Kis esküvő szervezése

Nem minden pár vágyik arra, hogy óriási lakodalmat tartsanak esküvőjük alkalmából, vannak, akik teljesen másképp képzelik el a. nagy napot. Kevés vendéggel, visszafogott keretek között, kevés felhajtással. Véleményem szerint a kis esküvők ugyanannyira képesek csodálatosak lenni mintha 1000 fős rendezvényt szerveznénk. Sőt talán sokkal mesébe illőbb.

Természetesen felmerül a kérdés, hogy mi számít kis esküvőnek. Ez nyilván személyenként változik. Van, akinek a kis esküvő csak a párt és a tanúkat jelenti, vannak, akiknek a szűk családkört és barátokat. Másnak pedig a 10, 20, 30 vagy akár 40 vendéget. Mivel többféleképpen értelmezhető a fogalom, ezért nem mindegy, hogy hogyan látunk hozzá a megszervezéshez. Ezeknél a minilagziknál is rengeteg szervezni való van, akárcsak az olyan esküvőknél, ahol többszáz vendéget hívnak. Ez a szervezés azonban csak rajtatok múlik és az igényeiteken.

Kis lagzi

Egy igazán kicsike esküvő lehet akár négy személyes is, hiszen semmi másra nincsen szükségünk csak a párra, egy-egy tanúra és természetesen az anyakönyvvezetőre. Tudni illik, hogy az eljárás önmagában teljesen illetékmentes, azonban a külső helyszínért, a házasságkötő teremért és a munkaidőntúli közreműködésért fizetnünk kell. Ezt a díjat rögzítik az önkormányzati rendeletben. Így nem árt tájékozódni ez ügyben ha, elkezdjük az intézkedéseket.

Hogy mire lesz, szükségetek az csak rajtatok múlik, ugyanúgy meg lehet esküdni egy farmerban, mint egy óriás uszályos ruhában, bár azért ha már esküvőt tartunk érdemes egy szebb alkalmi ruhában megjelenni vagy egy szép és visszafogott esküvői ruhában. Szóval alapvetően, hogy mire van szükségetek az egy mennyasszonyi ruha, a vőlegénynek egy öltöny, és a gyűrűk. Ha egyáltalán nem akarunk lagzit és vendégeket sem szeretnénk hívni, a ceremónia nem fog tovább tartani 15 percnél. Ha vége, utána házastársakként hagyhatjuk el a termet.

Azért ilyenkor is érdemes néhány fotót készítenünk az eseményről, hiszen egy nem csak egy átlagos nap a számunkra. Ha hétköznapra tesszük a ceremónia időpontját, akkor biztosan találunk szabad fotóst erre a nagyon maximum fél órára.

Ha szeretnénk minilagzit

Ha mégiscsak meghívnánk néhány vendéget, akkor az sem gond. Igazodnotok kell az elképzeléseitekhez, meg kell húzni a konkrét vendéglista vonalat. Innentől már nincs nehéz dolgunk, hiszen követjük az elképzeléseinket. Mindenféleképpen legyen egy megbecsült keretetek az esküvőre, hiszen így egyszerűbb tervezni. Döntsétek el, hogy mire mennyit szeretnétek költeni. Azért azt nagyon fontos kijelenteni, hogy nem szabad az esküvő minőségére semmit sem szánni, hiszen ez mégis csak az életünk egyik legfontosabb napja. Ha vissza tekintetek erre az eseményre, legyetek elégedettek.

Szükségetek lesz a szervezéshez meghívókra, dekorációkra, ruhákra, és kiegészítőkre. A mini lagzi lehet akár egy fogadás vagy egy kerti parti is, ez mindenképp költséghatékony számunkra, a vendégek fogadásához beszerezhetünk egy kis süteményt, pezsgőt vagy másfajta finomságokat. Ezeknél a kisebb esküvőknél az egész esemény sokkal nyugodtabb, a megvendégelés pedig egy roppant kedves gesztus, és ki ne örülne egy jó bográcsos lagzinak, finomat enni és jól érezni magunkat szinte a legfontosabb. 

A lakodalom hangulata nem létszámfüggő, így a kis esküvőkön is szuperül érezheti magát mindenki, és lehet fergeteges a megrendezés. Nagyon fontos, hogy megtaláljuk a legjobb szolgáltatókat. Azokat az embereket, akiket meg tudunk fizetni, és megkönnyítik az eseményszervezést, és gördülékenyebbé teszik az esküvőt.

Természetesen nem kötelező ilyen célra embereket alkalmaznunk, de egy jó ceremóniamester, esküvőszervező vagy vőfély roppant hasznos információkat adhat. Ha igazán profi a szervező, neki az lesz a legfontosabb, hogy az álomesküvőnkké varázsolják azt a napot, a vendégek számától függetlenül!

Remélünk, hogy ezzel a kis cikkel bátorítást adtunk, ahhoz, ha kis esküvőt akartatok szervezni. Jegyezzétek meg, ez a ti napotok és ne hagyjátok, hogy más ember befolyásolja a döntéseteket. Azt tegyétek amit a szívetek diktál és akkor mindenkinek tökéletes lesz.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!