Rengeteg mérföldkő létezik egy életben. Az egyik legnagyobb a házasság, a másik pedig egy gyermek fogantatása.  Mi van akkor, ha ez a kettő együtt jár? Dupla öröm és boldogság.

Egy nő számára az egyik legnagyobb feladat egy esküvő megszervezésénél, a ruha kiválasztása. Sosem egyszerű ez, főleg akkor, ha a kedves menyasszony egyben kismama is.

Szerencsére nem okoz már problémát egy ilyen helyzet sem, hiszen rengeteg szalonban elérhetők az úgynevezett kismama ruhák. Ne csüggedjünk, ezek ugyanolyan szépek és mesébe illőek, mint átlagos társaik. Ebben az esetben több tényező is játszik fontos szerepet a választáskor. Elsősorban természetesen az alkatunk, hiszen nem mindegy milyen fázisban járunk éppen, és fontos tudni azt is, hogy az esemény napján körülbelül mekkorára kerekedik ki pocakunk.

Kutassuk ugyanúgy a tökéleteset, mintha sima ruhát keresnénk. Írjuk össze elképzeléseinket. Milyen színt szeretnénk, ragaszkodunk e fehérhez, hosszúságra mi lenne a legoptimálisabb, csipkéset szeretnénk vagy más anyagból készült ruhát. Fontos-e a dekoltázs, milyen az a fazon, amiben kényelmesen éreznénk magunkat, rejtegetni szeretnénk pocaklakónkat, vagy kifejezetten megmutatni a nagyvilágnak. Rengeteg olyan kérdés van, ami fontos lesz a ruha kiválasztásánál, de várandósságunk miatt, semmiképp ne mondjunk le álmaink ruhájáról.

Általánosságban elmondható, hogy a várandós menyasszonyoknak leggyakrabban az empire típusú esküvői ruhát szokták ajánlani. Az elegáns, letisztult szabást, ami gyönyörűen kihangsúlyozza a bármilyen fajta nőiességet. Ez mellett a fokozatosan lefelé bővülő “A” vonalú menyasszonyi ruha is jó választás lehet kismamáknak, ha éppenséggel inkább az anyaságot szeretnénk kiemelni a megjelenésünkben; de akár szűkebb szabású, az alak vonalát követő fazont is választhatunk ebben az esetben.

Ami a legfontosabb, hogy a ruha mindenképp tükrözze személyiségünket. Emelje ki testünk előnyös oldalait, mondjuk, ha a várandósság ellenére gyönyörű karcsúak maradtak a lábaink, igenis mutassuk meg őket bátran. Azonban rejtse el, amit el kell rejteni, hogy önfeledten szórakozhassunk ahelyett, hogy azzal foglalkozunk, vajon ki látja hibáinkat.

Érdemes minél több szalont meglátogatni, tájékozódni a felhozatalból, a készletről és nem utolsó sorban az áraikról. Próbára vigyünk el magunkkal egy hozzánk közel álló személyt, aki kellő segítséget tud nyújtani, mind az öltözködés nehézségeiben, mind pedig a döntés meghozatalában. Minél kevesebben megyünk, annál jobb, ugyanis, több ember, több eltérő véleményt jelent, ami bele zavarhat a választásba. Magunknak válasszunk ruhát ne másnak.

Megfelelő viselet lehet akár egy teljesen egyszerű esésű, lágy anyagból készült ruha is, hiszen a megfelelő kiegészítők megválasztásával elérhető vele a kívánt összhatás. Vegyünk példának akár egy övet, egy figyelemfelkeltő, ám de szuper kényelmes cipőt, vagy egy csodálatos nyakláncot. Figyeljünk azért arra is, hogy a kiegészítőket se vigyük túlzásba, hiszen rettentő ocsmány tud lenni, ha valakin minden megtalálható.

Mindenekelőtt a legfontosabb szempont egy ilyen helyzetben a kényelem. Semmiképp ne szorongjunk a ruhánkba, hiszen az sem nekünk, sem a babánknak nem jó. Mindenképp törekedjünk a komfortérzetre, hideg ellen esetleg viseljünk egy ízléses kendőt a vállunkon, vagy egy trendi bolerót. A magas sarkú helyett válasszunk egy lapos, ám de ugyanolyan nőies lábbelit. Ügyeljünk arra, hogy a ruha alatt viselt fehérnemű se legyen túl szoros, vagy túl bő, hiszen mindkét verzió szörnyen zavaró. Harisnyanadrág helyett viseljünk harisnyát és egy kényelmes harisnyakötőt.

 Ha a ruhát kicsit visszafogottabbra vesszük, vállaljunk be esetleg egy erősebb, feltűnőbb sminket és egy gyönyörű frizurát, ezzel kompenzálva megjelenésünket. Fontos, hogy az esküvő előtt legalább egy héttel csináltassunk egy próbát mindkettőre, hogy véletlen se a nagy napon érjen kellemetlenség. Ne feledjük, a kisugárzás a legszebb viselet, és ha jól érezzük magunkat, jól is fogunk kinézni.


Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!