ruhája tea-lenght típusú, akkor a balett cipők, illetve a nyitott sarkú cipők kifejezetten jó választás lehetnek. Mindenképpen érdemes a cipőt a kiválasztott ruhához próbálni, de legalábbis az ékszerekhez, amiket viselni fog esküvője alkalmával.

A nem látható cipő…

Ha senki sem látja a lábad, akkor valószínűleg nem fog azzal törődni azzal, hogy hogy a cipője tökéletesen megfelel-e a ruha csipkeszínéhez, avagy sem. Ez azt jelenti, hogy Önnek lehetősége van olyan cipőt választani, amely praktikusabb és kényelmesebb lehet, ahelyett, hogy valami olyat viselne, amely tökéletesen illeszkedik, de hosszú ideig viselve már kényelmetlennek bizonyul. Amire azonban ebben az esetben is ügyelnünk kell, hogy bár nem feltétlenül fog a figyelem középpontjában lenni végig a lábunk, azonban lehetnek olyan esetek, amikor bizony megvillan a cipő a ruha alól. Ezért érdemes olyan színeket használni, mint a bőrszín, a tan, az elefántcsont, a fehér, a pasztell árnyalatok, úgy, mint rózsaszín, levendula vagy esetleg a babakék. Ezek mindig biztonságos választások. Ha azonban nem nagy rajongója az éjszakai táncnak, és annak valószínűsége, hogy bárki megláthatja a lábát meglehetősen csekély, akkor mindig válasszon kényelmes sarkú cipőt.

Színt az életébe…

Ha színt szeretne hozzáadni a menyasszonyi megjelenés varázslatossá tételében, erre nagyszerű módja az, ha új színt visz cipőjébe. Sok menyasszony menyasszonyi cipőjét használja annak érdekében, hogy megkapja a „valami kéket”, ám sok más szín közül is válogathat. Például választhat olyan színt, amely megfelel a virágainak, vagy esetleg a koszorúslányok ruháinak, de akár az esküvői színsémához illőt is. A fémes színek, mint például az arany, az ezüst, a rózsaarany és a réz kiváló vizuális hatást gyakorolhatnak, ha ellentétben állnak a fehérekkel, mindemellett nagyon elbűvölő elemet adhatnak ruházatának.

Sarok, vagy lapos?

Ez teljes mértékben Önön múlik, de számos tényezőtől függ. Azonban ennek eldöntéséhez válaszolnia kell magának pár kérdésre. Kényelmes Önnek a magassarkú cipők viselete? Hol lesz tartva az esküvő? Mert ha esetleg homokos részen, vagy földes részen, nem érdemes magassarkút választani, hiszen könnyebb az besüllyedés valószínűsége. Azonban ha köves részen kell sétálni a menyasszonynak ott sem egyszerűsíti meg a helyzetet a magasabb sarok, illetve a viszonylag csúszós felületeknél is ódzkodni kell tőle. A harmadik kérdés, amire válaszolni kell, az az, hogy: Magasabbnak akar tűnni, vagy nem akar pár plusz centit a magasságához hozzátenni? Azonban mind a két stílusú cipő működhet és a válasz tényleg csak magán múlik.

A lábak megnyújtása…

A rövidebb lábakkal rendelkező menyasszonyoknak el kell kerülniük a bokahevederekkel rendelkező cipőket, különösen akkor, ha a heveder meglehetősen vastag. Ez a cipőstílus a lábát sokkal rövidebbé teheti. Az 5-7 cm magas sarok mindig jól jövő extra magasságot biztosíthat.
Ami fontos: Ne feledje, bár csábítóak lehetnek az egyre magasabb sarkú cipők, azonban aki nincs hozzászokva, akkor a különleges napot a fájó lábak bizony elronthatják. Ha Ön elég magas és nem érdeki a magasságának növelése, a gyönyörűen díszített lapossarkú cipők remek lehetőséget nyújtanak. Ha azonban nem akar lapossarkú visleni, akkor egy kicsi sarok, például egy cicasarok is jól tud kinézni úgy, hogy csak egy nagyon minimális extra magasságot fog neked adni.

Tippek és trükkök

  • Ne az esküvő napján viselje először a cipőjét. A nagy nap előtt bizony tartson magának 10-20 perces sétákat otthonában, a cipőben, hogy az kellőképpen betörjön, és ne okozzon kellemetlenséget esküvőjekor.
  • Tartalék pár! Bizony jó, ha nem marad ki az „esküvői túlélőcsomagból” egy tartalék cipőpár, hiszen így mindenféle kényelmetlenséget meg lehet úszni.
  • Táncsegédlet! Az sem árt, ha készítünk el magunknak zselés talpbetétet és esetleg sebtapaszt, hogy felhőtlenül lehessen egész este táncolni.
  • Ha készítteti ruháját, akkor minél hamarabb szerezze be esküvői cipőjét, hogy biztosan kényelmes legyen és illjen a ruhája fazonjához és stílusához.
Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!