Hogy virágozzon az esküvőd: Virágok az esküvőn

Hajlamosak vagyunk nem túl nagy figyelmet fordítani az esküvőnkön megforduló növényekről, holott a legtöbb fotón például a menyasszonyi csokor is látszik. Tudtad, hogy régen még a vőlegény választotta és adta át a csokrot menyasszonyának a Nagy Nap elején? Mára már ez a szép szokás sajnos kezd elhalványulni, mert igyekszünk mindent úgy összeállítani, hogy harmónia uralkodjon ennek a kategóriának a részleteiben is, illetve mindent próbálunk olyan alaposan kiválasztani, hogy összhangban legyen a főasztal virágdekorációja a csokorral, a vőlegény kitűzőjével, de még az esküvői autó díszítésével is. Ha nem vagy ennyire „görcsös szervező” típus, nyugodtan bízd rá a vőlegényedre a virágok kiválasztását, de legalábbis a csokrodat mindenképpen!

Kezdjük egy kis illemtannal-érdekességképp, mert remélhetőleg a virágosod tudja, hogy tíz szál alatt páratlan számú szálból kell csokrot kötni, tíz szál felett már nincs erre vonatkozó szabály.

A nagy érdekességek azonban még csak most következnek. Íme, egy kis szín- és növényhatározás; azaz melyik szín vagy virágfajta milyen jelentéssel bír? Gondolom a vörös rózsa-szerelem kombinációval nem mondtam újat, de az már elképzelhető, hogy az újdonság erejével fog rád hatni, hogy a fehér rózsa jelenthet nagyrabecsülést, alázatosságot, ártatlanságot, titoktartást és csendet is. Bár szegény sárga színnel szemben fennáll az a sztereotípia, miszerint az irigység színe, de a sárga rózsa például örömöt és vidámságot jelképez, így kiváló helye van az esküvőtökön. Érdekes ellentmondásba ütközhetünk a szegfűvel szemben, hiszen a szeszélyesség és egyben a komoly szerelem virágának tartják- ha e virág mellett döntötök, remélem, az utóbbi miatt. Ha kecsességedet akarod megerősíteni, válassz rózsaszín rózsát a csokrodba, ha pedig nőiességedet, akkor tulipánt, hibiszkuszt, vagy levendulát!

Ha számodra sokat jelentenek ezek a háttérinformációk a virágokkal kapcsolatban, akkor semmiképp ne válassz gardéniát (titkos szerelem), cikláment (lemondás, búcsúzás), dáliát (változékony érzelmek), bazsalikomot (gyűlölet), vagy liliomot (kacér nő). Ugyanakkor tökéletes választás lehet a házastársi szerelem, a hűség jelképe, a borostyán, vagy a mirtusz, mely szintén a szerelem jeleként szerepel a virágok társadalmában. Babilonban ez a virág volt az ünnepek dísze, a görögség Aphrodité virágának tartotta. A tisztaság és a tiszta szerelem szimbólumaként lett belőle sok-sok menyasszonyi koszorút alkotó virág. Tehát nem csak a csokrok, hanem fejdíszek és más kiegészítő elemek elengedhetetlen kelléke is lehet. A mirtusz mellett szintén a házasság virágának tartják a narancsvirágot.

Az egyszerűbb, nem túl hivalkodó csokrokban csodásan mutat a búzavirág, mellyel azt közvetíted, hogy tiszták a gondolataid, azonban a bogáncs mellett ne tedd le a voksodat, mert ez a szigorúság, önsanyargatás növénye.

Az amarillisszel üzenheted azt, hogy „Büszke vagyok rád, arra, hogy ismerhetlek!”, a fréziával pedig azt, hogy „Mindig megbízhatsz bennem.”, így akár ezekkel a kísérőüzenetekkel kedves szülőköszöntő ajándékok is válhatnak belőlük. Személyes kedvencem a bazsarózsa, mely – mint utólag kiderült számomra- konkrétan azt üzeni: Boldog házasságot, sok boldogságot! Kedves egy élőlény, nem igaz?

Ha pedig ezek közül sem tudnál választani, akkor keress meg minket és összekötünk a megfelelő szakemberrel, aki készségesen segít mindenben. Igazi vezérfonál lehet ez a bódulatos illatok között!

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!