Álmaid esküvői ruhájának megtalálása alapvetően nem egy egyszerű feladat, de kismamaként talán még nagyobb kihívás. Íme, pár tanács, amire érdemes figyelni, ha kismamaként menyasszonyi ruhát vadászunk magunknak. Kismama menyasszonyi ruhakollekcióink között megtalálod a tökéletes fazont, amiben tündökölni fogsz az esküvődön!

Az esküvőnk megszervezése alapvetően egy nagyon figyelem és szervezés igényes feladat, de, ha kismamaként vág neki az ember lánya a feladatnak, talán meg nehezebb. Főleg a tökéletes ruha és cipő kiválasztása. A kényelmi szempont alapvetően nem egy utolsó dolog, amire figyelni kell egy esküvőre észüléskor, hiszen sok-sok órát kell a kiválasztott szettben töltenünk, de ha dupla főre kell tervezni ezt a fajta kényelmet, nem is olyan egyszerű. Sajnos ebben az időszakban nem választhatsz akármilyen típusú ruhát, egy jól választott öltözetben lehetünk kényelmünk teljében is sugárzóan szépek, elegánsak, nőiesek és szexik is egyszerre. De mire is érdemes odafigyelni?

Kismamaként olyan kisugárzással bírsz, ami mindenképpen különlegesen meghitt hangulatot varázsol majd esküvőtökön. Érdemes erre rámenni, amikor kiválasztod a tökéletes ruhát.

Először is, amire figyelni kell mindenképpen, hogy kényelmes fazont válasszunk.

Kényelem és alakíthatóság

Tehát lehetőség szerint olyan ruhát válasszunk, ami nem szorít sehol, de nem is csúszkál és puha, bőrbarát anyagból készült. Ez egyébként nem csak kismama menyasszonyi ruháknál fontos, de talán itt halmozottan. Úgy válasszuk a ruhát, hogy számoljunk azzal, hogy folyamatosan igazítani kell majd rajta, még talán az esküvő napja előtti napon is, mivel a pocaklakó napról napra nő és bizony kell neki a hely. Tehát mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a kiválasztott fazon jól alakítható legyen.

Ruhahossz

Persze ezt ízlés válogatja, az egészen hosszútól kezdve. Ebben az időszakban talán ezek a legtöbbet választott fazonok, méghozzá ezek közül is a földig érő. Általában a terhesség bizonyos szakában előjönnek a lábvizesedés jelei és a legtöbben ebben a fazonban érzik úgy, hogy kellemetlenség nélkül, magabiztosan tudnak az oltárhoz sétálni. Azonban divatosak még a tea length fazonok is, ez ugyan már egy kicsit többet mutat a lábakból, de még így is egy nagyon diszkrét szabású ruháról beszélünk. Illetve vannak olyan szerencsés várandós arák is, akiknek viszonylag kevésbé terheli meg a lábát a pocaklakó, vagy a terhesség még viszonylag korai időszakában járnak és azért. Ők választhatnak maguknak akár egy térdig érő darabot is. Ez is egy nagyon igényes választás és talán kényelmesebb mozgás közben. Viszont a rövid darabokat érdemes elfelejteni. Hiába szép vonalú a lábad, egyrészről az ízlés sem kívánja, másrészről pedig nehezebb úgy alakítani a szettet, hogy kellemes összahatást érhessünk el.

Szín, hangulat és fazon

Egyre divatosabb újra elővenni a vintage stílusú ruhákat, leginkább esküvői szettekben. A vintage stílusú ruhák főbb színei a púderes, cukorkás színek, illetve a fehér. Kedvelt anyagai a csipke, a selyem, a bársony, a damaszt, a szatén és a tüll. Ezen stílus kedvelőinek ajánljuk a modern romantikus változatú fehér, pezsgőszínű, vagy esetleg halványrózsaszínű menyasszonyi ruhákat. Ezzel kellemes összhatást és lényegében egy szolid hercegnős stílust érhetünk el.

Azonban a konzervatívabb ízlésűek is találhatnak maguknak elegáns, de mégis elképesztően gyönyörű fazonokat. Ebben az esetben az egyik leggyakrabban választott típus az A vonalú ruhák. Tehát a felül passzos, alul inkább lazább, elállóbb szabásúak, amelyek leginkább térdig érőek. Ennek előnye, hogy még pocak mellett is kellemes derekat alakít ki. Azonban pont a térdig érő alj miatt nem mindenkinek áll túl jól, mivel lehet, hogy alapvetően csinos lábai vannak az arának, a terhesség alatt azért megviselődnek és a kevésbé szerencséseknek nem feltétlenül ez a legkellemesebb választás. De mindenképpen egy csinos ruhatípusról beszélünk. A másik, ami nagyon kedvelt, az az empire stílusú ruhák. Ebben az esetben a mell alatt, a deréknál húzott ruháról beszélünk. Ez azért örvend ekkora közkedveltségnek, mivelhogy kiemeli a kebleket, amit a terhesség adománya által megéri kiemelni. Természetes sokat dob a az összhatáson, ha ruhán vannak hímzések, gyöngyhímzések, ékkőhímzések, flitterek, selyemhajátok, esetleg selyemhatások. Ezen kívül játszhatunk az aszimmetriával is. Nagyon különlegessé teheti a ruhát, ha például a válla, vagy esetleg a szoknyaszabása aszimmetrikus. Ezen kívül egyre divatosabbak az élő virágos berakások, illetve szalaggal kombinált megoldások, amik megtörik az egyhangúságát a ruhának.

Végül, de nem utolsó sorban, ami még nagyon fontos a tökéletes ruha kiválasztásakor, a megfelelő alsónemű kiválasztása. Legyen kényelmes, de ne lógjon/látszódjon ki lehetőség szerint.

A legszebb kismama menyasszonyi ruhákért válassz minket, mert nálunk mindenki megtalálja azt a ruhacsodát, amiben ragyoghat a nagy napján.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!