Mindenki életében eljön a sorsfordító esemény, amikor megkérik a kezét. Ilyenkor feje tetejére áll a világ, és hirtelen hatalmas nehézségnek tűnik az egész felhajtás az esküvő körül. Nem kell bepánikolni, feltehetően mindenki így érez ebben az időszakban, a lényeg, hogy próbáljunk mindent pozitívan felfogni.

Rengeteg dologra kell összpontosítani egy esküvő szervezésekor. Mindenkinek nagyon fontos, hogy klappoljon a dekoráció, a díszlet, a vacsora, a zenekar, a fotós és a vendégek is fantasztikusan érezzék magukat. Mégis sokszor hajlamosak vagyunk elfelejtkezni a lényegről, magunkról. Ez az esemény rólunk szól, a mi életünket pecsételi meg, így minden körülmények között azt tartsuk szem előtt, hogy mi boldogok legyünk.

Bizonyára a legtöbb embernek az egyik legfontosabb szempont a nagy napon a viselet. Mégsem olyan egyszerű ez, mint azt legelőször gondolná az ember. Nézzük is meg, hogyan érdemes ruhát választani.

Első sorban azt tanácsolnám, hogy mindenki gondolja végig, mi az, ami a legközelebb áll szívéhez, stílusához, ízléséhez. Gondoljuk át milyen legyen a hossza, a fazonja, a színe. Rengeteg lehetőségünk van. Lehet hófehér vagy csont fehér, de akár bármi más. Habos babos, vagy testhez simuló, esetleg A vonalú. Csipke vagy szatén, selyem vagy pamut. Istenigazából bármi lehetséges, ha el tudjuk, azt képzelni.

Vegyük figyelembe a természeti adottságokat is. Ez rettentő fontos, hiszen nem egy menyasszony szúrta el ennél a pontnál a megjelenését. Molettebb alkatra ne erőltessük mindenképp a testhez simuló verziót, viszont a habos babos csodák fantasztikusan tudnak állni egy ilyen kiállású hölgyön. Ha magas vékony testtel áldott meg a sors, érdemes a magas sarkú cipőt kerülni, és valami szép hosszú fazonú ruhát választani. A háromnegyedes megoldás legyen a tiltólistán inkább. Az alacsony hölgyeknek viszont épp az ellenkezője az, ami előnyös lehet, egy megfelelő cipő kiválasztása telitalálat minden esetben. Ha nagyon ragaszkodunk a hosszú fazonhoz, érdemes elöl rövidít  ettet választani.

Érdemes a ruhát az esküvő tematikájához igazítani. Egy hagyományos népi esküvőn tökéletes választás lehet egy szép kalocsai mintával ellátott kreáció, ellentétben egy modernebb esküvővel, ahol inkább a letisztultság lehet megnyerő. Próbáljunk meg az alkalomhoz illően öltözni.  Vegyük figyelembe a meghívottak listáját is, úgy válasszunk, hogy az senkivel szembe ne hozhasson kellemetlenséget.

Nagy dilemma szokott lenni még a menyasszonyok körében, hogy kell e fátyol, avagy sem. Véleményem szerint ez mindenkinek a saját döntése, bár mivel ebből is ezer meg egyfajta variáció létezik, mindenképp érdemes a ruhához próbálni. Ha tele van a viseletünk tüllel, akkor nem biztos, hogy egy hosszú fátyol jól fog mutatni hozzá. De ha egy testhez simuló, szaténozott ruhát választunk, ahhoz például álom szépen tud párosodni, amit még egy kifinomult konty tud igazán megkoronázni.

Mindenkinek el kell dönteni, hogy mit szeretne magából mutatni menyasszonyként. Inkább egy hercegnős oldalát hangsúlyozza, vagy esetleg nőiest? Persze, ezzel nem azt mondom, hogy egy nagy rakott szoknya, nem elég nőies, de általában a letisztultabb verziójukra szokták ezt a jelzőt akasztani. Mindkét stílus csodálatos, és megállja a helyét, a lényeg, hogy tudjunk vele azonosulni. Vigyük bele ezáltal a ruhaválasztásba a személyiségünket, hiszen ez az egyetlen módja.

Ne tápláljunk rossz érzéseket akkor se, ha nincs elképzelésünk egyelőre ezzel kapcsolatban. Szerencsére számtalan forrás létezik arra, hogy összegyűjthessük azokat, amik tetszenek. Megfelelő lehet erre például néhány esküvői magazin, esetleg inspirációs weboldal, mint a Pinterest, vagy egy külön erre a célra létrejött blog is. Számtalan szuper ötletet vehetünk kölcsön. Inspirálódhatunk kedvünknek megfelelően. Érdemes erre rászánni egy délelőttöt vagy délutánt, de ha ez sem elég, akár egy egész napot is. Fogjunk egy finom teát, és vágjuk ki, mentegessük le mindazt, ami megragadta figyelmünket.

Ha tisztán szeretnénk látni gondolatainkat, akár nevezzünk ki erre a célra egy külön füzetet, ahova az összes ötletünket és vágyunkat leírhatjuk. Csinálhatunk esetleg egy olyan oldalt is, ahova azokat a dolgokat jegyzeteljük, amiket teljesen kizártnak tartunk. Sokkal egyszerűbbnek tűnhet ezzel az apró trükkel az egész feladat.

Mielőtt útnak indulnánk a legjobb szalonok felkutatására, érdemes körültekinteni az interneten az egyes akciókról, esetleg kínálatokról. Olvassuk el az adott üzletről írt véleményeket, értékeléseket, hogy maximálisan képben lehessünk mindennel. Természetesen, ha valami rossz értékelést kapott, nem kell rögtön kizárni, hiszen valószínűleg a vezetőség már tett a panasz ellen.

  Akkor tudunk igazán ragyogni, ha a magunkénak érezzük a viseletünket. Minden értelemben. Ezért tanácsolnám, hogy a ruha próbákra egy olyan embert, akiben igazán megbízunk, hívjunk el magunkkal. A hangsúly az egyen van, és nem hiába. Minél több ember, annál több vélemény, ami meginogtathatja a saját ízlésünket. A legfontosabb, hogy nekünk első látásra szerelem legyen, és nyugodtan tudjunk igent mondani a ruhára.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!