Egy esküvő mindig rejtély, hogy miképp fog zajlani. Minden simán fog menni, vagy esnek kisebb bakik? Nagyon sok nő, már kislánykorában elkezdi tervezgetni esküvőjét, talán még el is játssza a nagy pillanatot, de az is előfordul, hogy csak a napja előtt kezdi el foglalkoztatni a gondolat, hogy vajon hogy is kellene zajlania. Egy jó esküvő előkészítése nagyon sok szervezési feladattal jár. Viszont az ördög a részletekben rejlik. Bízza ránk a kis dolgokat, hogy Önnek csak a nagyobb feladatokkal kelljen foglalkozni. Válasszon legszebb és legpraktikusabb gyűrűpárnák közül!

A saját esküvőnk az, amelyet, amíg élünk, nem felejtünk. A csodálatos nap, amikor életünk párja elé vonulunk a gyönyörű ruhánkban és életünket összefűzzük. Egy esküvő, mint már említettem rengeteg szervezési feladattal jár, de akármennyire is törjük magunkat, mindig történhetnek kisebb bakik. Nem indul el a bevonuló zene, megbotlunk a szőnyeg szélében, leejtjük az első tortaszeletet stb. Vannak dolgok, amik akármennyire is felkészültek vagyunk, akármennyit is telefonálgattunk az ügy érdekében, félresikerülhetnek.

Nem is gondolnánk, hogy mennyire fontos a jó gyűrűpárna kiválasztása. Ugyanis történt nem olyan régen, hogy az egyik barátnőm anyakönyvvezető és egy esküvői ceremóniát tartott. A párral való egyeztetés során a párnak nem volt gyűrűpárnája, ezért felajánlotta a hivatal gyűrűpárnáját. Kevésbé volt álomszerű, de mivel a pár nem akart ezzel különösebbképpen foglalkozni, úgy döntöttek, hogy megelégednek ezzel a „kölcsönnel”. Eljött a nagy nap, a menyasszony gyönyörű, a vőlegény fess, a kis koszorúslány elragadó és a násznép szépen felöltözve várta a nagy bevonulást. Elindult a zene, a menyasszony elindult vőlegénye felé, a kis koszorúslány pedig hűségesen hozta a gyűrűtartó párnát. A ceremónia zajlott, csillogó szempárok mindenhol. Azonban eljutott odáig a szertartás, hogy a fiatalok kimondták a boldogító igent és már csak a gyűrűfelhúzás volt hátra. De hopsz, csak egy karika volt a gyűrűtartó párnán. Eljött a pánikolás ideje. Szegény kis koszorúslányka váltig állította, hogy ő volt a gyűrű(k) őrzője, azonban rá csak egy karikát bíztak és ő ugyan el nem hagyott egy darabod se. Nos, innentől vált kellemetlenné a helyzet. Tűt a szénakazalban. Hirtelen a teremben mintha a násznép inkább törpékből állt volna, elkezdte pásztázni a terepet. Székek alá másztak, szőnyeget emelgettek, már csak a fémkereső hiányzott a helyszínről. Mondanom sem kell, hogy mennyire feszéjezett mindenkit a reggel még jó ötletnek tűnő, szűkebb csinos ruha, a keresés alatt. Szerencsére a gyűrű előkerült. Azonban a pillanat varázsa nem igazán. Természetesen mindenki mosolygott az eseményen, de kevésbé lett meghitt az esküvő így, mint a pár gondolta, vagy szerette volna.

Tehát a tanulság az az, hogy ha gyűrűpárnáról van szó, ne fukarkodjunk jó gyűrűtartó párnát venni. Nem nagy kiadás, de annál hasznosabb, ha nem szeretnénk mi is így, vagy hasonlóképpen járni.

De milyen gyűrűtartó típusok vannak, és mire ügyeljünk kiválasztásakor?

A történetből tanulva a legcélszerűbb olyan gyűrűtartó párnát választani, amin lehet valamilyen módon rögzíteni a gyűrűket. Ennek több típusa van.

Az első a megkötős. Ebben az esetben a gyűrűket a tartópárnához általában szebb fonallal, vagy szalaggal masnisan kötik hozzá, ez egy elég stabil megoldás, azonban nem mindenkinek tetszik, életük nagy napján nem mindenki szeret közönség előtt kötögetni.

A második a lefűzhető. Ebben az esetben a gyűrűket fonallal, cérnával, vagy szalaggal le tudjuk fűzni úgy, hogy nem gurulnak el míg a pár fel nem szeretné őket húzni egymás ujjára, azonban amikor le szeretnék venni a párnáról, azt könnyedén megtehetik.

A harmadik verzió az ékszeres doboz effektus. Ebben az esetben kétféle megoldás van. Az egyik, amikor a párnába egy kis ékszertartót varrnak és abba lehet bedugni a gyűrűket, ennek teteje olykor nyitott, olykor zárt. A másik eshetőség, amikor maga a párna van úgy kialakítva, illetve megvarrva, hogy a gyűrűket élüknél bele lehessen tenni.

Azonban nem mindenki ragaszkodik a fixálható gyűrűtartó párnákhoz. Természetesen ez sem gond, azokból is vannak olyanok, amelyek valamilyen peremmel vannak ellátva, érdemes inkább ezt a verziót választani.

A másik amire nagyon oda kell figyelni, hogy stílusban menjen a menyasszonyi ruhához és a dekorációhoz. Lényeges kis eszköz, azonban nem szabad, hogy az legyen a középpontban, ezért érdemes az erősebb színű gyűrűtartó párnákat mellőzni, hacsak nem az esküvői téma is erősebb színeken alapszik, mert ott például egy lágyabb babarózsaszínű szatén gyűrűpárna elég érdekesen mutat.

A jó gyűrűpárna kiválasztása tehát szükségszerű lépés az esküvőnk tervezésekor. A lényeg az, hogy a pár mindkét tagja elégedett legyen vele és nagy boldogságban éljenek életük végéig!

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!