Ahhoz, hogy egy esküvő tökéletes legyen rengeteg intézkedésre van szükség. Aki még nem csöppent bele egybe, az el sem tudja képzelni, mennyibe is. 

A tematika kiválasztása, az ahhoz passzoló díszlet, a szolgáltatók lefoglalása, mint például a fényképész, videós, zenekar vagy Dj, vőfély vagy ceremóniamester, dekoratőr, fodrász, sminkes, stylist és persze az egyik legfontosabb a megfelelőnek megítélt helyszín.

Azonban az egyik legnehezebb dolog az általánosságba véve a viselet. Itt azonban nem csak a menyasszonyi ruháról beszélek, hanem az örömanya és persze a koszorúslány. 

Nézzük is meg mi a megfelelő az utóbb említett hölgyeknek. A divat eszméletlen gyorsan változik, és nincs ez másképp természetesen az esküvő témában sem. Elég nagy feladat magát a menyasszonyi ruhát is kiválasztani, de mellé, az sem utolsó szempont, ha passzol a koszorúlányok viselete.

Az első és talán legfontosabb szempont, az szín eltalálása. Elég nehéz pont az egészben, ugyanis figyelni kell, hogy ha lehetséges mindenkinek a bőrtónusához stimmeljen. Persze ennek nehézségi szintje annál nagyobb, minél több lánynak kell megfelelnie.

 Ajánlanám a pasztellszíneket első sorban, hiszen hiába közhely, de ezek illenek legjobban a témába. Ilyen lehet például egy púder rózsaszín, baba kék, vanília sárga, pisztácia zöld. De természetesen az sem kizáró ok, ha valaki pont az erősebb színeket részesítené előnyben. 

Fontos lehet az anyagösszetétel is. Gyönyörű lehet egy szaténozott anyag, vagy akár csipke, de a sima pamut is megállja a helyét. A legjobb, ha nem csak szép, de kényelmes is, hiszen nagyban ronthatja a kedvet, ha zavaró a ruha. Rengeteg anyaggal lehet dolgozni, mégis a legjobb az ilyen eseményekre, ha valami rugalmasat választunk. 

A fazon egy sorsdöntő kérdés lehet. Ez az a rész, amit nagyon nehéz, sőt szinte lehetetlen sajnos úgy eltalálni, hogy mindenkinek jól álljon. Kivéve, persze ha a koszorúslányok nagyjából hasonló testfelépítéssel, magassággal rendelkeznek. A jó hír persze az, hogy ha valami nem stimmel, vagy nem úgy áll, ahogy annak kellene, akkor egy jó varrónő secperc alatt rá tudja igazítani az adott személyre. Rengeteg stílusban gondolkodhatunk, ugyanis számtalan a lehetőség. Lehet tüllös, ami véleményem szerint nagyon mutatós tud lenni, és a lányok nagy része általában előnyben részesíti ezeket. Megfelelően takarja az esetleges testhibákat és kellemes megjelenést kölcsönös. Választhatunk azonban valami A vonalú csodát, ha esetleg túl egyszerűnek tartanánk ezt, feldobhatjuk valami extrább övvel. Lehet akár testhez simulós, amolyan elegánsabb fajta. A hossza is tetszés szerint választható. Lehet rövid, közepes, félhosszú vagy teljesen földig érő is.  Nagy divat manapság az úgynevezett átlapolt ruha, ami szintén egy különleges, egyedi választás lehet. Persze, ahogy említettem ezek nagyban függnek a választott személyek testfelépítésétől. 

Érdemes több üzletben körbenézni, ha nem feltétlenül a varratáson gondolkozunk. Ennek az lehet az előnye, hogy meglepően olcsón vásárolhatunk csodálatosabbnál csodálatosabb kreációkat. Különböző méretben elérhetőek az üzletben, és mindenkinek akad lehetősége felpróbálni azt, mielőtt igent mondunk rá. Szerintem egy ez fantasztikus lehetőség, hiszen tényleg nem csak árban, de gyakorlatban is jobban be szokott jönni. 

Tájékozódjunk az akciókról, kedvezményekről, hiszen sok ruha esetén igenis sokat számít, és vannak üzletek, amik adnak plusz kedvezményt, egy megadott darab megvétele után.

Ha nincs ötletünk, akkor sincs gond, hiszen az interneten, blogokon, külön erre a célra kialakított weboldalakon számtalan ötlet lapul. Nézegessünk nyugodtan, inspirálódjunk, gyűjtögessünk és utána induljunk a nagy felfedező körútra a lányokkal. Élvezzük ki minden percét, hiszen ennél jobb csajos program, még a filmekben sincsen.

   Döntsünk akárhogy, a lényeg, hogy mindenkinek megfeleljen, és tökéletesen beleolvadjon az esemény témájába. Ha mindenkinek tetszik, akkor a kisugárzásuk is olyan ragyogó lesz, mint a nagy napunk.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!