Ha esküvőt tervez, akkor már valószínűleg Ön is alig várja, hogy eljöjjön a nagy nap. Ekkor már leszerveztük a helyszínt, az ételt, az italt, a dekorációt és minden mást is. Eljöhet az a pillanat, amikor már csak „hátra kell dőlni” és élvezni az esküvőt. Azonban ekkor jön az igazán izgalmas rész az esküvői ruhát illetően. Kiválasztjuk azt a ruhát, amiben igazi hercegnőnek érezzük magunkat, de az igazi szembesülés akkor következik, amikor életünk legszebb napját végi ugyanabban a ruhában kell eltöltenünk.

Tehát jöjjön az, hogy mit lehet és hogyan a menyasszonyi ruhában.

Mosdó vs. Menyasszonyi ruha

Ruhapróba

A ruha kiválasztásakor ajánljuk, hogy mindenképpen próbáljon meg benne leülni, táncolni. Nem szabad a véletlenre bízni ezeket az dolgokat, hiszen ha bármelyik is kényelmetlen vagy kellemetlen a ruhában, akkor sajnos másikat kell választani, hiszen lényegében egész nap a ruhában kell tennie-vennie.

Menni kell 1 – Gondolkodjunk előre

Több opció is lehetséges. Az egyik az a ruha levétele. Azonban ez sok kellemetlenséget okozhat, hiszen a legtöbb ruhának rengeteg gombja és akasztója van, amivel kész procedúrává válik a mosdó meglátogatása és nagyon hosszú időt vesz igénybe.

Menni kell 2 – Tölcsér

Lehetősége van esetleg tölcsért használni. Ezeket leginkább fesztiválokra gyártják, azonban tökéletes segítség lehet az esküvői ruháknál is. Így nem kell kifejezetten azzal bajlódni, hogy hogyha például széles a szoknyája a ruhának (gondolunk itt például a hercegnő stílusú ruhákra), akkor mégis hogyan fog bepréselődni egy szűkebb mosdóba, ott pedig még megfordulni és egyéb problémákkal megküzdeni.

Menni kell 3 – Nagy bevásárlótáska trükk

Lépései:

  1. Fogjon egy nagy bevásárlótáskát!
  2. Vágjon a táska aljának közepére egy lyukat, de csak óvatosan, mert nem lehet túl nagy a lyuk, inkább később szélesítse ki!
  3. Lépjen mindkét lábával a zsákba!
  4. Tegye egy-egy vállára a bevásárlótáska egy-egy fülét! Ekkor még valószínűleg a csípője még nem fog beleférni. Éppen ezért óvatosan nagyítsa a lyukat egészen addig, amíg a csípője tökéletesen bele nem illeszkedik!
  5. Voilá! Vigye el esküvőjére a táskát, és ha hívja a természet, csak annyi a dolga, hogy belelép a bevásárlótáskába, ruhájának alját beleteszi, és szépen felhúzza, a füleit pedig a vállaira akasztja. Így nem csak, hogy a ruhát nem koszolja, de még marad szabad keze is.
Menni kell 4 – A bizalmasok fontosak

Bizony, ha úgy gondoljuk, hogy nem fog menni egyedül a ruha elhelyezése, akkor kérjük meg barátnőnket, anyukánakat, hogy segítsen nekünk.

Tartalékok

Ilyenkor mindenre érdemes felkészülni. Ezért mindenképpen érdemes vinni pluszba pár dolgot. De miket is rejtsen a táska?

Cipő

Ajánlott az esküvő előtt a vadi új cipőt lehetőleg betörni, napi 10-15 perc viseléssel, hiszen borzasztóan fel tudja törni a lábat. De előfordulhat, hogy sem elég. Ezért érdemes vinni egy másik, kényelmes cipőt is, hogy hajnalig mehessen a tánc. De egyéb okból is érdemes egy pót-cipőt is vinni. Méghozzá azért, mert az ördög nem alszik és akár a cipő el is szakadhat. Bár ne történjen ez meg, de jobb rá felkészülni, mint pánikba esni a helyzettől.

Sebtapasz

Ha a cipő feltöri a lábat, akkor nem biztos, hogy elég az új cipő felvétele ahhoz, hogy komfortosan érezzük magunkat. Ilyenkor sok kellemetlenségtől megóvhat minket, ha van nálunk egy sebtapasz. De valójában bármi történhet, amihez jól jön egy sebtapasz. Ez a tárgy a sérülések gyorskötözője.

Fehérnemű

Érdemes ebből is egy pót-darabot vinni, hiszen a legtöbben új fehérneműt használnak a nagy napon. Ez egy csodálatos szokás, azonban sok meglepetéssel járhat. Mivel a fehérneműk is olyanok, mint más ruhadarabok, a méretei gyártótól függően különböznek és lehet, hogy rövidtávon kényelmes, de hosszabb távon kiderülhet, hogy túl kicsi, vagy túl nagy. Másrészről pedig az új fehérnemű, új anyag a bőrnek és akár allergiás viszketést, ami valljuk be elég kellemetlen lenne pont a nagy napon.

Harisnya!

Mindenképpen érdemes vinni plusz harisnyát, vagy combfixet, hiszen sajnos ezeknek a daraboknak rossz szokása akkor kiszakadni, ha éppen nem tudunk a szakadt látvány ellen tenni. Tehát jobb félni, mint megijedni, mert bár matematikailag nem bizonyítható, de tapasztalatból beszélvén, kisebb rá az esély, hogy kiszakad, ha van helyette pót. Mitöbb, érdemes ebből akár 3-4 darabot is elrakni.

Apró varrókészlet

Érdemes elrakni egy tűt és fehér cérnát is, mivel ki tudja, bármi megtörténhet. Akár egy gomb megadhatja magát, vagy gyöngy, netán egy rossz mozdulat és a varrás mentén kellemetlen kis lyuk keletkezhet. Ez ellen fel kell készülni, mert tönkreteheti a nagy pillanatokat.

Zsebkendő

Még ha nem is érzi magát érzékeny típusnak, nagyon jó döntés magával vinni egy pár zsebkendőt. Mert akármilyen erősek is vagyunk, ezek gyönyörű, de nagyon érzelemteli pillanatok és bizony egy-egy kőszív is megtörhet ilyenkor. Illetve, mivel ismert a mondás, miszerint „minden erős nő mellett egy romantikus férfi áll”, nos, talán nem is kell tovább ragoznom.

Smink-szett

Ha már elérzékenyülésről volt szó, nos, ha mégis megtörténik, akkor jó, ha van nálunk egy kis alapozó, szempillaspirál, szemhéjpúder és fültisztító. De hogy egész este tökéletesen fessünk érdemes elrakni a használatban lévő rúzst is, illetve egy kevés hintőport.

Legyen tánc!

Ha nagy táncolást tervez az esküvőn, mindenképpen olyan ruhában érdemes gondolkodni. A menyasszonytánc gyakorlásakor érdemes az utolsó pár próbán már az esküvői ruhában lejteni. Vagy ha ragaszkodunk hozzá, hogy szerelmünk ne lásson benne, akkor legalább az abroncsot magunkra venni, hiszen úgy érezzük igazán, hogy mekkora terünk van a mozgásra. Illetve ha nagy bulizósak vagyunk és szeretnénk sokat táncolni, jó kerülni a hosszú uszályú ruhákat.

Egy esküvő sok meglepetést okozhat, azonban érdemes előre felkészülni sok mindenre, hogy ezek a meglepetések inkább pozitív élmények legyenek, mintsem bosszantó apróságok, amik beárnyékolják az esküvőt.
Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!