Legalább egy héttel a fotózás előtt elkezdődik ez a felkészülési időszak. Élvezni fogod minden percét, hiszen arról szól, hogy minél egészségesebb legyél testben és lélekben egyaránt. Kövesd nyomon a tanácsainkat, hogy minden a legtökéletesebben működjön a fotózás napján!

Irány a kozmetikus!

Egy kis hámlasztás, pórusok tisztítása és még a szemöldök igazítása is bőven belefér. Mindenképp egy héttel a fotózás előtt látogasd meg a kozmetikusodat, hogy megnyugodjon a bőröd a fotózásra. Így semmi esélye nem lesz a pattanásoknak, hogy belepiszkáljanak a tökéletesre tervezett fotózásodba. A bőröd friss lesz, üde és ezáltal a smink is biztosan a legjobb vonásaidat fogja kihangsúlyozni.

Tilos a fotózás előtti három napban napozni vagy szoláriumozni!

Tudod mi az oka? A túlzott szolárium és/vagy napozás foto allergiát okozhat, amit még fénykiütésnek is nevezünk. Ezt az UV sugárzás váltja ki, ám az hogy hogyan alakul ki, az szinte teljesen ismeretlen. Ezek a tünetek 1-3 nappal a szoláriumozás vagy a napozás után jönnek ki a bőrön viszkető és égő kiütések formájában. Ezek a kiütések sajnos elég lassan múlnak el, így ezért érdemes betartanod a minimum 3 napos szabályt.

A fotózás előtti maximum 24 órában menj fodrászhoz!

Ez abból a szempontból fontos, hogyha például igazíttatsz a fazonon és mellette éppen hajat is festetsz, akkor elkél az a 24 óra. Meg kell nyugodnia a festés után a fejbőrnek, el kell tüntetni az esetleges maradék hajfestéket. A lényeg, hogy a közérzeted és a megjelenésed is természetes legyen, ehhez a hajad is sokszorosan hozzájárul. Ha csak nem pont az ellentettje a célod.

Pihenj sokat!

Semmiképp ne úgy gyere a fotózásra, hogy nagy karikák éktelenkednek a szemed alatt vagy a bőröd szürke az álmatlanságtól. Hiába lehet ezek többségét sminkkel eltüntetni, az ember arcán és testtartásán akkor is meglátszik, ha fáradt vagy esetleg álmatlan éjszakája volt.

Ne legyen rajtad smink!

Maximum arcápolót használj, ne sminkeld ki magad aznap. A legjobb, ha tiszta a bőröd és friss, hiszen azzal a legjobb dolgozni a sminkmesternek, akit megbíztál az esküvődre is. Tiszta arc, egységes smink! Ez egy fontos szabály!

Semmiként se fogyassz alkoholt se kávét!

Mint írtuk, minden, de tényleg minden meglátszik az arcon. Ez így van a kávéval és az alkohollal is, amelyek nagymértékben befolyásolják az arcbőr színét, kihangsúlyozzák a legapróbb bőrhibákat is. Szóval, ha azt szeretnéd, hogy minden a legcsodásabb keretek között működjön, akkor ezeket kihagyod az utolsó 24 órában!

Ne hagyj ki egy étkezést sem!

És ezt nem viccből írjuk! Minden étkezést tarts be, megfelelő mennyiségű kalóriát vigyél be a szervezetedbe, hiszen a fotózás nem egy két perces elfoglaltság. Rendesen meg kell reggelizned és ebédelned is hozzá, mert rengeteget kell állnod, pózolnod, ezek több órás igénybevételt jelentenek.

Mindenképp tárazz be ezekből a fotózásra!

A fotózás alkalmával több kiegészítőre lesz szükséged a különböző megjelenésekhez, így ne hagyd otthon a váltócipőt, az ékszereidet és a tökéletes fehérneműt sem, amely nem akadályozza a fotózást! Hozd magaddal a legkarakteresebb ruhádat, amelyet mindenképp viselnél a fotózás alatt! Az sem hátrány, ha felkészülsz egy kis harapnivalóval és vízzel is, ha mégiscsak elfelejtenéd az utolsó szabályt!

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!