Mindenki igyekszik a lehető legolcsóbban hozzájutni a karikagyűrűjéhez, és ez érthető is, éppen ezért érdemes figyelni az aktuális akciókat, hiszen rengeteg pénzt spórolhatunk meg ez által. 

Karikagyűrű választás előtt érdemes alapos túrát tenni a különböző ékszerboltokban!

Meg fogtok döbbenni a különbségen! Viszonyítási alapként szolgáljon a gyűrűk súlya/ár aránya (grammban). A „plázás gyűrűk” árai akár a 12 000-14 000 Ft-ot is elérheti az arany grammonkénti ára. A kisebb ékszerboltok már szolidabb 10000-11000 forintos áron számolnak, míg az interneten akár 9 000-10 000 forintért is megtalálhatjátok ugyanazt a terméket! 40 000-50 000 Ft-ért már gyönyörű gyűrű párok vannak! Persze az árakat az egyediség, a drágakövek száma/mérete felturbózhatja, de akkor is tessék számolgatni.

Ha körülnézünk, az interneten rengeteg akcióval találhatjuk szemben magunkat. Ugyanazt a minőséget kifoghatjuk sokkal jobb, akciós áron. Mindenképp érdeklődjünk a garanciáról, a jótállásról, és járjunk nyitott szemmel, hiszen mindig van valamiféle akció. 

Bár hajlamosak vagyunk karikagyűrű-választáskor csak az esztétikum alapján dönteni, érdemes figyelembe venni az anyag és a forma tulajdonságait is. Használat során derül ki ugyanis, mennyire lesz tartós a választott darab. A kezünk is változik az idő során, nem ritka, hogy évek múlva hozzá kell idomítani a karikagyűrűt az ujjunkhoz, ami köves gyűrűk esetében kockázatos vállalkozás, hiszen nyújtás során könnyen kipattanhat a kő.

Mindennapi viseléshez strapabíró ékszerre van szükség, különösen a kezünkre. A karikagyűrűnek tehát elég erősnek kell lennie és szerencsésebb, ha keményebb anyagból készül, hogy a karcolásoknak is könnyebben ellenálljon.

A legtartósabb és leginkább „karcolásbiztos” anyag a sárga arany, abból is a 14 karátos ötvözet. Bár a 18 karátos karikagyűrű magasabb színaranytartalma miatt értékesebb, egyúttal puhább is, hamarabb meglátszik rajta az idő nyoma.

 

 

 Számtalan módja lehet az összetartozás kifejezésének. A hagyomány szerint a két gyűrű egyforma volt viszont ez a szokás mára fellazult s egyre inkább teret kap az egyéniség. Mindig tegyük fel a kérdést magunknak: El tudom képzelni magamon ezt a gyűrűt egy életen át?

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!